------------ 
Σκληρή γλώσσα για τη χώρα μας από την επικεφαλής του ΔΝΤ

Λαγκάρντ: «Καμια συμπόνια για την Ελλάδα, έφθασε η ώρα της πληρωμής»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στα ΝΕΑ: Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Έφτασε η ώρα της πληρωμής και της εξόφλησης των ελληνικών χρεών, είπε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην βρετανική εφημερίδα «The Guardian». Χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα, τόνισε ότι οι Ελληνες πρέπει να σταματήσουν να προσπαθούν να «δραπετεύουν» από τις υποχρεώσεις τους και κυρίως να φοροδιαφεύγουν. «Καμια συμπόνια», πρόσθεσε. Να αναθεωρήσει όσα είπε κάλεσε την κυρία Λαγκάρντ ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Η επικεφαλής του ΔΝΤ προέβη το βράδυ του Σαββάτου σε «διευκρινιστικό σχόλιο» στο facebook.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αυξάνει την πίεση προς την Ελλάδα, δηλώνοντας ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε χαλάρωση των όρων του προς την Αθήνα. 

«Μην περιμένετε καμία συμπόνια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας
» δηλώνει στην εφημερίδα «The Guardian», καθιστώντας σαφές ότι το Ταμείο δεν πρόκειται να χαλαρώσει τους όρους της σύμβασης.

Απαντώντας σε ερωτήματα αν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τους γονείς και τις μητέρες που δεν έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη, η γαλλίδα αξιωματούχος δηλώνει:«Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο σε μικρό χωριό στο Νίγηρα, που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα και αναγκάζονται να μοιραστούν στα τρία ακόμα και την καρέκλα του θρανίου και προσδοκούν τη μόρφωση.Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι οι άνθρωποι στην Αθήνα».

Οι έλληνες γονείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εάν η ζωή των παιδιών τους επηρεάζεται από τις περικοπές δημοσίων δαπανών, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Οι γονείς πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους»
είπε αποφασιστικά.

Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα, που είδε την οικονομία της να συρρικνώνεται κατά 1/5 από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα λιτότητας, έχει συμφωνήσει να περικόψει τους μισθούς, τις συντάξεις και τις δημόσιες δαπάνες με
αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Η κ. Λαγκάρντ προέβλεψε ότι η οικονομική κρίση έχει δρόμο ακόμη να διανύσει και πρόσθεσε: «Ξέρετε κάτι; Σε ό,τι αφορά την Αθήνα, σκέφτομαι επίσης όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν συνέχεια να φοροδιαφεύγουν». Και συμπλήρωσε ότι σκέφτεται, εξίσου με τους Έλληνες που στερούνται δημοσίων υπηρεσιών, τους Έλληνες που δεν πληρώνουν τους φόρους τους.

«Πιστεύω ότι οι Ελληνες πρέπει να βοηθήσουν τους εαυτούς τους. Συλλογικά. Πληρώνοντας τους φόρους τους
».

Ερωτώμενη, εάν αυτό που ουσιαστικά λέει -στους Έλληνες και τους άλλους Ευρωπαίους- είναι ότι τώρα πρέπει να πληρώσουν για τα καλά χρόνια που πέρασαν, απάντησε: «Αυτό ακριβώς». 

Στη συνέντευξή της η κ. Λαγκάρντ διευκρινίζει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χαίρει ευνοϊκότερης μεταχείρισης από ένα φτωχό κράτος στον αναπτυσσόμενο κόσμο και ότι το ΔΝΤ δεν θεωρεί ότι συνιστά σκληρότερη πολιτική να επιβάλλει αυστηρούς όρους σε ένα πλούσιο κράτος. 

«Το πρόγραμμα δεν είναι σκληρότερο. Όχι. Διότι αυτή είναι η πολιτική του Ταμείου, και δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια, ασχέτως του ποιος κάθεται από την απέναντι πλευρά του τραπεζιού. Και σας λέω το εξής: είναι μερικές φορές περισσότερο επώδυνο να λες στην κυβέρνηση μιας χώρας χαμηλού εισοδήματος, όπου οι άνθρωποι ζουν με 3.000 – 5.000 δολάρια κατά κεφαλή εισόδημα ετησίως, να σφίξουν τον προϋπολογισμό τους και να μειώσουν το έλλειμμα. Γνωρίζω τι σημαίνει αυτό σε όρους κοινωνικών προγραμμάτων και υποστήριξης των φτωχών. Οι επιπτώσεις είναι πολύ σοβαρότερες».

