ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ 

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΕΠΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ  

  Αρ. πρωτ. 275                                                                                Αθήνα,19/12/2012
 
Προς
όλες  τις  Πολυτεκνικές Οργανώσεις-
Μέλη της ΑΣΠΕ
ενόψει η της Γενικής Συνέλευσης
της 9ης και 10ης Φεβρουαρίου 2013
 
 

Εγκύκλιος αρ. 8 / 2012

 
            Αγαπητοί Συνάδελφοι.
           

              Με την παρούσα εγκύκλιο, αφού πρώτα σας ευχηθούμε χρόνια πολλά για τις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω θέματα:

            Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΣΠΕ, στη Συνεδρίασή του στις 15 Δεκεμβρίου 2012, μεταξύ των άλλων θεμάτων, αποφάσισε ομόφωνα για τα παρακάτω θέματα:

1.         Τη Σύγκληση Γενικής Συνελεύσεως των μελών της ΑΣΠΕ για το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 9.30 π.μ. και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 10.30 π.μ. για τα θέματα που αναγράφονται στην επισυναπτόμενη στην παρούσα πρόσκληση.

2.         Την αντικατάσταση των ενσήμων (γονέων και παιδιών).

3.         Την προμήθεια, με αντικαταβολή, από τους Συλλόγους πολυτέκνων, ενσήμων (γονέων και παιδιών)  καθώς επίσης και πολυτεκνικών οικογενειακών βιβλιαρίων

4.         Τη θεώρηση εκ μέρους των Συλλόγων πολυτέκνων των πολυτεκνικών βιβλιαρίων.

5.         Τη συνδρομή κάθε Σωματείου προς την ΑΣΠΕ και

6.         Την πρόταση της ΑΣΠΕ προς τα Σωματεία – μέλη της, για την ετήσια συνδρομή – θεώρηση των βιβλιαρίων των πολυτέκνων.

            Παρακαλούμε να μελετήσετε προσεκτικά την παρούσα Εγκύκλιο και να εφαρμόσετε πιστά τα όσα διαλαμβάνονται σ’ αυτή, προκειμένου:

  • Όλοι οι Σύλλογοι πολυτέκνων ν’ αποστείλουν στην ΑΣΠΕ έγκαιρα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση, να αποφευχθεί η άσκοπη αλληλογραφία και ο αποκλεισμός Συλλόγων από τη Γενική Συνέλευση.
  • Να εφαρμοσθούν επ’  ακριβώς οι νέες ρυθμίσεις που αναφέρονται στην προμήθεια, από την ΑΣΠΕ υλικών (ενσήμων και βιβλιαρίων), στη συνδρομή προς την ΑΣΠΕ κάθε Σωματείου και στη θεώρηση από τα Σωματεία των βιβλιαρίων των πολυτέκνων οικογενειών – μελών τους γιατί με τις ρυθμίσεις αυτές, η ΑΣΠΕ ευελπιστεί πως θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τόσο της ΑΣΠΕ όσο και των Συλλόγων πολυτέκνων.

-Α-

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΣΤΙΣ 9 ΚΑΙ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

            Όπως αναφέρθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΑΣΠΕ θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2013, με ώρα ενάρξεως την 9.30 π.μ. και στις 10 Φεβρουαρίου 2013, με ώρα ενάρξεως την 10.30 π.μ., με τα θέματα που αναγράφονται στην πρόσκληση που επισυνάπτεται.

Ειδικότερα:

-Ι-

Γενικά

            Για τη σύγκληση των Γενικών Συνελεύσεων της ΑΣΠΕ, την εκπροσώπηση των Σωματείων σ’ αυτή, τον αριθμό των αντιπροσώπων κάθε Σωματείου, τις ψήφους που δικαιούται κάθε Σωματείο και τις συνέπειες της μη εκπροσωπήσεως κάποιου Σωματείου σε δύο συνεχείς Γενικές Συνελεύσεις, πραγματεύεται το ισχύον άρθρο 29 του καταστατικού της ΑΣΠΕ, το οποίο και σας  παραθέτουμε παρακάτω για πληρέστερη ενημέρωσή σας:

 
Άρθρο 29

1.         Τη Γενική Συνέλευση συγκροτούν αντιπρόσωποι των Σωματείων – μελών της ΑΣΠΕ, που εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση των Σωματείων τους ή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, εφ’ όσον αυτό έχει εξουσιοδοτηθεί από τη Γεν. Συνέλευση γι’ αυτό το θέμα και μόνο για τη χρονική διάρκεια της θητείας του Δ.Σ.             

