Επανέκδοση του περιοδικού "Ο Κόσμος των Πολυτέκνων"

Αρθρογράφος: Βασίλειος Θεοτοκάτος

Πρόεδρος ΑΣΠΕ, Πρόεδρος ΕΠΑ, Δικηγόρος παρ' Αρείω

 

Η επανέκδοση του "ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ" έρχεται σε μια περίοδο, που το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας έχει πλέον λάβει εφιαλτικές διαστάσεις. Πρώτη φορά στην ιστορία της πατρίδας μας το πρώτο τρίμηνο του 1998 οι θάνατοι υπερέβησαν τις γεννήσεις κατά 4,514. Δεν υπάρχει προηγούμενο. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Από τις γεννήσεις εκτιμάται ότι ένα ποσοστόν της τάξεως του 10-15% προέρχεται από αλλοδαπές και έχομε φθάσει στο σημείο η αναλογία νοσηλευομένων στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" να είναι 10 Έλληνες και 4 Αλβανοί, γι' αυτό και το νοσοκομείο έχει μετονομασθεί σε "Αλβανίας Κυριακού". Συγχρόνως τα τροχαία ατυχήματα αποδεκατίζουν τη νεολαία μας (θρηνήσαμε και ορθώς τα 140 θύματα των σεισμών, αλλά αντιπαρερχόμεθα τα θύματα των τροχαίων, που είναι πολύ περισσότερα των 140 κάθε μήνα) και η μάστιγα των ναρκωτικών την καθιστά άβουλη και έρμαιο κάθε τυχοδιώκτη, μειώνοντας κάθε ηθική της αντίσταση.
Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, αντί να σημάνει για όλους μας συναγερμός, εμείς απολαμβάνομε μακαρίως τον ύπνο μας. Έχομε παραδοθεί στο συβαριτισμό, στην μαλθακότητα των αρχαίων Συβαριτών, που τους ενοχλούσαν οι φωνές των πετεινών και γι' αυτό είχαν απαγορεύσει την ύπαρξή τους στην πόλη τους !!!

Η ελληνική Πολιτεία φαίνεται ότι ενοχλείται απο τις φωνές των παιδιών και έχει παραδοθεί στις αγκαλιές του Μορφέως, αναμένουσα "ιδείν το τέλος" αυτού του τόπου. Η απαισιοδοξία όμως δεν είναι χαρακτηριστικό του Έλληνα. Είναι τώρα η ώρα του αγώνος. Οι πολύτεκνοι "δικαιούμενοι της ειδικής φροντίδας του Κράτους" , κατά τη συνταγματική επιταγή, θα δώσουμε τη μάχη για να σταματήσει ο κατήφορος της υπογεννητικότητος. Η πολύτεκνη οικογένεια αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα. Είναι ανάγκη να προβληθεί και να βρει μιμητές.
Η κυβέρνηση έχει χρέος τώρα, όχι αύριο, να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα, που θα οδηγήσουν στην αλλαγή της εφιαλτικής καταστάσεως. Έχει χρέος να καταργήσει αμέσως τώρα τα όρια εισοδήματος, που έχει θεσπίσει για την καταβολή του επιδόματος στο τρίτο παιδί, την καταβολή του επιδόματος και της σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα, ώστε να γίνει αξιόπιστη στη δημογραφική της πολιτική. Έχει χρέος να παύσεις να φορολογεί τους πολύτεκνους, όπως φορολογεί τους άγαμους και τους άτεκνους. Έχει χρέος να λάβει μια σειρά μέτρων, που της έχουν προταθεί από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, εκ των οποίων πολλά δεν έχουν οικονομικό κόστος (μετεγγραφές, κ.λ.π.). Έχει χρέος να ενισχύσει με κίνητρα την εικόνα της πολύτεκνης οικογένειας, αρχίζοντας από τα σχολικά εγχειρίδια μέχρι τα ΜΜΕ. Έχει χρέος να αφυπνισθεί και να αφυπνίσει τους Έλληνες και οι Έλληνες έχουν χρέος οι ίδιοι να αφυπνισθούν. Ο ύπνος υπήρξε αρκετός, δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος για ύπνο, οι σειρήνες του συναγερμού έχουν ηχήσει, είναι πλέον η ώρα της μεγάλης αφυπνίσεως, για την ευτυχία τη δική μας, για την ευτυχία των παιδιών μας, για την ευτυχία των συμπατριωτών μας, για την ευτυχία και το μέλλον της Πατρίδας.

Πρόσφατα άρθρα