Κάντε κλικ...

Εφημερίδες 12/2 

Εφημερίδες 11/2

κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας,αγωνιστή της εθνικής αντίστασης,  τι περιμένετε και δεν ασκείτε βέτο(αρνησικυρία του νόμου);

--------------------------------------------------
ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Των καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου
Γιώργου Κασιμάτη, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
Ανδρέα Δημητρόπουλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
Γιώργου Κατρούγκαλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θράκης
Ηλία Νικολόπουλου , Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου
Κώστα Χρυσόγονου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


Αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε προς τη Βουλή και τον ελληνικό λαό ότι το κείμενο, το οποίο καλείται σήμερα να ψηφίσει η λαϊκή αντιπροσωπεία, παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου για τους λόγους που ακολουθούν:

1. Η παρούσα Βουλή εκλέχθηκε τον Οκτώβριο του 2009 κάτω από εντελώς διαφορετικές πολιτικές προϋποθέσεις και η λαϊκή εντολή προς αυτή, κατά την έννοια του άρθρου 41 του Συντάγματος, ήταν διαμετρικά αντίθετη από όσα προβλέπει τώρα το κατατεθειμένο κείμενο. Λείπει, συνεπώς, η δημοκρατική νομιμοποίηση για την ψήφισή του.

2. Το περιεχόμενο του κειμένου, που καλείται να ψηφίσει η Βουλή είναι προϊόν οικονομικού και πολιτικού εκβιασμού, εκ μέρους των εκπροσώπων των δανειστών, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου (άρθρο 52 της Διεθνούς Σύμβασης της Βιέννης του 1969).


3. Το κείμενο που κατατέθηκε για ψήφιση δεν αποτελεί κατά το Σύνταγμα ούτε σχέδιο νόμου, δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνει διατάξεις νομοθετικού περιεχομένου ούτε σχέδιο νόμου κυρωτικού διεθνούς σύμβασης, δεδομένου ότι δεν περιέχει το υπογεγραμμένο κείμενο της διεθνούς σύμβασης. Πρόκειται για κείμενο προγράμματος, που επιχειρείται να δεσμεύσει ανεπίτρεπτα επί δεκαετίες το μέλλον της χώρας. Παρουσιαζόμενο, συνεπώς, ως δεσμευτικό κείμενο νόμου, παραβιάζει την αντιπροσωπευτική αρχή και την κατά το Σύνταγμα άσκηση της νομοθετικής λειτουργίας (άρθρο 26 Σ).


4. Το κείμενο επιχειρείται να υπερψηφιστεί κατά παράβαση του άρθρου 29 του Συντάγματος, στο βαθμό που επιβάλλεται κομματική πειθαρχία χωρίς προηγούμενη εσωτερική ψηφοφορία και απόφαση συλλογικών κομματικών οργάνων.


5. Η πρόβλεψη ότι οι νέες δανειακές συμβάσεις θα ισχύουν από την υπογραφή τους, χωρίς κύρωση από την Βουλή, παραβιάζει τα άρθρα 28 παρ. 2 και 36 παρ. 2 του Συντάγματος, καθώς και το διεθνές δίκαιο.


6. Οι συνταγματικές και οι διεθνούς δικαίου εγγυήσεις σεβασμού και προστασίας της εθνικής κυριαρχίας προσβάλλονται επιπλέον:
(α) Με την επανάληψη –όπως και στη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης της 10.5.2010- της ρήτρας παραίτησης από τις ασυλίες της εθνικής κυριαρχίας, (β) με τον υπερδανεισμό της χώρας και την άμεση στέρηση της δυνατότητας ικανοποίησης των βασικών αναγκών του ελληνικού λαού και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ελλήνων πολιτών, (γ) με τη σώρευση «επαχθούς» δανεισμού και (δ) με την εφαρμογή του αγγλικού δικαίου και όχι του δημοσίου διεθνούς δικαίου που διέπει τις διεθνείς συμβάσεις των κρατών. Συνεπώς, το κείμενο που καλείται η Βουλή να ψηφίσει παραβιάζει στον πυρήνα τους τις συνταγματικές εγγυήσεις της εθνικής κυριαρχίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατικής αρχής (άρθρο 1 του Συντάγματος).