2.         ΤΑ Σωματεία – μέλη εκπροσωπούνται με τον εξής αριθμό αντιπροσώπων:
α) Όσα Σωματεία έχουν   1  ψήφο εκπροσωπούνται  με 1 αντιπρόσωπο
β)   "                  "                     2   έως    10 ψήφους με  1 έως  2 αντιπροσώπους
γ)   "                  "                     11 έως    30 ψήφους με  1 έως  3 αντιπροσώπους
δ)   "                  "                     31 έως    50 ψήφους με  1 έως  4 αντιπροσώπους
ε)   "                  "                     51 έως    70 ψήφους με  1 έως  5 αντιπροσώπους
στ)   "                "                     άνω των 70 ψήφων από 1 έως  6 αντιπροσώπους
 

3.         Κάθε Σωματείο διαθέτει αριθμό ψήφων  ανάλογο με τον αριθμό των εκάστοτε εγγεγραμμένων μελών στη δύναμη κάθε Συλλόγου από το μητρώο της ΑΣΠΕ, που έχουν εκπληρώσει τις πάσης φύσεως οικονομικές υποχρεώσεις τους προς την ΑΣΠΕ και αναλογεί μία ψήφος ανά 200 μέλη, εάν δε το σύνολο υπερβαίνει το ήμισυ (δηλ. είναι 101) τότε η ψήφος λογίζεται ολόκληρη.

4.         Εάν το Σωματείο αντιπροσωπεύεται με 1 αντιπρόσωπο αυτός κάνει χρήση όλων των ψήφων, εάν με περισσότερους ο καθένας αντιπρόσωπος έχει τις ψήφους που αναλογούν δια της διαιρέσεως του συνόλου των ψήφων του Σωματείου με τον αριθμό των αντιπροσώπων και εάν προκύπτει διαφορά αυτή κανονίζεται μεταξύ τους σε περίπτωση διαφωνίας με κλήρωση μεταξύ τους.

            Των ψήφων μπορεί να κάνει χρήση και ένας αντιπρόσωπος ή και περισσότεροι εφ’ όσον έχουν εξουσιοδοτηθεί προς τούτο από τους άλλους αντιπροσώπους.

5.         Σωματείο που δεν εκπροσωπήθηκε με αντιπροσώπους ή αντιπρόσωπο σε δύο συνεχείς Γεν. Συνελεύσεις παύει αυτομάτως να αποτελεί μέλος της ΑΣΠΕ και αίρεται η αναγνώριση αυτού από την ΑΣΠΕ.

-ΙΙ-

Προϋποθέσεις και περιορισμοί συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση

 
            Ειδικότερα κάθε Σωματείο, σύμφωνα με το καταστατικό της ΑΣΠΕ, για τη νόμιμη και έγκυρη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση, πρέπει να τηρήσει τα παρακάτω:

- α -

            Σωματείο που έχει λήξει η θητεία της Διοικήσεώς του δεν μπορεί  και δεν δικαιούται να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση της ΑΣΠΕ.

 

- β -

            Σωματείο που έχει διορισμένη προσωρινή Διοίκηση από το Πρωτοδικείο ή έχουν ακυρωθεί οι εκλογές του δεν μπορεί και δεν δικαιούται να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της ΑΣΠΕ.

 

- γ -

            Κάθε Σωματείο υποχρεούται να έχει καταθέσει τα νομιμοποιητικά του έγγραφα στην ΑΣΠΕ, για την συμμετοχή των αντιπροσώπων του στην συγκαλούμενη Γενική Συνέλευση, το αργότερο μέχρι και την 6η  Φεβρουαρίου 2013, αλλιώς αποκλείεται και δεν δικαιούται συμμετοχής, βάσει της παρ. 1 του άρθρου 26 του καταστατικού της ΑΣΠΕ.

 

-δ-

            Οι αντιπρόσωποι των Σωματείων πρέπει να έχουν την πολυτεκνική ιδιότητα και να σημειούται παραπλεύρως του ονοματεπώνυμου του αντιπροσώπου ο αριθμός μητρώου ΑΣΠΕ της πολυτεκνικής ταυτότητας-κάρτας πολυτέκνου.

- ε -

Έγγραφα  που έχουν αποσταλεί στην ΑΣΠΕ για προηγούμενες Γενικές  Συνελεύσεις δεν πρόκειται να ληφθούν υπόψη.

 

-στ -

            Κανένα Σωματείο δεν δικαιούται να διορίζει αντιπροσώπους περισσότερους από όσους δικαιούται, γιατί οι επιπλέον θα αποκλεισθούν.

 

-ζ -

            Διάταξη καταστατικού Σωματείου που ορίζει ότι οι αντιπρόσωποι για την ΑΣΠΕ εκλέγονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου δεν ισχύει, γιατί εδώ έχει εφαρμογή μόνον το καταστατικό της ΑΣΠΕ.

 

-η -

Κάθε Σύλλογος μέχρι τέλος του έτους 2012 οφείλει να έχει τακτοποιήσει τη συνδρομή του προς την ΑΣΠΕ, αποστέλλοντας συγχρόνως και τον αριθμό των μελών από τα οποία εισέπραξε συνδρομές και σε κάθε περίπτωση πρέπει το αργότερο  μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου 2013 να έχει εξοφλήσει όλες τις συνδρομές του προς την ΑΣΠΕ, αλλιώς αποκλείεται.