«Δεν χρειάζονται άλλη βοήθεια οι Έλληνες, πρέπει αυτοί να βοηθήσουν τον εαυτό τους και κυρίως να σταματήσουν να φοροδιαφεύγουν
» επεσήμανε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία για πρώτη φορά χρησιμοποίησε τόσο σκληρή γλώσσα για την Ελλάδα.

Σε ερώτηση, τέλος, για το κλίμα αλλαγής στην Ευρώπη από την εκλογή Ολάντ και τις σχέσεις του με την Καγκελάριο Μέρκελ η Λαγκάρντ απάντησε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία και οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
 --------------- 

Chère Madame Lagarde

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 27, 2012
Chère Madame Lagarde,
Δεν γνωρίζω κατά πόσον το βεβαρυμμένο πρόγραμμά σας, σάς έχει επιτρέψει να ασχοληθείτε με την ιστορία τόσο της δικής σας, όσο και της δικής μου χώρας. Ούτε επίσης γνωρίζω αν στα μαθητικά σας χρόνια διδαχθήκατε το παραμικρό σχετικά με τις θηριωδίες της φυλής σας και ιδιαίτερα αυτές που σημειώθηκαν το 279 π.Χ. κατά την κάθοδο των Γαλατών στην Ελλάδα, με στόχο το Μαντείο των Δελφών (και τους θησαυρούς του φυσικά). Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι τότε, μια πολυάριθμη στρατιά βαρβάρων υπό την αρχηγία του Βρένου Β΄ και καθ’ οδόν προς τους Δελφούς, εισέβαλλε στην ανυπεράσπιστη Ευρυτανία όπου δεν δίστασε να κάνει επίδειξη της γαλατικής αβρότητας, σφάζοντας γέροντες και νήπια, από τα οποία ήπιαν το αίμα και έφαγαν τις σάρκες!!! Δεν παρέλειψαν επίσης, να φερθούν εξ’ ίσου «γαλατικώς αβρά» και στις γυναίκες, «ικανοποιώντας» τις σεξουαλικά έως θανάτου!…
Αυτά έχουν καταγραφεί στην ιστορία, κυρία Lagarde, και αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα της φυλής των Γαλατών, που στην πορεία των αιώνων προσπάθησε να ντύσει το πρωτογενές της ένστικτο μέσα σε αμέτρητη ποσότητα ακριβού βελούδου και μεταξιού και να κρύψει τη βαρβαρική της εκφορά στα χρυσοποίκιλτα ανάκτορα των Βερσαλλιών, υπό τον επισφαλή, ως αποδείχθηκε, τίτλο του κόμη … ξέρετε, στις Βερσαλλίες, εκεί όπου η δυσωδία της απλυσιάς καλύφθηκε κάτω από δυνατά αρώματα (εκεί όπου εξακολουθεί να κρύβεται).
Εδώ και δύο χρόνια παρακολουθώ σιωπηλά, ένα ατέλειωτο θέατρο υβριστικών δηλώσεων με στόχο τη χώρα και τη φυλή μου. Μέσα στο πρωτοφανές αυτό μένος έφτασα να κατηγορηθώ ακόμη και ως «φετοφάγος», από έναν συμπατριώτη σας, κάποιον Stephane Guillon, αρθρογράφο της Liberation.
Φαίνεται κυρία Lagardeότι ο Έλληνας, εκτός από τεμπέλης, απατεώνας, αλκοολικός και ομοφυλόφιλος, όπως παραληρηματικά παρουσιάστηκε από τον αρθρογράφο, αλλά και φοροφυγάς κατ’ εσάς, θα πρέπει επίσης να κατηγορηθεί ακόμη και επειδή καταναλώνει το αρχαιότερο τυρί που γνώρισε η γη, σημείο διατροφικού πολιτισμού, σε μια στιγμή της γήινης ιστορίας όπου οι Γαλάτες δεν είχαν ακόμη «ανακαλυφθεί»… Θα πρέπει λοιπόν να ντρέπομαι επειδή δεν άφησα το παραδοσιακό μου τυρί να μουχλιάσει, ώστε να γίνει “comeilfaut” στα μάτια ενός σύγχρονου Γαλάτη, μεταφιεσμένου σε «πολιτισμένο».