7. Τα μέτρα που προβλέπει το προς ψήφιση κείμενο ότι θα επιβληθούν στον ελληνικό λαό παραβιάζουν τις αρχές της ισότητας των βαρών, του κοινωνικού κράτους δικαίου (άρθρα 4 παρ. 5 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος) και τις εγγυήσεις των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων (άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος). Παραβιάζουν επίσης θεμελιώδεις εγγυήσεις της Συνθήκης της Λισαβόνας (του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων) και του διεθνούς δικαίου, καθώς και εγγυήσεις του διεθνούς εργατικού δικαίου.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά, συνεπώς, εκτροπή από τη συνταγματική, την ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομιμότητα."
�=============

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος

«Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους», δίδασκε ο αείμνηστος Ξενοφών Ζολώτας, για να καταδείξει ότι η υπερφορολόγηση των κοινωνιών οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα των προσδοκομένων. Αλλά αυτό δεν το αντιλαμβάνονται οι εισηγητές και νομοθέτες της βαρυτάτης φορολογήσεως των Ελλήνων. Συνεπεία αυτής έχει νεκρώσει η οικονομία. Έχει παύσει η ανοικοδόμηση της χώρας. Και έχει μειωθεί στο ελάχιστο η αναμενόμενη απόδοση εκ των φορολογικών μέτρων.