-θ-

Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης, την Τριμελή Εφορευτική Επιτροπή, το Γενικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή πρέπει να υποβάλλουν αίτηση το αργότερο μέχρι και της 6/2/2013, αλλιώς αποκλείονται.

Υποψηφιότητες από Σωματεία  που δεν θα είναι οικονομικώς τακτοποιημένα αποκλείονται.

Επισυνάπτεται υπόδειγμα αιτήσεως υποψηφιοτήτων.

           

-ΙΙΙ-

Τρόπος εκλογής αντιπροσώπων των Σωματείων  

 
            Όπως ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 29 του καταστατικού της ΑΣΠΕ, οι αντιπρόσωποι των Σωματείων πολυτέκνων στις Γενικές Συνελεύσεις της ΑΣΠΕ, εκλέγονται με δύο τρόπους:
α.        Απ’ ευθείας από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ή
β.         Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, κατόπιν όμως εξουσιοδοτήσεώς του από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου να εκλέγει αυτό τους αντιπροσώπους στην ΑΣΠΕ, σε όλη τη διάρκεια της θητείας του.

-α-

Εκλογή αντιπροσώπων απ’ ευθείας από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

            Στις περιπτώσεις εκείνες, κατά τις οποίες οι Σύλλογοι πολυτέκνων εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους στην ΑΣΠΕ απ’ ευθείας από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους, θα πρέπει ν’ αποστείλουν στην ΑΣΠΕ, μέσα στην ταχθείσα παραπάνω προθεσμία:

α.        Φωτοτυπικό αντίγραφο  του πρακτικού εκλογής των αντιπροσώπων της Γενικής Συνελεύσεως από το πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής ή το βιβλίο πρακτικών της Γενικής Συνελεύσεως, επικυρωμένο από τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα, με τη σφραγίδα του Συλλόγου και

β.         Συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το πληρεξούσιο του υποδείγματος  Νο 1,  που σας επισυνάπτουμε στην παρούσα.

-β-

Εκλογή αντιπροσώπων από το Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν εξουσιοδοτήσεώς του από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

            Στις περιπτώσεις  εκείνες που οι αντιπρόσωποι του Συλλόγου εκλέγονται από το Διοικητικό Συμβούλιο, κατόπιν όμως εξουσιοδοτήσεώς  του από τη Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου να εκλέγει αυτό τους αντιπροσώπους σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, τότε αποστέλλονται στην ΑΣΠΕ:

α.        Φωτοτυπικό αντίγραφο της εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου από το πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής ή από το βιβλίο πρακτικών της Γεν. Συνελεύσεως, επικυρωμένο από τον Πρόεδρο και το Γεν. Γραμματέα.

β.         Φωτοτυπικό αντίγραφο από το βιβλίο πρακτικών της Γεν. Συνελεύσεως, επικυρωμένο από τον Πρόεδρο και το Γεν. Γραμματέα, από το οποίο να προκύπτει ότι η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να εκλέξει τους αντιπροσώπους για τη Γενική  Συνέλευση της ΑΣΠΕ.

γ.         Φωτοτυπικό αντίγραφο από το βιβλίο πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου, επικυρωμένο από τον Πρόεδρο και το Γεν. Γραμματέα, από το οποίο να προκύπτει η εκλογή των αντιπροσώπων για τη Γενική  Συνέλευση της ΑΣΠΕ.

δ.         Συμπληρωμένο το πληρεξούσιο του υποδείγματος Νο 2 που σας επισυνάπτουμε στην παρούσα.

 

-IV-

Τρόπος υπολογισμού του αριθμού των αντιπροσώπων  

και των  ψήφων των Σωματείων

Για τον υπολογισμό τόσο του αριθμού των αντιπροσώπων, όσο και του αριθμού των ψήφων των Σωματείων λαμβάνονται υπόψη :

α)  Ο αριθμός των μελών - οικογενειών που για το έτος 2012 έλαβαν  πολυτεκνικό επίδομα και ο οποίος ισούται με τον αριθμό των μελών του – οικογενειών, από τα οποία έχει παρακρατηθεί το προηγούμενο δίμηνο και συγκεκριμένα το 6ο δίμηνο του 2012 από τον ΟΓΑ η συνδρομή τους από το πολυτεκνικό επίδομα που έλαβαν, και

β) Ο αριθμός των μελών - οικογενειών που δεν λαμβάνουν πολυτεκνικό επίδομα και ο οποίος ισούται με τον αριθμό των μελών - οικογενειών τα οποία έχουν καταβάλει τις συνδρομές τους και είναι ταμειακά εντάξει και για τα οποία μέλη - οικογένειες, ο Σύλλογος έχει καταβάλει την εισφορά τους - που αντιστοιχεί στο 25% της καταβληθείσας στο Σωματείο συνδρομής - στην ΑΣΠΕ, όπως προβλέπεται από το νόμο και έχει ορισθεί με την υπ’  αριθμ. 1/15-5-2007 εγκύκλιο της ΑΣΠΕ και η οποία για κάθε οικογένεια - μέλος ανέρχεται στο ποσό των 4,5 ευρώ ετησίως.

