ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

 

      Αρ. Πρωτ.196                     Αθήνα, 3/8/2011

Εξοχότατο

Κύριο  Γιώργο Παπανδρέου 

Πρωθυπουργό

Μέγαρο Μαξίμου

Ηρώδου Αττικού 19, Τ.Κ. 10674 

              Εξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ.

           Την 1η Νοεμβρίου 2009 - με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας,  μας απευθύνατε τον ακόλουθο  εγκάρδιο χαιρετισμό προς όλες τις Πολύτεκνες οικογένειες της πατρίδας μας: 

            «Η  νέα Κυβέρνηση δε θα αρκεστεί σε αποσπασματικά μέτρα,  αλλά θα προχωρήσει άμεσα σε ολοκληρωμένες     και      οριζόντιες πολιτικές,  παράλληλα θα δίνουν κίνητρα και θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να μεγαλώσουν όχι όσα παιδιά μπορούν αλλά όσα παιδιά θέλουν. Σας  διαβεβαιώνω ότι οι προσπάθειές σας για συνεχή βελτίωση των  συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής της πολύτεκνης οικογένειας  με βρίσκουν στο            πλευρό σας, αρωγό και  συμπαραστάτη». 

            Κύριε Πρωθυπουργέ,  αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε σε εσάς,  γιατί  εδώ και 15 μήνες η Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου  έχει εξαπολύσει ένα ανηλεή διωγμό εναντίον των πολυτέκνων στο Υπουργείο Παιδείας και προσπαθεί να  ξεριζώσει  την ύπαρξη κάθε δημογραφικού  κινήτρου που υπάρχει στη νομοθεσία.

             Ειδικότερα:

          1.   Η κ. Υπουργός πέρυσι, κατήργησε τους νόμους διορισμού των πολυτέκνων εκπαιδευτικών: 3027/2002 και 3255/2004. Νόμους, που πέτυχαν το σκοπό για τον οποίο έγιναν… καθότι είχαμε για 1η φορά αύξηση των γεννήσεων και χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος μετά από 30 ολόκληρα χρόνια! 

Όπου νέοι οικογενειάρχες,   πίστεψαν   σ` αυτούς τους νόμους, αλλά και στη συνέχεια και αξιοπιστία του Κράτους  και προχώρησαν σε αποφάσεις ζωής,  αποκτώντας 4ο και άνω τέκνο… και όταν ήλθε η ώρα, να διορισθούν ως εκπαιδευτικοί βάσει των ανωτέρω νόμων,  αυτοί κατηργήθησαν.    Τους υποσχέθηκαν μεταβατικό στάδιο - προσαρμογής  2 ετών στο νέο νόμο και ότι όλοι  όσοι είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού θα διορίζοντο… 

Πέρυσι στις 22/7/2010, ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Παιδείας  κ. Β. Κουλαϊδής μας διαβεβαίωνε σε συνάντηση που είχαμε, ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι πολύτεκνοι, καθότι: «… ο Πίνακας των πολυτέκνων εκπαιδευτικών θα εξαντληθεί φέτος και του χρόνου, αφού θα απορροφηθούν οι μισοί φέτος και οι υπόλοιποι του χρόνου …». Του ζητήσαμε έγγραφη δέσμευση… και μας απήντησε: « σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικώς...  στην τιμή μου, αρκεί να είμαι  μέχρι τότε Γ. Γραμματέας».

Αποτέλεσμα όλων αυτών διορίσθηκαν πέρυσι, επί συνόλου 650 πολυτέκνων…  μόλις 108 άτομα και φέτος που περίμεναν να διοριστούν οι υπόλοιποι σύμφωνα  με τη νομοθεσία, διαπιστώνουν ότι το Υπουργείο με το έτσι θέλω αφαίρεσε την ειδικότητά τους από την προκήρυξη και καλεί μόνο 4 ειδικότητες να κάνουν αίτηση,  γιατί έτσι θεώρησε καλό η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και με άγνωστο αριθμό διοριζομένων!!!.

             2.   Η άλλη μεγάλη επίθεση από την κ. Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου,  ήταν κατά των παιδιών μας(πριν 2 μήνες με την  κατάργηση των  Μετεγγραφών των φοιτητών μας),  για να φανούν οι πραγματικές προθέσεις της,  που θέλει τα παιδιά των  πολυτέκνων να μη σπουδάζουν και ειδικότερα αυτά της επαρχίας να αποκλείονται από τις περισσότερες σχολές. Προχώρησε επίσης και σε υπουργική απόφαση με αυθαίρετες ερμηνείες για τον ορισμό της πολυτεκνικής ιδιότητας  κλπ διατάξεις που δεν στηρίζονται  στο Νόμους και στο Σύνταγμα και θα καταπέσουν  στα δικαστήρια που έχουν  προσφύγει οι πολύτεκνοι.   

             Οι πολύτεκνοι διερωτώνται, είναι δυνατό να συμβαίνουν στην Ελλάδα όλα αυτά, τη στιγμή που αυτή έχει ήδη γίνει ένα απέραντο Γηροκομείο και εξαιτίας αυτού η οικονομία και τα ασφαλιστικά μας ταμεία καταρρέουν;

             Κύριε Πρωθυπουργέ, επισημαίνουμε ότι για πρώτη φορά από τις απογραφές του 1951 μέχρι σήμερα η χώρα μας εμφανίζει μείωση του πληθυσμού της. Από 10.934.097 άτομα το 2001 μειώθηκε σε 10.787.690 το 2011, δηλαδή κατά 146.407 άτομα, ενώ η στατιστική υπηρεσία προέβλεπε για το 2010 ότι ο πληθυσμός θα ανερχόταν σε 11.305.118 άτομα (δηλαδή υπελόγιζε 517.428 άτομα παραπάνω) !!!

            Ενόψει αυτής της εφιαλτικής καταστάσεως δεν μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να λαμβάνει μέτρα που οδηγούν στην ησυχία των νεκροταφείων, γιατί προφανώς... ενοχλείται από τις φωνές των παιδιών!. Ούτε μπορεί να βάζει στο στόχαστρο  τον τελευταίο χρόνο τους  Πολυτέκνους και την πολύτεκνη οικογένεια, τους οποίους πλήττει ανελέητα, παρά τις δικές σας ευαισθησίες αλλά και τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 παρ. 2 και 5 που ρητώς επιτάσσει ότι οι Πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος και  πως ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.

            Κύριε Πρωθυπουργέ, η ΑΣΠΕ ζητά την άμεση παρέμβαση σας  καθότι ο πολυτεκνικός κόσμος της χώρας που ανέρχεται σε 1.300.000 περίπου άτομα, βρίσκεται σε μεγάλο αναβρασμό και αναστάτωση.

  Με ιδιαίτερη εκτίμηση 

 Για την ΑΣΠΕ

       Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας 

              Βασίλειος Θεοτοκάτος                                                   Εμμανουήλ Χρυσόγελος      

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΠΕ

Καλό θα είναι, να επιδιωχθεί η κατάθεση αίτησης(να πάρετε αρ. πρωτοκόλλου)  για ένταξη και κατάταξη σε πίνακες διορισμών σχολικού έτους 2011-2012, από όλους τους συναδέλφους και όχι μόνο των 4 ΠΕ που καλεί το υπουργείο(αν δεν τις κάνουν δεκτές οι Δ/νσεις, στο Πρωτόκολλο του υπουργείου).

Έτσι ώστε μετά που θα κάνετε Αγωγή, να φαίνεται ότι υπήρχε ενδιαφέρον για  διορισμό σας…

Πρόσφατα άρθρα