ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
       Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ
  «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
        Φιλίππου 2

     65403 ΚΑΒΑΛΑ 

Τηλ.:  2510 835729 Fax:  2510 835739

Καβάλα  13-4-2011
                                                                                                            Αρ.Πρωτ. 25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:     Πολυτεκνικά επιδόματα και μετεγγραφές
            Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Καβάλας που έχει στη δύναμη του γύρω στις 1500 οικογένειες – μέλη διαμαρτύρεται έντονα για την περικοπή των πενιχρότατων  πολυτεκνικών επιδομάτων θέτοντας εισοδηματικά κριτήρια. Το μέτρο αυτό κρίθηκε αντισυνταγματικό από τα Δικαστήρια όλων των βαθμίδων της χώρας (Πρωτοδικείο, Εφετείο – ΣτΕ). Πώς είναι δυνατόν να επανέλθει και να υποχρεώσει τις πολύτεκνες οικογένειες να προσφύγουν σε πολυδάπανους δικαστικούς αγώνες για την κατάργηση του; Μεθοδεύεται επίσης η κατάργηση και η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τις μετεγγραφές των πολύτεκνων φοιτητών.
Οι πολύτεκνοι είναι η μοναδική κατηγορία που προστατεύεται από το Σύνταγμα ( άρθρο 21 παρ. 2) και οι μετεγγραφές των πολύτεκνων φοιτητών που είναι μόλις το 30% του συνολικού αριθμού των μετεγγραφόμενων, είναι ένα δημογραφικό κίνητρο, ώστε να παρακινηθούν και άλλοι να αποκτήσουν τέκνα, σε μια χώρα που είναι γερασμένη.
Παρακαλούμε τους βουλευτές του Νομού μας να πάρουν θέση ώστε να σταματήσει κάθε απόπειρα για τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τα πολυτεκνικά επιδόματα και τις μετεγγραφές των πολυτέκνων.

   Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

        Ιωάννης Βοΐδης                                             Θεόδωρος Καΐπης

Πρόσφατα άρθρα