            Με βάση τα παραπάνω για τον τρόπο υπολογισμού του αριθμού των αντιπροσώπων κάθε Σωματείου, καθώς επίσης και των ψήφων που δικαιούται, σας παραθέτουμε το παρακάτω παράδειγμα. Εάν αυτό διαβασθεί με προσοχή και γίνει κατανοητό ευελπιστούμε πως δεν θα υπάρξουν παρερμηνείες από ορισμένα Σωματεία, τα οποία διαμαρτύρονται κάθε φορά αδικαιολόγητα, για δήθεν λανθασμένο υπολογισμό από την ΑΣΠΕ των ψήφων τους και του αριθμού των αντιπροσώπων τους, τη στιγμή κατά την οποία δεν έχουν αποστείλει στην ΑΣΠΕ την ανάλογη παρακράτηση από τις συνδρομές που έχουν εισπράξει.

Παράδειγμα :

Ø  Ένα Σωματείο που μεταξύ των μελών του συμπεριλαμβάνονται 399 μέλη – οικογένειες που έλαβαν πολυτεκνικό επίδομα, καθώς και 300 μέλη – οικογένειες που δεν λαμβάνουν πολυτεκνικό επίδομα και κατέβαλαν την συνδρομή τους απ’ ευθείας στα γραφεία του Σωματείου κατά το προηγούμενο ετήσιο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα κατέβαλαν οι 200 από 54 ευρώ διότι ανανέωσαν την ταυτότητα - βιβλιάριο για 3 χρόνια και οι υπόλοιποι 100 από 18 ευρώ γιατί ανανέωσαν την ταυτότητα - βιβλιάριο για 1 χρόνο.

Επομένως στο παράδειγμά μας το Σωματείο θα έπρεπε να έχει αποστείλει στην ΑΣΠΕ το ποσό των 3.015,00 ευρώ, δηλαδή 200Χ13,50 και 70Χ4,50 .

Μετά από τα παραπάνω, τα ταμειακώς εντάξει μέλη του Σωματείου είναι:

·         Τα 399 μέλη που έλαβαν πολυτεκνικό επίδομα,

·         Τα 300 μέλη που κατέβαλαν συνδρομή και

·         Όσα μέλη είχαν περιληφθεί σε καταστάσεις προηγουμένων ετών από τις οποίες προκύπτει ότι είχαν καταβάλει συνδρομή και για το τρέχον έτος και έστω για το παρόν παράδειγμα τα μέλη αυτά είναι 190.

Επομένως το σύνολο των ταμειακώς εντάξει μελών είναι 889. Ο αριθμός αυτός διαιρούμενος με το μέτρο που είναι, σύμφωνα με το καταστατικό, το 200 μας δίνει 4,445 δηλαδή το Σωματείο έχει 4 ψήφους.

Στην περίπτωση που τα μέλη ήταν 901, το αποτέλεσμα (901 διά 200) θα ήταν 4,505 και οι ψήφοι 5. Διότι 800 διά 200 ίσον 4 και ο εναπομένων αριθμός μελών 101 είναι μεγαλύτερος του 50% του μέτρου που είναι ο αριθμός 200.

Ο αριθμός των ψήφων καθορίζει και τον αριθμό των αντιπροσώπων σύμφωνα με το άρθρο 29 του καταστατικού και στο παράδειγμά μας το Σωματείο δικαιούται να ορίσει το πολύ μέχρι 2 αντιπροσώπους.

Τέλος πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ψηφοφορία δεν επηρεάζεται από τον αριθμό των αντιπροσώπων, αλλά από τον αριθμό των ψήφων που δικαιούται το κάθε Σωματείο, οπότε τα Σωματεία να μην ορίζουν περισσότερους αντιπροσώπους από όσους δικαιούνται.

-Β-

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ –

ΕΝΙΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΚΝΩΝ

-Ι-

Κατάργηση πολυτεκνικών επιδομάτων:

 

            Με την παρ. ΙΑ.2 σελ. 5604 του προσφάτως ψηφισθέντος Νόμου 4093/2012 (ΦΕΚ 222/Α/12-11-2012) «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 κ.ά», καταργήθηκαν οι υποπεριπτώσεις 12 και 14 της ίδιας διατάξεως και κατά συνέπεια καταργήθηκαν και οι συναφείς διατάξεις του άρθρου 63 του Νόμου 1892/1990, όπως αυτός τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 3631/2008 και τα άρθρα 42 και 43 του Ν. 3918/2011 και η παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3454/2006, με συνέπεια να καταργηθούν τα πολυτεκνικά επιδόματα, η ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, το επίδομα του τρίτου παιδιού και η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ για τις μητέρες που αποκτούν το τρίτο (3ο) και κάθε επιπλέον παιδί.

