Απάντηση(;)ΓΛΚ... ΕΔΩ

ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

 
 
Αρ. Πρωτ. 223                        Αθήνα,  15/10/2012
Αξιότιμο
Κύριο Χρήστο Σταϊκούρα
Αν. Υπουργό Οικονομικών     
Πανεπιστημίου 37
Τ.Κ. 101 65 Αθήνα  
             

ΘΕΜΑ: Χορήγηση εφάπαξ  και σύνταξης, κατά προτεραιότητα σε

  Πολύτεκνους.

           

Κύριε Υπουργέ.

 

             Σε συνέχεια της επιστολής μας 188/6-9-2012,  σας παρακαλούμε όπως στην εντολή που δώσατε  για έκδοση οδηγίας στον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία θα αφορά την τήρηση της σειράς προτεραιότητας στη διαδικασία χορήγησης των συντάξεων, συμπεριλάβετε στις εξαιρέσεις και τους πολύτεκνους με ανήλικα τέκνα.

           Δεν είναι δυνατό ο πολύτεκνος με 4, 7, 11... τέκνα, που συνταξιοδοτείται να περιμένει 1,5 έτος, για την απονομή της συντάξεώς του και 5 χρόνια για το εφάπαξ!

            Κύριε Υπουργέ, όπως μας καταγγέλλουν μέλη μας, που έχουν συμπληρώσει τα έτη συνταξιοδότησής τους, δεν αποχωρούν για αυτό το λόγο… γιατί σκέπτονται, πώς θα τρέφουν τα παιδιά τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα και με δεδομένο, ότι τους απαγορεύεται και η απασχόληση!

            Για αυτό το λόγο, παρακαλούμε στην οδηγία να δοθεί εντολή, να γίνεται επίσπευση της διαδικασίας χορηγήσεως της συντάξεως και του εφάπαξ στους πολυτέκνους δημοσίους υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται, εντός 3μήνου από της παραιτήσεώς τους και εντός μηνός για τους υπερπολύτεκνους. 

            Να σημειωθεί, ότι ο αριθμός των πολυτέκνων είναι ελάχιστος και η ιδιαίτερη μεταχείριση για αυτούς είναι συνταγματική και προβλέπεται από το άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματός μας που ορίζει, ότι:

«Πολύτεκνες οικογένειες… έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος».

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

     Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας                 

 

 

 

Βασίλειος Θεοτοκάτος                                          Εμμανουήλ Χρυσόγελος    

 

Πρόσφατα άρθρα