Ν. Παναγιωτόπουλος: Επιδόματα σε όσους έχουν περισσότερη ανάγκη

  • Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012   
ΑΝΤΙΟ  ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ…, ενώ για να καλμάρει αντιδράσεις και αποπροσανατολίσει ,  λέει επιδόματα από το 1ο και 2ο παιδί(αφού δεν είναι το θέμα η εξοικονόμηση χρημ. ποσών)!!!

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, έχουμε προβλήματα αξιοπιστίας, τόνισε μιλώντας στην «Ενημέρωση στη ΝΕΤ» ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι πρέπει να κερδίσουμε το δικαίωμα για επαναδιαπραγμάτευση. Αναφορικά με τα επικείμενα μέτρα, ο υφυπουργός σημείωσε ότι υπάρχουν περιθώρια εξοικονόμησης με δικαιοσύνη, διευκρινίζοντας ότι πεδίο εφαρμογής των μέτρων είναι η διετία 2013-2014. Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, απορρίφθηκε η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ενώ υπάρχουν περιθώρια εξορθολογισμού της επιδοματικής πολιτικής, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να ζητήσει πίσω μέρος του εφάπαξ που καταβλήθηκε κατ' υπέρβαση. Καταλαβαίνουμε ότι οι αντοχές της κοινωνίας είναι στο όριο, είπε ο υφυπουργός Εργασίας

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως στο τραπέζι των συζητήσεων έχει τεθεί το πλαφόν στις συντάξεις. Όπως είπε, οι μειώσεις, που θα αρχίσουν από το ποσό των 700 ευρώ και άνω, θα είναι μικρές αλλά υπαρκτές, ενώ θίγονται μερικώς οι επικουρικές και όχι οι κατώτερες.

Η εφεδρεία ξαναήρθε στις συζητήσεις με την τρόικα, όταν εκτιμήθηκε ότι οι περικοπές στο κοινωνικό κράτος είναι πολύ μεγάλες, σημείωσε ο υφυπουργός.

Έχουμε από τα ακριβότερα κοινωνικά κράτη στην Ευρώπη, πρέπει να κάνουμε περικοπές και στα προνοιακά επιδόματα, τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και διευκρίνισε ότι θα υπάρξει μια διόρθωση στα αναπηρικά επιδόματα στα επίπεδα του 2008- 2009.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός έκανε λόγο για «καλιμπράρισμα» των οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων: «Τα επιδόματα θα καταβάλλονται σε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη».

Μάλιστα, ανέφερε ότι μελετάται και κάποια επιδότηση του πρώτου και δεύτερου παιδιού.

-------------

  

Πολυτεκνικά επιδόματα στην Καλύμπρα.


  Μεγαλύτερη ανάγκη έχουν όσες οικογένειες έχουν 1 η 2 παιδιά από τις πολύτεκνες οικογένειες μας είπε στην ΝΕΤ ο "Καλύμπρας", Υφυπουργός Εργασίας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος. Να σε χαίρεται η μανούλα σου, να "καλυμπράρεις" στην ζωή σου και με άλλα τέτοια μέτρα για την...
προστασία του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, να μας σώσετε εσύ οι όμοιοί σου και ο Πρωθυπουργός σου.

Να είστε σίγουροι ότι το ποτήρι που θα σας δώσουμε να πιείτε θα είναι φαρμάκι πικρό και θα το γευτείτε μέχρι τελευταίας σταγόνας ακριβώς όπως μας κάνατε να υποφέρουμε και μεις. Η σύνταξη της πολύτεκνης μάνας 100 ολόκληρα ευρώ το μήνα είναι ντροπή να κοπεί έστω και αν η μάνα αυτή ανήκει σε πλούσια οικογένεια.

Το γιατί το ξέρουμε όλοι μας. Μήπως πρέπει να θυμηθούμε ότι τα αγόρια της επάνδρωσαν ΤΖΑΜΠΑ τα Ελληνικά στρατεύματα; Μήπως πρέπει να θυμηθούμε ότι λόγω της πολυτεκνίας της σταμάτησε να δουλεύει και τα ένσημα που είχε μέχρι τότε τα φάγανε οι επιτήδειοι; και τόσα άλλα. Λίγη τσίπα χρειάζεται αν και για σας είναι είδος εν ανεπαρκεία.                                               

Ο άνθρωπος  δυστυχώς, δεν ξέρει τι λέει, ακούστε τον... ΕΔΩ (Βίντεο, κυρίως από το 17min)

-----------

Εμείς προς το παρόν, του θυμίζουμε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού του:

Α. Σαμαράς στη Βουλή(22-12-2010):

 «…Είναι, άραγε, «σπατάλη» το επίδομα των πολυτέκνων που το κόβουν τώρα δραστικά; Και θα καταβάλλεται πλέον, μόνο αν το ετήσιο μεικτό εισόδημα της οικογένειας είναι κάτω από 40 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή 30 χιλιάδες καθαρά. Για όνομα του Θεού! Στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους βρήκατε να χτυπήσετε τη δημόσια σπατάλη; Λέγεται ότι ο αρμόδιος υπουργός θα πάρει πίσω το εισοδηματικό κριτήριο. Μακάρι! Αλλά η περικοπή του ελάχιστου πολυτεκνικού επιδόματος παραμένει. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι η Ελλάδα δεν γεννάει, γερνάει…» Δείτε το βίντεο από το site της βουλής... εδώ  (από το 44ο λεπτό...)

--------------- 

Μάθετε επίσης,  κ.  Υφυπουργέ ότι:

1.       Τα πολυτεκνικά  επιδόματα δεν είναι προνοιακά  επιδόματα, αλλά δημογραφικά κίνητρα...

2.       Τα πενιχρά χρήματα που δίνονται  στην Ελλάδα, ως  πολυτεκνικά επιδόματα, προέρχονται από τους ίδιους τους πολύτεκνους, δεν είναι άλλων χρήματα…,  είναι μια μερική - έμμεση επιστροφή του ΦΠΑ που έχουν πληρώσει  λόγω των πολλαπλών αγορών που πραγματοποιούν για τη μεγάλη τους οικογένεια.Για σκεφθείτε κ. Υφυπουργέ τι ΦΠΑ πληρώνει μηνιαίως στο Κράτος, μια πολύτεκνη οικογένεια για ένδυση , υπόδηση , διατροφή…  και τι η ολιγομελής  δική σας και θα καταλάβετε, τι εννοούμε!

3.       Αν ζούσαμε σε μια άλλη χώρα της Ε. Ένωσης, λόγω των υψηλών επιδομάτων και όχι μόνο που δίνονται εκεί …, δεν θα χρειαζόταν να τρέχουμε εδώ  σε διάφορες δουλειές από το πρωί μέχρι το βράδυ,  για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας.

-----

http://mpikanstinpoli.blogspot.gr/2012/08/1-2.html

 

Πρόσφατα άρθρα