            Καταργήθηκαν από 1/11/2012 η ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, το επίδομα του τρίτου παιδιού και η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ.

            Αντικαθίσταται από 1/1/2013 το πολυτεκνικό επίδομα με το ειδικό επίδομα στήριξης τέκνων.

 
 
 

-ΙΙ-

Ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων

 

1.         Με βάση την παρ. ΙΑ, υποπαρ. ΙΑ.2 του άρθρου πρώτου του ανωτέρου Ν. 4093/2012, θεσπίστηκε η χορήγηση Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων, που θα αντικαταστήσει τα πολυτεκνικά επιδόματα, την ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας,  το επίδομα του τρίτου παιδιού και την εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ για τις μητέρες που αποκτούν το τρίτο και κάθε επιπλέον τέκνο.

            Όμως, και η παραπάνω διάταξη, απ’ ότι φαίνεται θα τροποποιηθεί με το φορολογικό νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί, οπότε και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν πως θα διαμορφωθεί η όλη κατάσταση, αφού άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις και άλλοι καθορίζουν τα, του οίκου μας !!

            Η περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων και της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, εκτός των δυσμενών  επιπτώσεων που  θα έχει στον οικογενειακό προϋπολογισμό των πολυτέκνων οικογενειών, που δίνουν αγώνα για την επιβίωσή τους, έχει άμεση επίπτωση και στην εύρυθμη λειτουργία της ΑΣΠΕ και των Συλλόγων Πολυτέκνων, αφού τους στερεί τις συνδρομές που ελάμβαναν, μέσω ΟΓΑ, για όσους ελάμβαναν πολυτεκνικά επιδόματα.

            Στην πράξη αυτό σημαίνει πως η ΑΣΠΕ και οι Σύλλογοι Πολυτέκνων θα βρεθούν σε αδυναμία να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες, έως ότου ρυθμιστεί το όλο θέμα με τη χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και αποσαφηνισθεί η όλη κατάσταση.

2.         Εν όψει της δημιουργηθείσης καταστάσεως, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΣΠΕ, στις 15/12/2012, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

 

-α-

Κυκλοφορία από 1/1/2013 νέου ενσήμου της ΑΣΠΕ

 

            Από 1ης Ιανουαρίου 2013 θα τεθούν  σε κυκλοφορία νέα ένσημα (γονέων και παιδιών) τα οποία θα είναι διαφορετικού χρώματος, θα έχουν ισχύ για ένα χρόνο και ο χρόνος ισχύος τους θα αναγράφεται επί του ενσήμου.

            Οι ανανεώσεις όλων των βιβλιαρίων - ταυτοτήτων θα έχουν διάρκεια και θα ισχύουν για ένα (1) χρόνο.

 

-β-

Συνδρομή των Συλλόγων Πολυτέκνων προς την ΑΣΠΕ

Για να καλυφθούν  οι λειτουργικές ανάγκες της ΑΣΠΕ , η συνδρομή των Συλλόγων καθορίζεται ως κατωτέρω:

α.        Για την προμήθεια των πολυτεκνικών βιβλιαρίων, που θα προμηθεύεται κάθε Σύλλογος για τα εγγραφόμενα στη δύναμή του νέα μέλη, ως επίσης και για την, για οποιοδήποτε λόγο (φθορά, απώλεια κ.ά), αντικατάσταση των οικογενειακών βιβλιαρίων, θα καταβάλλει στην ΑΣΠΕ, επί αντικαταβολή,  το ποσό των δέκα (10) ευρώ για κάθε οικογενειακό βιβλιάριο.

β.         Για κάθε οικογενειακό ένσημο, που θα προμηθεύεται από την ΑΣΠΕ ο κάθε Σύλλογος, για τη θεώρηση των βιβλιαρίων των πολυτέκνων  γονέων, θα καταβάλλει, επί αντικαταβολή, το ποσό των δύο (2) ευρώ.

γ.         Για κάθε παιδικό ένσημο, που θα προμηθεύεται ο Σύλλογος από την ΑΣΠΕ για τη θεώρηση των παιδικών βιβλιαρίων, θα καταβάλλει, επί αντικαταβολή,  το ποσό των δύο (2) ευρώ.