Εγκληματική και εξοντωτική είναι η υπερφορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, η οποία κατά το άρθρο 17 παρ. 1 του Συντάγματος τελεί υπό την προστασία του Κράτους. Το
τελευταίο δε, αντί να προστατεύει την ιδιοκτησία, την έχει θέσει υπό διωγμό δια της
συνεχούς αυξήσεως των αντικειμενικών αξιών, δια της οποίας παρακωλύονται οι συναλλαγές επί ακινήτων και συγχρόνως επιβαρύνονται αυτά δι΄ υπερβολικών και δυσβαστάκτων φόρων.
Πολλοί πολίτες είναι σε απόγνωση. Αδυνατούν να πληρώσουν την επιβαλλόμενη και διαρκώς αυξανόμενη φορολογία, μετά μάλιστα τη ραγδαία μείωση μισθών και συντάξεων. Παραλλήλως δε, αδυνατούν να εκποιήσουν ακίνητη περιουσία τους προς εξοικονόμηση των οφειλομένων φόρων, πρώτον, λόγω της απροθυμίας των υποψηφίων αγοραστών να επωμισθούν το βάρος της φορολογίας εκ της αυξήσεως των αντικειμενικών αξιών, και δεύτερον λόγω της ελλείψεως του αναλογούντος τιμήματος, κατόπιν της οικονομικής δυσπραγίας, που επέφερε η αλματώδης ύφεση της οικονομίας.
Αυτοί που επιβάλλουν στην ελληνική Πολιτεία την αυξημένη φορολογία των ακινήτων, αποσκοπούν ασφαλώς στον εξαναγκασμό των Ελλήνων να εκποιήσουν την ακίνητη ιδιοκτησία τους, ώστε αυτή να περιέλθει στους αλλοδαπούς, που εποφθαλμιούν να την αποκτήσουν αντί πινακίου φακής.
Τα δυσμενή για τη χώρα σχέδια αποκαλύφθηκαν από την πρώτη στιγμή της αναλήψεως της εξουσίας υπό του Γ. Παπανδρέου. Με την κατάργηση των υπουργείων Μακεδονίας-Θράκης, Αιγαίου, Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουριστικής Αναπτύξεως, την υπαγωγή δε του αντικειμένου του δευτέρου, τρίτου και τετάρτου τούτων σε άλλα υπουργεία, ήσσονος σημασίας, μολονότι η εμπορική ναυτιλία και ο τουρισμός αποτελούν οικονομικούς πνεύμονες της χώρας και θα έπρεπε να υπάγονται σε αυτοτελή υπουργεία υπό διακεκριμένους και μορφωμένους πολιτικούς. Ακολούθησε η διαίρεση της χώρας με το σχέδιο «Καλλικράτης», που ανέτρεψε την τοπική αυτοδιοίκηση και την αποκέντρωση των επαρχιών, δια της συγκεντρώσεως αυτών υπό Περιφερειάρχες, έχοντες αυτοτελή υπερεξουσία, αποκεκομμένη του κέντρου.
Ακολούθησε επίσης η συρρίκνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, δια του περιορισμού της αρμοδιότητος και της δυνάμεως των εκ παραδόσεως μεγάλων μονάδων σωμάτων στρατού και μεραρχιών, με αποτέλεσμα την μείωση της σημασίας των στρατευμένων παιδιών της Ελλάδος στην άμυνα της χώρας και την επιρροή τους επί του ελληνικού λαού.
Εκδηλώθηκαν ενέργειες υποβαθμίσεως του κατά το Σύνταγμα ρόλου της Δικαιοσύνης και του κύρους των δικαστών. Η υπαγωγή των νέων δικαστών στο ΙΚΑ, ενώ υπήρχε Ειδικό Ταμείο Επιστημόνων για τους δικηγόρους, τους ιατρούς και τους μηχανικούς, αποσκοπούσε ασφαλώς στην μείωση του γοήτρου των δικαστών, ώστε να μην τολμούν να ορθώσουν ανάστημα στην πολιτική εξουσία. Η κακοπιστία των πολιτικών καταφαίνεται, όταν αποκαλούν τη Δικαιοσύνη «φρούριο της δημοκρατίας» στις περιπτώσεις που οι αποφάσεις της τους εξυπηρετούν και χαρακτηρίζουν τους δικαστές «μίσθαρνα όργανα των αντιπάλων τους» ή «οργανωτές κράτους δικαστών», όταν αυτές δεν είναι σύμφωνες με τις επιδιώξεις τους.
Μόλις δύο έντιμοι εισαγγελείς απετόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα και να παραπέμψουν μία υπόθεση στη Βουλή για τον έλεγχο του πρωθυπουργού και του αρμοδίου υπουργού Οικονομικών, ο λεγόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (πόσος χρόνος και χώρος απαιτείται για την επανάληψη του τίτλου σε ένα νομοσχέδιο;) εξεπόνησε νομοσχέδιο για την δια νόμου αντικατάστασή τους με αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, εκλαμβανομένους ως περισσότερο συνεργασίμους.
Στο μεταξύ γράφονται εκατοντάδες σελίδες στον Τύπο και το διαδίκτυο, με κριτική της πολιτικής της κυβερνήσεως. Αλλά εκείνοι, προς τους οποίους απευθύνονται οι υποδείξεις, αποσιωπούν ή αδιαφορούν ή εφαρμόζουν τη λαϊκή παροιμία «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα»! Η εποχή, κατά την οποία ένα και μόνον άρθρο εφημερίδος αρκούσε για την ανατροπή μιας κυβερνήσεως, παρήλθε. Η αδιαφορία, η αναίδεια, το θράσος και η αφιλοτιμία κυριαρχούν. Ομοίως ο εκβιασμός και η καταπίεση των φορολογουμένων πολιτών και επαρχιακών κοινοτήτων, απειλουμένων με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος υπό χιονοθύελλα, λόγω αδυναμίας τους να πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων τους. Η ΔΕΗ διέκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα σε εξήντα κατοικίες στο Νευροκόπι υπό πολικό ψύχος, διότι δεν εξοφλήθησαν οι λογαριασμοί της. Το έγκλημα αυτό κατά του ακριτικού πληθυσμού προκαλεί μεγίστη αγανάκτηση και οργή όλων των Ελλήνων. Το αρμόδιο για να κρίνει το κύρος του χαρατσίου τούτου διοικητικό Δικαστήριο, φέρει ακεραία την νομική και ηθική ευθύνη για την καθυστέρηση της αποφάσεως του, επί των προσφυγών κατά της φορολογίας αυτής.Ουδείς γνωρίζει πώς και πότε θα εκραγεί η αγανάκτηση των καταπιεζομένων πολιτών. Βέβαιον είναι ότι κάποια στιγμή θα εκραγεί. Οι κυβερνώντες έχουν εκτοξεύσει εύφλεκτη ύλη στην Ελλάδα και περί άλλα τυρβάζουν. Τί θα γίνει όμως, αν έλθει η ώρα της εκρήξεως των πολιτών; Ποίος θα σώσει τους νομοταγείς πολίτες και ποίος θα ανακόψει τους αδικουμένους φορολογουμένους, τους πεινώντες και τους αστέγους πολίτες;Οι Έλληνες απειλούνται με απώλεια της περιουσίας τους, προς ικανοποίηση των ληστρικών φορολογικών υποχρεώσεών τους. Παραλλήλως, έχουν γίνει υποχρεωτικώς δότες οργάνων, με νόμο τους κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει, ότι σε περίπτωση τραυματισμού τους, ουδείς εγγυάται, πως δεν θα βρεθεί ένας νοσηλευτής, καταλλήλως αμειβόμενος, να τους μεταφέρει σε νοσοκομείο, όχι προς θεραπεία, αλλά προς αφαίρεση οργάνων!
Υποστηρίζεται επισήμως ότι η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών επί των ποδών εγκυμονεί κινδύνους βλάβης των γεννητικών οργάνων ανδρών και γυναικών. Εις αυτό δε αποδίδεται η ατεκνία ορισμένων νέων ζευγαριών και το περιορισμένο σεξουαλικό ενδιαφέρον πολλών νέων.
Η Πολιτεία παραλείπει την αναγκαία ενημέρωση των νέων και αναλώνεται στην διαστρέβλωση της ιστορίας, όχι μόνον για τα αίτια της θανατώσεως των Ελλήνων της Μικράς Ασία, αλλά και δι΄ εκείνα της αυτοκτονίας των Σουλιωτισσών. Όλα αυτά δε, διότι τα επιδιώκουν οι Τούρκοι και οι ισχυροί οργανωτές της αλλοιώσεως της ιστορίας των λαών, της θρησκείας και της γλώσσας τους. Αυτά που δεν επέτυχαν οι Τούρκοι με τα 400 έτη σκλαβιάς, επιδιώκουν οι ανόητοι σχεδιαστές της μεγάλης χώρας του Ατλαντικού, να τα επιτύχουν με ορισμένα όργανα της προπαγάνδας τους.
Οι 300 Έλληνες βουλευτές του Κοινοβουλίου είναι όλοι συνυπεύθυνοι, όχι μόνον για την οικονομική εξουθένωση του ελληνικού λαού, αλλά και για την αλλοίωση της ιστορίας του και την ύποπτη νομοθεσία της κυβερνήσεως Παπανδρέου.
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=77400

