ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                                Αρ. Πρωτ.  345/29-10-2015       

                                                                                                                                              ΠΡΟΣ

                                                                                                                                    ΤΟΝ   ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ       

 ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΠΛΙΟΥΡΑ  2                                                                                                    κ.  Τσίπρα. Α

                  ΚΟΖΑΝΗ 

 

 

Το  Διοικητικό  συμβούλιο του συλλόγου πολύτεκνων Κοζάνης συνήλθε στα γραφεία του της 23 Οκτώβριου και αποφάσισε   την αποστολή του  εγγράφου   αυτού προς τον Πρωθυπουργό, αρμοδίους  υπουργούς και όλους τους   βουλευτές της Δ . Μακεδονίας.

 Η  χώρα μας βρίσκεται  ήδη σε δημογραφική κατάρρευση οδηγείται μετά  και τα τελευταία στοιχεία σε  αφανισμό, αφού το 20,5% ειναι πάνω από 65  χρόνων και οι γεννήσεις μειώνονται συνεχώς .Τα χρόνια των μνημονίων και οι περιοριστικές πολιτικές που εφαρμόζονται καταργώντας  όλα  τα δημογραφικά κίνητρα,    είχε  σαν  αποτέλεσμα  τον  αφανισμό  μιας πόλης  62000 κατοίκων.

Η  νέα  κυβέρνηση  πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το δημογραφικό  πρόβλημα και να επαναφέρει μέτρα στήριξης της πολύτεκνης οικογενείας.   Μέτρα που δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος, όπως την καθιέρωση για τις πάσης φύσεως  προσλήψεις  εκπαιδευτικών, όπως ισχύει για τις προσλήψεις υπάλληλων όλων των άλλων υπουργείων (άρθρο 1 παρ.3 περ.δ και  άρθρο  6 παρ.1 και 2 του Ν. 3454/2006).  Την καθιέρωση ελεύθερων μετεγγραφών των πολυτέκνων και των τεκνών τους όπως ίσχυε από το 1979 και για 32 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα, ώστε οι πολύτεκνοι και τα τέκνα τους να μετεγγράφονται σε αντίστοιχη  σχολή πλησιέστερα στον τόπο μονίμου κατοικίας των γονέων ή σε  πόλη που σπουδάζει άλλος αδελφός. Να συμπεριλαμβάνονται και οι Οργανώσεις των πολυτέκνων, όπως γινόταν  για 30 χρόνια, στους φορείς διανομής φρούτων και λαχανικών κ.λ.π.(που χορηγούνται από την Ε.Ε ως βοήθεια). Να αναγράφεται στην  συμπλήρωση του Εντύπου   Α21 , που χρησιμοποιεί ο ΟΓΑ , για τη χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, εάν οι συμπληρώνοντες το  Έντυπο αυτό έχουν την πολυτεκνική  ιδιότητα  και τον  αριθμό  μητρώου  της ΑΣΠΕ.

Επίσης:

1)  να επανέλθουν ως δημογραφικό κίνητρο η επαναχορήγηση  της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας  και η επαναχορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων  όπως γίνονταν μέχρι το2009.

2)Να  υπάρξει εξαίρεση της πρώτης κατοικίας των πολυτέκνων από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ.

3)Να επανέλθει το αφορολόγητο των παιδιών όπως καθορίστηκε  με τον Ν. 3842/2010 (ΦΕΚ 58Α /23-4-2010) στις 25000 ευρώ για όσους έχουν  τέσσερα προστατευόμενα τεκνά και να θεσπιστεί  επί  πλέον 5000 ευρω για κάθε ένα  από το 5ο και πλέον τέκνα.

4) Να εξαιρεθούν οι πολύτεκνοι από το φόρο πολυτελείας  αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού  δεδομένου ότι τα απέκτησαν εξ  ανάγκης  λόγω των πολλών παιδιών που έχουν και  να έχουν μειωμένα  τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα τους .

5) Να προστατεύεται  η πρώτη κατοικία των πολυτέκνων  από πλειστηριασμούς. Επίσης  να γίνει τροποποίηση του Κώδικα  Πολιτικής Δικονομίας, ώστε να θεσμοθετηθεί στην Ελλάδα μόνιμα  η απαγόρευση πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

6) Να απαλλαγούν οι πολύτεκνοι από την  εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.

 Τα παραπάνω  αποτελούν δημογραφικά και κοινωνικά κίνητρα και πιστεύουμε ότι πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα.           

 

             ΜΕ ΤΙΜΗ 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

Πρόσφατα άρθρα