 

-γ-

Θεώρηση των πολυτεκνικών βιβλιαρίων

 

            Για τη θεώρηση των πολυτεκνικών βιβλιαρίων αποφασίσθηκαν τα παρακάτω:

          Η θεώρηση των πολυτεκνικών βιβλιαρίων θα γίνεται από 1ης Ιανουαρίου 2013 για ένα (1) χρόνο, με την επικόλληση του νέου ενσήμου που θα φέρει την ένδειξη 2013 και οι Σύλλογοι θα εισπράττουν τη συνδρομή ανά έτος.

          Όσων η θεώρηση έχει γίνει μέχρι σήμερα και οι πολύτεκνοι αυτοί λαμβάνουν το επίδομα, οι Σύλλογοι πρέπει να φροντίσουν για την εκ νέου θεώρηση των βιβλιαρίων για ένα (1) έτος, με νέα ένσημα, αφού δεν έχουν καταβάλλει τη συνδρομή τους για τα έτη 2013 και επόμενα και δεν θα τους γίνει παρακράτηση μέσω του ΟΓΑ.

          Η ΑΣΠΕ θα γνωστοποιήσει προς όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Αστικά και Υπεραστικά) ότι τα βιβλιάρια, που θα έχουν θεώρηση από 1/1/2013 και μετά, πρέπει να φέρουν επικολλημένο το νέο ένσημο με την ένδειξη 2013, αλλιώς δεν θα είναι νόμιμη η θεώρηση. Όσα βιβλιάρια θα έχουν θεώρηση μέχρι 31/12/2012 η θεώρησή τους είναι νόμιμη με τα ήδη επικολληθέντα  ένσημα.

          Σε καμμία περίπτωση η συνδρομή κάθε Συλλόγου προς την ΑΣΠΕ, με την προμήθεια των οικογενειακών ενσήμων, δεν μπορεί να είναι μικρότερη του ενός τρίτου (1/3) των μελών του. Δηλαδή ένας Σύλλογος π.χ. που έχει 1.200 μέλη, για το έτος 2013 δεν μπορεί να λάβει λιγότερα οικογενειακά ένσημα από το 1/3 των μελών του (ήτοι λιγότερα από 400Χ2 = 800 οικογενειακά ένσημα) και για τα ένσημα αυτά θα είναι το ελάχιστο της συνδρομής του προς την ΑΣΠΕ και αυτό θα υποχρεούται να καταβάλλει στην ΑΣΠΕ μέχρι τέλους του 2013.

 

-δ-

Ετήσια συνδρομή των πολυτέκνων οικογενειών προς το Σύλλογό τους

 

            Η πρόταση της ΑΣΠΕ προς τα Σωματεία – μέλη της για την ετήσια συνδρομή – θεώρηση των βιβλιαρίων των μελών τους είναι πως αυτή θα πρέπει να καθορισθεί στο ποσό των είκοσι (20) ευρώ για την οικογένεια, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό, λόγο της αυτόνομης Σωματειακής λειτουργίας τους. Δηλαδή ο κάθε Σύλλογος καθορίζει την ετήσια συνδρομή αναλόγως και με τις ανάγκες του.

-Γ-

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΘΕΙΣΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ

ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

           

Συνάδελφοι.

1.         Ο πολυτεκνικός κόσμος της χώρας βρίσκεται μπροστά σε έναν, άνευ προηγουμένου, καταιγισμό αντιπολυτεκνικών και αντιοικογενειακών μέτρων, με το να καταργούνται το ένα μετά το άλλο, θεσμοθετημένα από δεκαετίες δικαιώματα, τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία πολλά απ’ αυτά δεν είχαν κανένα απολύτως οικονομικό κόστος.

            Τέτοιου είδους αντιδημογραφική, αντιπολυτεκνική και άκρως αντιοικογενειακή πολιτική δεν έχει προηγούμενο.

Μετά την κατάργηση των μετεγγραφών των πολυτέκνων, καθεστώς που ίσχυσε για 32 και πλέον χρόνια χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, με αποτέλεσμα τα παιδιά των πολυτέκνων να μην μπορούν να σπουδάσουν σε Σχολές που βρίσκονται μακριά από τον τόπο διαμονής τους, την κατάργηση του διορισμού των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, εκτός ΑΣΕΠ, μέτρο με καθαρά δημογραφικό προσανατολισμό, την ως τώρα φορολόγηση των πολυτέκνων όπως ακριβώς με τη φορολόγηση των αγάμων, μιας και τα παιδιά αποτελούν πλέον τεκμήριο πλουτισμού! ήρθε η σειρά της περικοπής των πολυτεκνικών επιδομάτων και της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, με τη διάταξη που αναφέρθηκε παραπάνω.