------------

Έχασε εντελώς την ψυχραιμία του, ο Βενιζέλος - 11-2-2012

---------------

Προς βουλευτές της Ν.Δ : Τηρείστε αυτά που λέει ο πρόεδρος στο βίντεο..

-------------

 Με Αγγλικό δίκαιο η νέα δανειακή… Τώρα πέστε μας θα το ψηφίσετε;;;

-----------

Κανέλλη στο CNN: «Θέλουμε τη ζωή μας πίσω έστω και με δραχμή»

---------

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

---------

ΒΟΜΒΑ !!!ΚΑΤΣΕΛΗ ΤΩΡΑ! “ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ Ι ΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ…….

Bόμβα μεγατόνων της Λούκα Κατσέλη που άφησε “κάγκελο” ..πολλούς υπερασπιστές της αθλιότητας μέσα στη Βουλή!

Κατέθεσε έγγραφα φωτιά, δείχνοντας τον δρόμο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων ποιά είναι η αλήθεια!

  • ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ…. (ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Ε.Κ.Τ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ)

  • ….ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.. (ΕΓΓΡΑΦΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ)

ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η κ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΙ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ !!!

Κατόπιν αυτών και για ακόμα μια φορά η κυρία Κατσέλη δήλωσε οτι δεν μπορεί να … στηριξει με την ψηφο της το νεο μνημονιο το οποιο ερχεται προς ψηφιση με τους εκβιασμούς της δήθεν εξοδου απο το ευρώ και την αδυναμία μη πληρωμής συντάξεων και μισθών!!!!

Η  ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

   ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

    ΜΝΗΜΟΝΙΟ  ΚΑΙ  ΝΕΑ  ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ  

 
        Το Διοικητικό  Συμβούλιο της Εταιρείας Λογοτεχνών  που συνεδρίασε  την περασμένη Τετάρτη 8η Φεβρουαρίου   συζήτησε  το  σοβαρότατο πρόβλημα της  οικονομικής   κατάστασης  της χώρας.  Μετά την σχετική εισήγηση  και τη συζήτηση που   επακολούθησε το Δ.Σ.  με  παμψηφεί απόφασή του   ενέκρινε το  παρακάτω Ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

        To Διοικητικό Συμβούλιο   της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος στη σημερινή του συνεδρίαση της  8ης  Φεβρουαρίου  συζήτησε  τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα  και τα δυσβάσταχτα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί και  όσα αναμένεται   επιπρόσθετα να ληφθούν στις προσεχείς ημέρες   με  την τυχόν ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη Βουλή.
Η οικονομική κατάρρευση της χώρας , είναι  απότοκος   ηθικής   κατάρρευσης,  εγκληματικής και ποινικώς κολάσιμης  πολιτικής των τελευταίων  μεταπολιτευτικών  κυβερνήσεων αλλά  και  ληστρικής συμπεριφοράς παραγόντων του δημόσιου βίου  που παραμένουν μέχρι σήμερα  ατιμώρητοι.
       Καλούμε τους Βουλευτές  του Ελληνικού Κοινοβουλίου  να αναλογισθούν  τις ευθύνες   που επωμίσθηκαν  με την ψήφιση του Μνημονίου  με το οποίο η χώρα μας αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτήθηκε της ασυλίας λόγω άσκησης εθνικής κυριαρχίας,  πράξη   εσχάτης προδοσίας και τις νέες που θα επωμισθούν με  τυχόν υπογραφή και της νέας δανειακής σύμβασης.
       Καταγγέλλομε τους βουλευτές εκείνους ,  που με ελαφριά   συνείδηση δέχθηκαν  τους   βαρύτατους όρους υποτέλειας στους διεθνείς τοκογλύφους  και  παραιτήθηκαν   όλων των  φυσικών δικαιωμάτων που έχει  ένας οφειλέτης απέναντι στο δανειστή του και εκείνοι  να έχουν το δικαίωμα εκχώρησης των  απαιτήσεων τους προς τρίτους, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους  και για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
         Καλούμε την Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου να αναζητήσει  πηγές εσόδων   από εκείνους που χρόνια  τώρα πλούτισαν σε βάρος του λαού και του Έθνους  και ο πλούτος τους  φυλάσσεται  στις Ελβετικές  και άλλες τράπεζες του εξωτερικού.
         Καλούμε τους Βουλευτές των Κομμάτων να συμφωνήσουν σε μια και μόνο πολιτική που θα τείνει στην  οικονομική απελευθέρωση  της χώρας  από τα δεσμά του Δ.Ν.Τ. και των διεθνών κερδοσκόπων και να αποφύγουν να  ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση η οποία θα φέρει τη χώρα σε εποχές που ζήσαμε προ πεντηκονταετίας και πλέον.
 
      Καλούμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να υπερασπισθεί την ανεξαρτησία της χώρας και την εδαφική της ακεραιότητα με όσο  σθένος  επιβάλει το ύπατο αξίωμά του.
         Καλούμε τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως να αναλάβει πρωτοβουλίες για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους     με  τη συνεργασία  όλων των πολιτικών δυνάμεων.
         Θεωρούμε επιβεβλημένη   την αναθεώρηση του  Συντάγματος  για  να παύσει  πλέον  η Βουλή να αποτελεί καθαρτήριο   εγκληματικών πράξεων και τέλος,
         Διακηρύσσουμε   το  δικαίωμα και την υποχρέωση που έχει κάθε πολίτης   βάσει του άρθρου 120 παράγραφος 4 του  Συντάγματος, να   προασπίζεται    την   τήρησή του   και να  αντιστέκεται  με κάθε μέσο εναντίον  οποιουδήποτε επιχειρεί να το  καταλύσει με τη βία.
         Οι  πνευματικοί άνθρωποι  δεν πρόκειται  να υποστείλουν την   αγωνιστικότητά τους  για την προάσπιση    των  δικαίων των Ελλήνων πολιτών, για Ελευθερία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και   εδαφική ακεραιότητα.
 
Για το Διοικητικό  Συμβούλιο
 
Ο Πρόεδρος                        Η Γενική Γραμματέας
 
 
Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης               Μάρθα Βασκαντήρα

 


ΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ... ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Αυτός είναι ο πρώην "Τσάρος". Αυτός που φωτογράφισε το Πρώτο Θέμα. Ένας επί χρόνια ανεπάγγελτος, με βάση τις τελευταίες φορολογικές του δηλώσεις που παραπέμπουν σε εταιρεία με τζίρο 15.000 τον χρόνο και ο οποίος απέκτησε νοοτροπία νεόπλουτου Σοσιαλιστή που...


θέλει τένις στα Βόρεια Προάστια την ώρα της μάχης για την Οικονομία. Ένας άλλος Πέτρος Κωστόπουλος στην κυβέρνηση Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ.

 Τουλάχιστον ο γνωστός εκδότης δεν οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία. Οδήγησε μόνο τις εταιρίες και τους εργαζόμενούς του...
 fimotro.blogspot.com

Δείτε τι γράφει το Πρώτο Θέμα....



Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έχοντας τη συνείδηση του καθαρή πως συνέβαλε το κατά δύναμιν ώστε να οδηγηθεί η χώρα στο μνημονιακό μονοπάτι, φόρεσε τα αθλητικά του και το ‘ριξε στο τένις, τη νύχτα ακριβώς που κρινόταν το μέλλον για το κούρεμα του ελληνικού χρέους!