Ε, λοιπόν όχι, δεν ντρέπομαι, ούτε και φέρω την παραμικρή ενοχή, διότι η δική μου η Φυλή, κυρίαLagarde, είχε πάντα οδηγό Εκείνον που με βέλος φόνευσε την προσωποποίηση της σήψης, τη δράκαινα Πυθώ, γι’ αυτό οι ομοεθνείς μου όπως και εγώ, απεχθανόμαστε τη μούχλα.
Μιλάω για τον Πύθιο Απόλλωνα, τον ηγέτη του Φωτός, εκεί στους Δελφούς, όπου όταν έφτασαν οι ορδές της δικής σας φυλής, συνέβη το αναπάντεχο… Αν δεν γνωρίζετε σε ποιο αναπάντεχο αναφέρομαι, ρωτήστε την ιστορία – την ιστορία που κάνει κύκλο κι επανέρχεται εκεί όπου της αρμόζει…
Ως Ελληνίδα απόγονος διαχρονικών Ηρώων, Φιλοσόφων και Πολεμιστών, διερωτώμαι κατά πόσον είναι δυνατόν να καλυφθούν, τόσο το πρωτογενές ένστικτο, όσο και η βαρβαρική δυσωδία του … όμως η σημερινή παρωδία του θέατρου που παρακολουθώ, μού ομολογεί ότι αυτό είναι ακατόρθωτο, γιατί η Ελληνική Ψυχή μου διδάχθηκε το Ήθος, ανεβαίνοντας με πολύ κόπο τους αναβαθμούς της Τραγωδίας, εκεί όπου ο από Μηχανής Θεός παρουσιάζεται πάντα στην κορύφωση του Δράματος…
Μετά από πολλούς αναβαθμούς και ατέλειωτες αναρριχήσεις κόπου, πόνου και αίματος, η Φυλή μου κατάφερε να μετουσιώσει το Ήθος σε Έθος και μέσα από το πέρασμα του Νοός, να το φέρει σε ΕΘΝΟΣ!
Αυτό το Έθνος που σήμερα βάλλεται από παντού… όπως και η Φυλή που το έφερε σε πέρας.
Όμως είμαστε εδώ, παρόντες, Έθνος και Φυλή. Ακόμη κι αν καταφέρετε να μας αφανίσετε όλους και πάλι θα γίνει αυτό που φοβόσαστε: ο Ένας που θα απομείνει … ο Ένας που θα συνεχίσει…
Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι μέσα στους αιώνες:
Έλληνες παρέδωσαν σε Έλληνες δεσμά, για να αναγκάσουν κάποιους επόμενους Έλληνες να τα σπάσουν, να δουν Ψυχές του τόπου ετούτου να ανέρχονται, να κατέρχονται, να φέρνουν και να παίρνουν Μνήμη. Να την κουβαλούν στον Ουρανό, να ξαναέρχονται και να την αποθέτουν στη γη, να σέρνεται, να σκονίζεται και να ξεχνιέται, για να ξαναγεννηθεί.
Μοίρα Κύκλου ατελείωτη Ελληνική…
Έτσι το έχουμε βιώσει οι Έλληνες, έτσι καταφέραμε να το προχωρήσουμε μέσα στην ιστορία, για να δώσουμε σε εσάς, Mme Lagarde, την ευκαιρία επιλογής ανάμεσα στο όντως και το δήθεν. Γι’ αυτό και δεν έχουμε το δικαίωμα να σκιαχτούμε ούτε από εσάς, ούτε από τις κατευθυνόμενες δηλώσεις σας…
Στα μάτια μου δεν είστε τίποτα περισσότερο από μία σύγχρονη «γραμμή Μαζινό» (ιστορία πολύ πρόσφατη που οφείλετε να την γνωρίζετε)…
Εύη Μπότσαρη (27.5.2012)
Υ.Γ.: Και κάτι ακόμη MmeLagarde. Αφού πονάτε τόσο πολύ για τα παιδιά του Νίγηρα, κάντε κάτι… Ίσως η χρηματική αξία ενός από τα signé συνολάκια σας, να έλυνε το ετήσιο πρόβλημα διατροφής και εκπαίδευσης εκατοντάδων Νιγηριανών παιδιών. Δεν τολμώ να αναφερθώ σε κοσμήματα και αξεσουάρ σας, γιατί αυτά είναι πολύ πιο ακριβά και κατανοώ ότι θα είναι κρίμα να θυσιαστούν σε τέτοιο βωμό … Ακόμη και η ανθρωπιά έχει τα όριά της …
-----------