2.         Επί του προκειμένου η Συγ(κυβέρνηση), που ως φαίνεται έχει ως μέλημά της να εξαφανίσει τις πολύτεκνες οικογένειες, αφού κομπορρημονεί πως αύξησε τον πληθυσμό της χώρας με τους πάσης φύσεως αλλογενείς, κυρίως παρανόμους!! αποφάσισε την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων και της ισόβιας σύνταξης, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της, τόσο τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε, τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα.   Ειδικότερα:

α.        Η Ολομέλεια του Σ.τ.Ε έχει αποφανθεί πως η χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων και της ισόβιας σύνταξης αποτελούσαν δημογραφικό κίνητρο για ν’ αποκτήσουν τα νέα ζευγάρια περισσότερα παιδιά και δεν εντάσσονται στα κοινωνικά ή προνοιακά επιδόματα.

β.         Περαιτέρω η επιστημονική Επιτροπή της Βουλής (Β΄Δ/νση Επιστημονικών Μελετών – Τμήμα Νομοτεχνικής Επεξεργασίας Σχεδίων και Προτάσεων Νόμων), επί της παρ. 1 Α περ. 1 του σχεδίου τότε του Ν. 4093/2012, που αναφέρεται στην περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων και της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας αναφέρει μεταξύ των άλλων:

            «11. Επί της παραγράφου ΙΑ Υποπαράγραφος ΙΑ 2 περ. Ι

Με την προτεινόμενη διάταξη θεσπίζεται ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, το οποίο αντικαθιστά τα υφιστάμενα οικογενειακά επιδόματα τριτέκνων, πολυτέκνων, εφάπαξ παροχής, ισόβιας σύνταξης και τρίτου παιδιού, υπολογιζόμενο βάσει κλιμακούμενου εισοδηματικού κριτηρίου.

Επισημαίνεται, σχετικώς, ότι ως προς το ζήτημα του περιορισμού των προβλεπόμενων διά του ν. 1892/1990 άρθρο 63 «Μέτρα για το δημογραφικό πρόβλημα», παροχών προς τις πολύτεκνες μητέρες, βάσει εισοδηματικών 21 κριτηρίων, κατά το Συμβούλιο της Επικρατείας «(…) το άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος ορίζει ότι "πολύτεκνες οικογένειες . . . δικαιούνται της ειδικής φροντίδος του Κράτους". Με την διάταξη αυτή, η θέσπιση της οποίας αποσκοπεί την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Χώρας (βλ.Πρακτικά Βουλής επί του Συντάγματος, Συνεδρίαση ΟΘ΄/26-4-1975, σελ.479, 486), παρέχεται μεν, κατ’ αρχήν, υπόδειξη προς τον κοινό νομοθέτη για την λήψη των καταλλήλων μέτρων φροντίδος υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών, εξυπακούεται, όμως, ταυτοχρόνως στοιχειώδης απαγορευτικός κανόνας, δεσμευτικός για τον κοινό νομοθέτη, συμφώνως προς τον οποίο δεν είναι συνταγματικώς ανεκτός ο περιορισμός ή η υποβάθμιση της παρεχομένης στους πολυτέκνους ειδικής φροντίδος, άνευ αποχρώντος λόγου, στα πλαίσια της αυτής σχέσεως (βλ. Σ.Ε. 2773, 2778, 2781/1991). Εν όψει δε της αδιαστίκτου διατυπώσεως της εν λόγω συνταγματικής διατάξεως αλλά και του προαναφερθέντος σκοπού της, η εξυπηρέτηση του οποίου συνιστά και λόγον γενικωτέρου δημοσίου συμφέροντος (βλ. Σ.Ε. 2773/1991), δεν είναι, επίσης, συνταγματικώς ανεκτές, ρυθμίσεις με τις οποίες ορισμένες πολύτεκνες οικογένειες εξαιρούνται της ανωτέρω ειδικής κρατικής φροντίδος, αφού έτσι αναιρείται, ως προς αυτές, η αδιαστίκτως υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών επιβαλλομένη από το Σύνταγμα ειδική φροντίδα του Κράτους. Η θέσπιση δε, ειδικώτερα, τέτοιων εξαιρέσεων με κριτήρια αναγόμενα στο εισόδημα των πολυτέκνων οικογενειών δεν είναι συνταγματικώς επιτρεπτή, εν όψει και του ότι ο συνταγματικός νομοθέτης, θεσπίζοντας την υπέρ αυτών ειδική κρατική φροντίδα, δεν απέβλεψε στην ενίσχυση αυτών ως κατηγορίας οικονομικώς αδυνάτων ή αναξιοπαθούντων προσώπων. (…) Εν όψει τούτου (…) η θέσπιση (…) ανωτάτου ορίου ετησίου οικογενειακού εισοδήματος ως προϋποθέσεως για την χορήγηση των ως άνω παροχών [οι οποίες αποτελούν «λόγω του καθολικού των χαρακτήρος και της φύσεώς των ως χρηματικών παροχών, μέτρα με τα οποία, κατ’ εξοχήν, πραγματώνεται η κατ’ άρθρον 21 παρ. 2 του Συντάγματος ειδική κρατική φροντίδα υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών»] αντίκειται στην εν λόγω συνταγματική διάταξη (…)»

(ΣτΕ 1095/2001.)