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα. Η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με αντικείμενο το τελικό πλαίσιο της συμφωνίας για το PSI έχει μόλις ολοκληρωθεί, φέρνοντας τα κακά μαντάτα για τα σκληρά ανταλλάγματα που ζητούσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας από τη χώρα. Ακολούθησε η παρέμβαση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ παράλληλο επισημάνθηκε το εξαιρετικά κρίσιμο της κατάστασης. Το θερμόμετρο αγωνίας για τον πολιτικό κόσμο είχε ήδη χτυπήσει κόκκινο, με σχεδόν όλους τους υπουργούς να βρίσκονται στα γραφεία τους και να λαμβάνουν συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις. Σχεδόν όλους, άλλο όχι όλους… Την ίδια ακριβώς στιγμή στη Νέα Ερυθραία μια γνώριμη ανδρική πολιτική φιγούρα έβρισκε το κουράγιο να κάνει την εμφάνισή της στα γήπεδα τένις της περιοχής. Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεν πέρασε απαρατήρητος παρά την παραλλαγή που του προσέφερε το αθλητικό γκρι φούτερ με τον αριθμό 89 επάνω και την ενσωματωμένη κουκούλα. Οπωσδήποτε το σκεπτικό ύφος που είχε o κ. Παπακωνσταντίνου θα αφορούσε και στις εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας, η αλήθεια είναι, όμως, ότι το μυαλό του εκείνη την ώρα ήταν επικεντρωμένο στη ρακέτα και στο παιχνίδι που θα ακολουθούσε. Άσχετα αν ο τρόπος με τον οποίο κρατούσε τη ρακέτα δεν φανέρωνε έμπειρο τενίστα, η παρουσία τεσσάρων σωματοφυλάκων που παρακολουθούσαν άγρυπνοι μήπως κάποιο μπαλάκι ξεφύγει της πορείας του και επιχειρήσει να απειλήσει τον υπουργό ήταν εντυπωσιακή. Χωρίς πολλά – πολλά ξεκίνησε το απαραίτητο ζέσταμα με τις απαραίτητες διατάσεις, με τον υπουργό Περιβάλλοντος να δείχνει από νωρίς τις διαθέσεις του για το πρώτο σέρβις. Το ματς ξεκίνησε, ωστόσο ο υπουργός έδειξε απροπόνητος, με αποτέλεσμα να χάσει πολύ εύκολο το πρώτο game, αλλά και τα υπόλοιπα πέντε, και το σκορ στα σετ να γράφει: Υπουργός - Αντίπαλος 0- 1.
Ο εγωισμός και το πείσμα του, όμως, που τον ακολουθούν και στην πολιτική του καριέρα, απ’ ό,τι φάνηκε δεν τον εγκατέλειψαν ούτε στο γήπεδο του τένις. Ανασκουμπώθηκε, αυτοσυγκεντρώθηκε και ετοιμάστηκε για την αντεπίθεσή του.
Ο τραυματισμός
Αφού «έστυψε» το μπαλάκι στο χέρι του, σήκωσε τη ρακέτα του και χτύπησε δυνατά. Ο υπουργός ανταπέδωσε με ρεβέρ. Η ένταση στο πρόσωπο του υπουργού μαρτυρούσε ότι δεν θα παρέδιδε εύκολα τα όπλα. Και εκεί τον πρόδωσε… ο ίδιος του ο εαυτός. Η ελεύθερη πτώση του υπουργού Περιβάλλοντος στο ταρτάν σήμανε το άδοξο τέλος μιας παρτίδας που δεν έμελλε να ολοκληρωθεί. «Μάλλον έπαθα κράμπα» , ψέλλισε ο υπουργός. «Ηρέμησε και χαλάρωσε το σώμα σου» . «Για θλάση στον τετρακέφαλο το βλέπω» , πρόσθεσε, βοηθώντας τον προσεκτικά να σηκωθεί ενώ εκείνος σφάδαζε από τον πόνο. Με το ζόρι πάτησε το πόδι στο τερέν. «Δεν φτάνει που μας έβαλε στο ΔΝΤ, έχει το θράσος να εμφανίζεται δημόσια σαν να μην τρέχει τίποτα» , μουρμούρισε κάποιος άλλος και ο υπουργός αποχώρησε άρον άρον υποβασταζόμενος από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας. «Τουλάχιστον θα προλάβει τα δελτία των οκτώ ώστε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις» , ήταν η τελευταία και πιο φαρμακερή ατάκα που ακούστηκε στο ταπεινό γηπεδάκι της Νέας Ερυθραίας. Match point!
(To Πρώτο Θέμα)
-------------

Έως πότε θα μένουν ατιμώρητοι;


Έως πότε οι παραβάτες του Συντάγματος των Ελλήνων, θα μένουν ατιμώρητοι;

Η αυθαιρεσία και ετσιθελισμός δεν είναι συνήθεια μόνο των περισσοτέρων εξουσιαστών, αλλά και ενδημικό φαινόμενο εκείνων που κρατούν οιανδήποτε σφραγίδα.

Ακόμη και αυτή των πνευματικών συλλόγων.

Δείγμα και τούτο της γενετικής αναρχίας και ηθικής πτώσεως που επέφερε στην ελληνική κοινωνία ο ιδιότυπος σοσιαλ-αρπακτικός καπιταλισμός του ΠΑΣΟΚ.

Πάντοτε με το δάνειο δικολαβικό αξίωμα πως “το νόμιμο είναι και ηθικό”.

Γράφονται καθημερινώς στον Τύπο και στο διαδίκτυο εκατοντάδες σελίδων κριτικής και σχολιασμού του κυβερνητικού έργου, περιοριζομένου μόνο στην ασύδοτη “φορομπηχτική” επιδρομή του κράτους κατά των πολιτών του, την αύξηση κατά γεωμετρική πρόοδο της ανεργίας και της υφέσεως, αλλά και τη μείωση της παραγωγής.