Απάντηση Χάρρυ Κλυνν: http://attikanea.blogspot.com/2012/05/facebook_27.html

---------

Έλληνες πράξετε κατά συνείδηση! Δείτε του πίνακες…

------------------  
Οι δηλώσεις του Λουκά Παπαδήμου στην Εφορία
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, που απηύθηνε συνεχώς εκκλήσεις για έμπρακτη στήριξη της πατρίδας από τους έχοντες, για επαναπατρισμό των κεφαλαίων και πάταξη της φοροδιαφυγής, είναι ο πρώτος διδάξας στην πιστή εφαρμογή των αφορολόγητων ποσών που μπορεί να έχει στη διάθεσή του. Μη φανταστείτε τίποτα τρομερό. Μόλις 2,2 εκατ ευρώ και κάτι ψιλά / χρόνο! Και πλήρωσε για αυτά φόρο 511 ευρώ! Δείτε στο planet-greece όλα τα στοιχεία...

της απίστευτης αυτής πραγματικά υπόθεσης, όπως τα φέρνει στο φως της δημοσιότητας, σήμερα, το "Παρόν".

Τα εκκαθαριστικά της εφορίας που αναδημοσιεύουμε, μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν. Ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εισέπραξε το ποσό των 2.238.489,04 ευρώ και πλήρωσε φόρο 511 ευρώ!




Image and video hosting by TinyPic

Ο κύριος Παπαδήμος, βέβαια, νομίμως δεν πληρώνει φόρο! Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με αρχηγό την Άγκελα Μέρκελ, που μας κουνάνε το δάχτυλο και μας βρίζουν ότι είμαστε φοροφυγάδες, για τα δικά τους παιδιά, τους υπαλλήλους της Ε.Ε. (προέδρους, επιτρόπους και... το σόι της ΕΕ και της ΕΚΤ) έχουν θεσπίσει, οι αποδοχές τους να είναι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ!


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

Αφορολόγητος ήταν, λοιπόν, ο μισθός του κυρίου Παπαδήμου, που έπαιρνε ως αντιπρόεδρος ΕΚΤ, όσο υψηλός κι αν ήταν.

Για τον Έλληνα μισθωτό, όμως, τον κάθε συνταξιούχο και εργαζόμενο, το αφορολόγητο, με την υπογραφή Λουκά Παπαδήμου, έχει οριστεί στις 5.000 ευρώ το χρόνο, που δε φτάνει ούτε για να τρώει μόνο... φασολάδα μία οικογένεια όλο τον χρόνο!

Εδώ και 30 μήνες, ο ελληνικός λαός κάνει θυσίες. Ο κύριος Παπαδήμος, ποιες θυσίες έχει κάνει; Τα εισοδήματά του, όπως φαίνονται και στα σχετικά έγγραφα, που αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα "ΠΑΡΟΝ", στο planet-greece, δεν έχουν μειωθεί.... νομίμως ούτε κατά ένα cent!!!

Νομίμως, λογω του σκανδαλώδους αφορολογήτου που ισχύει για τους μεγαλοσχήμονες, ο κύριος Παπαδήμος πλήρωσε φόρο μόλις 511 ευρώ για τα 2.238.489,04 ευρώ που έβγαλε.

