Με ανακοίνωσή της η ΑΣΠΕ

κατήγγειλε τους βομβαρδισμούς του Σερβικού λαού από ΝΑΤΟ και ΗΠΑ

Με ανακοίνωσή της η ΑΣΠΕ κατήγγειλε για μια ακόμη φορά τους άνανδρους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ εναντίον των αμάχων ορθοδόξων Σέρβων και υπογραμμίζει:

Οι αδίστακτοι νεοναζί δε σεβάστηκαν ούτε το Πάσχα, τη μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας και συνέχισαν ως χιτλερικοί ανελέητα τους βομβαρδισμούς. Βλέπετε οι Σέρβοι δεν είναι μουσουλμάνοι, για να σεβασθούν το ραμαζάνι, όπως έκαναν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στο ΙΡΑΚ, αλλά είναι Ορθόδοξοι και ο νέος Αδόλφος Χίτλερ (Κλίντον) είχε το θράσος να απευθύνει και μήνυμα στους Ορθοδόξους για το Πάσχα. Δε μας χρειάζονται τα μηνύματά του, ας τα κρατήσει για τον εαυτό του και τους χιτλερικούς του. Για μας αρκεί να μας εμπνέει και να μας δυναμώνει, όπως εμπνέει και δυναμώνει τους ηρωικούς Σέρβους στον αγώνα τους, το μήνυμα του θεανθρώπου:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Η Α Σ Π Ε χαιρετίζει την αντίσταση του ηρωικού λαού της Σερβίας απέναντι στη βία των εγκληματιών του πολέμου ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.

Η στάση του σερβικού λαού μάς θυμίζει την απάντηση που έδωσε ο Γέρος του Μοριά Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στο Χίτλερ της εποχής του τον Ιμπραήμ, όταν ο τελευταίος έστειλε στη Μεσσηνία τον Κεχαγιά με τη διαταγή: "δεν σε στέλνω να πολεμήσεις, αλλά να κάψεις". Ο ατρόμητος αρχηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης του έγραψε: "Αυτό που μας φοβίζεις, να μας κόψεις και κάψεις τα καρποφόρα δένδρα μας, δεν είναι της πολεμικής έργον, γιατί τα άψυχα δένδρα δεν εναντιώνονται εις κανένα, μόνον οι άνθρωποι όπου εναντιώνονται έχουνε στρατεύματα και σκλαβώνεις, και έτσι είναι το δίκαιον του πολέμου. Με τους ανθρώπους και όχι με τα άψυχα δένδρα, όχι τα κλαδιά να μας κόψεις, όχι τα δένδρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες, μόνο πέτρα πάνω στην πέτρα να μη μείνει, ημείς δεν προσκυνούμεν. Τι τα δένδρα μας αν τα κόψεις και κάψεις, την γην δεν θέλει την σηκώσεις και η ίδια η γης που τα έθρεψε, αυτή η ίδια γη μένει δική μας και τα ματακάνει. Μόνο ένας 'Έλληνας να μείνει, πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζεις πως την γη μας θα την κάμεις δική σου, βγάλτο απ' το μυαλό σου".

Ο Κολοκοτρώνης πάντα θα δείχνει το δρόμο σε όσους θέλουν να ζούνε ελεύθεροι .

Πρόσφατα άρθρα