Κάπου – κάπου διατυπώνονται ορισμένες ωραίες νέες ιδέες και προτάσεις.

Αλλά ουδείς των κυβερνώντων ασχολείται με την κριτική του κυβερνητικού έργου, ούτε και με τις διατυπούμενες υποδείξεις.

Ωσάν να έχουν ως σκοπό τη διάλυση της χώρας.

Το ενδιαφέρον κάποιων περιορίζεται στην αφανή αύξηση της περιουσίας τους.

Ολίγοι προνομιούχοι κυβερνητικοί δε, ειδικεύονται και στην απόκτηση πολυτελών αυτοκινήτων και παραλιακών οικοπέδων επί ιερών και ευλογημένων από τη Θεία Πρόνοια Νήσων του Αιγαίου.

Την ώρα που οι ατυχείς συνταξιούχοι βιώνουν κατοχικές στιγμές στερήσεων και οικονομικής εξαθλίωσης, πληροφορούνται ότι οι πολιτικοί ταγοί εξακολουθούν να εισπράττουν υπέρογκες αποδοχές.

Δεν είναι απλό να βλέπεις τα “περήφανα γηρατειά”, καταδικασμένα στον εκ πείνης και ελλείψεως καταλλήλων φαρμάκων θάνατο.

Ο σκεπτόμενος λαός αγανακτεί και διερωτάται, γιατί δεν διώκεται ουδείς καταχραστής δημοσίου χρήματος και γιατί δεν ερευνάται και δεν συγκρίνεται η περιουσιακή κατάσταση των εξουσιαστών, προ της εισόδου τους στην πολιτική και η σημερινή.

Ώστε να κριθεί αν τα περιουσιακά τους στοιχεία ήταν δυνατόν να αποκτηθούν με τα νόμιμα εισοδήματά τους.

Οι απλοί άνθρωποι σέβονται το Σύνταγμα της χώρας, περισσότερο από αυτούς που είναι ταγμένοι να το εφαρμόζουν.

Η αδιαφορία και η αδράνεια των κυβερνώντων είναι πρωτοφανής.

Επί των προηγουμένων κυβερνήσεων του κ. Σημίτη και του Καραμανλή σημειωνόταν πρόοδος και ανάπτυξη.

Με τις κυβερνήσεις του κ. Παπανδρέου η απραξία έιναι σχεδόν πλήρης.

Το κράτος δραστηριοποιείται μόνο κατά το μέρος που εξυπηρετούνται οι δανειστές μας.

Κατά τα λοιπά υπολειτουργεί, όπως υπολειτουργούν και όλες οι υπηρεσίες του.

Η στενότητα αντιλήψεως των περισσοτέρων υπαλλήλων και έλλειψη προθυμίας εξυπηρέτησης των πολιτών είναι πλέον κοινός τόπος. ¨πως και η έλλειψη σεβασμού των κυβερνώντων προς το Σύνταγμα, δια των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

Οι περισσότεροι των θεωρηθέντων ως πρωταγωνιστές και υπαιτίων του στρατιωτικού καθεστώτος απεβίωσαν στις φυλακές, ως παραβάτες του Συντάγματος.

Οι σημερινοί κυβερνώντες όμως, όπως και οι προηγούμενοι της κυβερνήσεως του Γ. Παπανδρέου, αν και παραβιάζουν το Σύνταγμα δια της βαρύτατης φορολογίας του “χαρατσιού” επί της ιδιοκτησίας, η οποία κατά το άρθ. 17 παρ. 1 του Συντάγματος τελεί υπό την προστασία του κράτους, και δια της απανθρώπου μειώσεως μισθών και συντάξεων, που αποτελούν επίσης προστατευτέα περιουσία κατά την ερμηνεία του Διεθνούς Δικαστηρίου Ατομικών Δικαιωμάτων, ουδεμία έχουν υποστεί κύρωση.

Περαιτέρω κατά το Σύνταγμα (άρθ. 21 παρ. 2,3 και 5) το κράτος οφείλει ειδική φροντίδα, για τις πολύτεκνες οικογένειες, ειδική μέριμνα προστασίας της νεότητας, του γήρατος και της αναπηρίας, ως και περίθαλψη των απόρων.

Αντί τούτων περικόπτει τα επιδόματα πολυτέκνων και στερεί φάρμακα από τους γέροντες και τους αναπήρους.

Τέλος το κράτος οφείλει σχεδιασμό και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής για την διατήρηση και ανάπτυξη της ελληνικής φυλής.