Δεν θα έπρεπε, όμως, να πει από μόνος του "όχι, θα φορολογηθώ κι εγώ όπως φορολογείται ο κάθε Έλληνας πολίτης και μισθωτός"; Ότι "Θα συμμετάσχω κι εγώ στον αγώνα που δίνουν οι συμπολίτες μου και όλος ο ελληνικός λαός";

Έχει κι άλλα....

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, λαμβάνει 1.400 ευρώ μηνιαίως για έξοδα παραστάσεως ως ακαδημαϊκός, τα οποία - προσέξτε - επίσης είναι αφορολόγητα!!!



Image and video hosting by TinyPic

Επίσης, υπό διερεύνηση είναι αν και η σύνταξη που λαμβάνει από την Τράπεζα της Ελλάδος, της οποίας ήταν διοικητής επί κυβερνήσεων Σημίτη, είναι και αυτή αφορολόγητη!

Να σημειωθεί, ωστόσο, ό,τι ο πρώην τραπεζίτης και οσονούπω και πρώην Πρωθυπουργός, διατηρεί γραφείο στην Τράπεζα της Ελλάδος, ΜΕ προσωπικό. Αυτά, για να ξέρει ο Έλληνας πολίτης ποιοι ήταν συνοδοιπόροι στο "μαζί τα φάγαμε".

ΠΗΓΗ: http://planet-greece.blogspot.com/2012/04/blog-post_6882.html

------------

Έχεις τέσσερα παιδιά; Δες πόσο φόρο θα πληρώσεις

Οι πολύτεκνοι -στην προκειμένη περίπτωση οι έχοντες τέσσερα παιδιά- υφίστανται και αυτοί τις συνέπειες από τη μείωση του αφορολογήτου στις 15000 ευρώ. Δείτε πόσος φόρος προκύπτει