Αντί αυτής όμως υποθάλπει τις αμβλώσεις με το να πληρώνει τα έξοδα δύο τούτων σε κάθε άπορη μητέρα.

Ενώ παραλλήλως μεθοδεύει τη μείωση του λαού και τη διάλυση της χώρας, δια της προωθήσεως της αντικαταστάσεως των Ελλήνων από τους μετανάστες.

Οι παραβάτες του Συντάγματος θα είναι ατιμώρητοι; Έως πότε;

========

Έντονη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τα χρέη της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα

Οι Γερμανοί που είναι απρόθυμοι να αποδεσμεύσουν χρήματα για ένα δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, θα πρέπει να θυμηθούν...
τι λεηλάτησαν από τη χώρα στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε σήμερα ένας κορυφαίος ευρωβουλευτής.

Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, γαλλο-γερμανός ηγέτης των Ευρωπαίων Πρασίνων, έκανε τη δήλωση αυτή μιλώντας στο Στρασβούργο μια ημέρα αφού οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν έχει δώσει ακόμη επαρκείς εγγυήσεις για να αξίζει ένα πακέτο στήριξης 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Όταν αναγκάζεις ανθρώπους να γονατίζουν, πρέπει να είσαι ειλικρινής μαζί τους», δήλωσε ο Κον-Μπεντίτ στη διάρκεια μιας συναισθηματικά φορτισμένης κοινοβουλευτικής συζήτησης, απευθυνόμενος απ` ευθείας στη Γερμανία, που φέρεται ότι επέμεινε να αναβληθούν οι αποφάσεις για τη στήριξη της Ελλάδας.

Ο Κον-Μπεντίτ αναφέρθηκε στη λεηλασία των χρημάτων της ελληνικής κεντρικής τράπεζας από τις δυνάμεις των Ναζί τον καιρό του πολέμου και επισήμανε πως, «με τους τόκους, είναι 81 δισεκατομμύρια ευρώ αυτά που χρωστούνται» στην Αθήνα. «Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να δούμε την Ευρώπη και την ιστορία της».

Ο ίδιος επιτέθηκε επίσης στους «Ταλιμπάν νεοφιλελεύθερους» αξιωματούχους της ΕΕ επειδή επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει να κόψει τις συντάξεις, αντί για τις αμυντικές δαπάνες, ώστε να καλύψει ένα δημοσιονομικό κενό 325 εκατομμυρίων ευρώ για το 2012.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης Χάνες Σβόμποντα συμφώνησε με τον Κον-Μπεντίτ στο επιχείρημα ότι η αποκαλούμενη τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είναι υπερβολικά "τιμωρητική" έναντι της Αθήνας.

«Η Ελλάδα χρειάζεται συμβουλή, όχι δικτατορία», δήλωσε ο Σβόμποντα.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ένας βρετανός ευρωσκεπτικιστής που κέρδισε δημοσιότητα κάνοντας απερίφραστες επιθέσεις εναντίον ηγετών της ΕΕ, χαρακτήρισε τον τεχνοκράτη πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο «μαριονέτα Παπαδήμο».

Όμως ο συντηρητικός ηγέτης Ζοζέφ Ντολ ανταπάντησε ότι τα σκληρά μέτρα λιτότητας λειτούργησαν στη Λετονία, ενώ ο γερμανός φιλελεύθερος Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ επιτέθηκε στην ελληνική πολιτική τάξη επειδή απέτυχε να φέρει σε πέρας τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε.

«Ο διογκωμένος κρατικός μηχανισμός πρέπει να περιοριστεί ... το κράτος είναι διογκωμένο επειδή κάποιοι απλώς παρκάριζαν τους φίλους και τους συγγενείς τους σε υπουργεία», δήλωσε.

Ο δανός υπουργός αρμόδιος για υποθέσεις της ΕΕ Νικολάι Βάμεν, μιλώντας για λογαριασμό της τρέχουσας προεδρίας της ΕΕ, απέρριψε οποιαδήποτε πρόταση για χαλάρωση της στάσης έναντι της Ελλάδας, παρά την ύφεση που επιδεινώνεται στη χώρα και για την οποία οι επικριτές λένε ότι οφείλεται στα επιβεβλημένα από την ΕΕ μέτρα λιτότητας.

«Σφίξαμε τις ζώνες μας, είναι απαραίτητο και πρέπει να συνεχίσουμε με όλα τα οικονομικά μέτρα και να τα εφαρμόσουμε ... για να αποκατασταθούν οι καλές οικονομικές συνθήκες», δήλωσε ο Βάμεν αναφερόμενος στις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις της ΕΕ που εισήγαγαν μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία.
aegeantimes.gr



 

Πρόσφατα άρθρα