Ετήσιο εισόδημα

Για εργαζόμενο με τέσσερα παιδιά

Εισφορά αλληλεγγύης

Συνολικός φόρος

Ποσοστό φόρου ως προς το εισόδημα

5.000

0

0

0

0,00%

6.000

0

0

0

0,00%

7.000

0

0

0

0,00%

8.000

0

0

0

0,00%

9.000

0

0

0

0,00%

10.000

0

0

0

0,00%

11.000

0

0

0

0,00%

12.000

0

0

0

0,00%

13.000

0

130

130

1,00%

14.000

0

140

140

1,00%

15.000

0

150

150

1,00%

16.000

180

160

340

2,13%

17.000

430

170

600

3,53%

18.000

680

180

860

4,78%

19.000

930

190

1.120

5,89%

20.000

1.180

200

1.380

6,90%

21.000

1.430

420

1.850

8,81%

22.000

1.680

440

2.120

9,64%

23.000

1.930

460

2.390

10,39%

24.000

2.180

480

2.660

11,08%

25.000

2.430

500

2.930

11,72%

26.000

2.680

520

3.200

12,31%

27.000

3.030

540

3.570

13,22%

28.000

3.380

560

3.940

14,07%

29.000

3.730

580

4.310

14,86%

30.000

4.080

600

4.680

15,60%

31.000

4.430

620

5.050

16,29%

32.000

4.780

640

5.420

16,94%

33.000

5.130

660

5.790

17,55%

34.000

5.480

680

6.160

18,12%

35.000

5.830

700

6.530

18,66%

36.000

6.180

720

6.900

19,17%

37.000

6.530

740

7.270

19,65%

38.000

6.880

760

7.640

20,11%

39.000

7.230

780

8.010

20,54%

40.000

7.580

800

8.380

20,95%

41.000

7.960

820

8.780

21,41%

42.000

8.340

840

9.180

21,86%

43.000

8.720

860

9.580

22,28%

44.000

9.100

880

9.980

22,68%

45.000

9.480

900

10.380

23,07%

46.000

9.860

920

10.780

23,43%

47.000

10.240

940

11.180

23,79%

48.000

10.620

960

11.580

24,13%

49.000

11.000

980

11.980

24,45%

50.000

11.380

1.000

12.380

24,76%

51.000

11.760

1.530

13.290

26,06%

52.000

12.140

1.560

13.700

26,35%

53.000

12.520

1.590

14.110

26,62%

54.000

12.900

1.620

14.520

26,89%

55.000

13.280

1.650

14.930

27,15%

56.000

13.660

1.680

15.340

27,39%

57.000

14.040

1.710

15.750

27,63%

58.000

14.420

1.740

16.160

27,86%

59.000

14.800

1.770

16.570

28,08%

60.000

15.180

1.800

16.980

28,30%

61.000

15.580

1.830

17.410

28,54%

62.000

15.980

1.860

17.840

28,77%

63.000

16.380

1.890

18.270

29,00%

64.000

16.780

1.920

18.700

29,22%

65.000

17.180

1.950

19.130

29,43%

66.000

17.580

1.980

19.560

29,64%

67.000

17.980

2.010

19.990

29,84%

68.000

18.380

2.040

20.420

30,03%

69.000

18.780

2.070

20.850

30,22%

70.000

19.180

2.100

21.280

30,40%

71.000

19.580

2.130

21.710

30,58%

72.000

19.980

2.160

22.140

30,75%

73.000

20.380

2.190

22.570

30,92%

74.000

20.780

2.220

23.000

31,08%

75.000

21.180

2.250

23.430

31,24%

76.000

21.580

2.280

23.860

31,39%

77.000

21.980

2.310

24.290

31,55%

78.000

22.380

2.340

24.720

31,69%

79.000

22.780

2.370

25.150

31,84%

80.000

23.180

2.400

25.580

31,98%

81.000

23.580

2.430

26.010

32,11%

82.000

23.980

2.460

26.440

32,24%

83.000

24.380

2.490

26.870

32,37%

84.000

24.780

2.520

27.300

32,50%

85.000

25.180

2.550

27.730

32,62%

 

-----

Πρόκληση για την κοινωνία η τοποθέτηση του κυρίου Ράπανου στο υπουργείο οικονομικών.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 20, 2012

http://olympiada.files.wordpress.com/2012/06/deukalion23_6.jpg?w=363&h=400Πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν το παρελθόν του κυρίου Ράπανου, που έχει διατελέσει σε λαμπρές θέσεις.

Ένας άνθρωπος με θέσεις κλειδιά στην διακυβέρνηση Σημίτη, αφού διατέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών την σκοτεινή εποχή 2000 – 2004. Προφανώς ούτε αυτός γνώριζε κάτι για τα Swaps των Σημίτη – Παπακωνσταντίνου – Goldman Sachs, υπόθεση για την οποία η εταιρεία έχει μηνυθεί διεθνώς.

Ο κύριος Ράπανος έχει διατελέσει επίσης πρόεδρος του ΔΣ του …ΟΤΕ, ποιά περίοδο νομίζετε; Το 1998 – 2000!

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ. Ο κύριος Ράπανος έχει διατελέσει σε μία ακόμα θέση κλειδί. Στην Κτηματική τράπεζα! Ως υποδιοικητής και διοικητής την περίοδο 1995 – 1998.

Μιλάμε για πραγματικά νέο αίμα στην δημόσια διοίκηση, στο πιο νευραλγικό υπουργείο.

Ένας άνθρωπος των τραπεζών, θα σώσει την Εθνική οικονομία.

Την ίδια στιγμή που τρέχει το ομιχλώδες  θέμα της ανακεφαλαιοποίησης, την ίδια στιγμή που είναι ξεκάθαρο γιατί γονάτισε η Ελληνική οικονομία. Προ και μετά μνημονίου.

Να θεωρήσουμε ότι ο κύριος Ράπανος θα αναλάβει να διερευνήσει και τις τρομερές καταγγελίες του Ρόιτερς για τον κύριο Σάλλα και τον κύριο Βγενόπουλο, καταγγελίες που έγιναν γαργάρα από τα ελληνόφωνα ΜΜ”Ε”;

Εάν κάποιοι θεωρούν ότι ο κύριος Ράπανος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση, ίσως οι εκλογές να είναι πλέον ένας …ακατάλληλος θεσμός.

Πρόσφατα άρθρα