            Δυστυχώς όμως οι Συνταγματολόγοι της Συγ(κυβέρνησης) αγνόησαν προκλητικά ακόμα και την παραπάνω έκθεση.

3 α.      Η διαμορφωθείσα κατάσταση πρέπει ν’ ανατραπεί και γι’ αυτό πρέπει όλοι οι Σύλλογοι πολυτέκνων να δραστηριοποιηθούν έντονα, με όποιο τρόπο θεωρούν πρόσφορο.

            Επιδίωξη όλων μας να είναι η κατάργηση της ψηφισθείσας διατάξεως και η αντικατάστασή της με τη διάταξη που πρότεινε η ΑΣΠΕ και η οποία έχει ως κατωτέρω:

«Η διάταξη της παρ. ΙΑ2 σελ. 5604 του ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α της 12/11/2012) καταργείται. Τα χορηγούμενα από τον ΟΓΑ επιδόματα της πολύτεκνης μητέρας, ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, επιδόματα μητέρων τρίτου τέκνου και η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ του Ν. 3454/2006, από 1ης Νοεμβρίου 2012 και εφεξής καταβάλλονται μειωμένα κατά 15%, καταργουμένης κάθε διάταξης περί εισοδηματικών κριτηρίων».

β.         Όπως προκύπτει από την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την περικοπή όλων των επιδομάτων που αναφέρθηκαν παραπάνω, καθώς και της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, το κράτος εξοικονομεί 86.000.000ευρώ.     

            Με την παραπάνω πρόταση της ΑΣΠΕ, είναι απολύτως εξακριβωμένο πως το κράτος θα εξοικονομήσει 103.000.000 ευρώ. Το προτεινόμενο δηλαδή ισοδύναμο μέτρο από την ΑΣΠΕ, καλύπτει κατά πολύ το ποσό που εξοικονομείται από την περικοπή των επιδομάτων.

            Και όμως, η πρόταση της ΑΣΠΕ δεν υιοθετήθηκε από τη Συγ(κυβέρνηση), χωρίς να μας πουν το λόγο της μη υιοθετήσεώς της, εάν πράγματι δεν εξυπηρετούνται άλλες σκοπιμότητες, τις οποίες όμως και υποχρεούνται να μας γνωρίσουν.

4.         Για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος και να υιοθετηθεί η πρόταση της ΑΣΠΕ επιβάλλεται:

α)        Να γίνει προσπάθεια εκ μέρους όλων των Συλλόγων αποστολής επιστολών διαμαρτυρίας εκ μέρους των πολυτέκνων μητέρων προς τον Πρωθυπουργό για την κατάργηση της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και των πολυτεκνικών επιδομάτων.

Πρωθυπουργό κ. Αντώνιο Σαμαρά:

Δ/νση: Μέγαρο Μαξίμου - Ηρώδου Αττικού 19, Τ.Κ. 106 74

Τηλ.: 210-33.85.424

Fax: 210-67.15.799

Email: secretariat@primeminester.gr , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

β)         Ν΄ ασκηθεί πίεση προς τους κυβερνητικούς Βουλευτές για την κατάργηση της παραπάνω διατάξεως και την αντικατάστασή της με την προτεινομένη από την ΑΣΠΕ διάταξη.

γ)        Να συστήσουν οι Σύλλογοι στα μέλη τους, δηλαδή σε όσες ελάμβαναν τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας ν΄ ασκήσουν με δικηγόρο της επιλογής τους αγωγές κατά του ΟΓΑ, διεκδικώντας τα ποσά που τους κόπηκαν με την κατάργηση της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας. 

           

-Δ-

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

 

            Όπως γνωρίζετε, το καθεστώς των μετεγγραφών των παιδιών των πολυτέκνων, που είχε θεσμοθετηθεί με το Ν. 860/1979 και που εφαρμόστηκε επί 32 και πλέον χρόνια χωρίς να δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα, καταργήθηκε. Αυτό σημαίνει πως τα παιδιά των πολυτέκνων δεν μπορούν πλέον να σπουδάσουν σε Σχολές που βρίσκονται μακριά του τόπου κατοικίας των γονέων τους, αφού οι τελευταίοι δεν μπορούν να συντηρούν δύο και τρία σπίτια.

            Ο Υπουργός Παιδείας κατ΄ επανάληψη δεσμεύτηκε πως θα καταθέσει στη Βουλή τροποποίηση για το θέμα αυτό, όμως επειδή το Υπουργείο Παιδείας είναι από αυτά που πρωτοστατούν στην αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή πολιτική, είναι αμφίβολο εάν καταθέσει τροποποίηση και αν η τροποποίηση αυτή θα είναι αυτή που πρότεινε η ΑΣΠΕ και δίνει λύση στο όλο θέμα.

            Επιβάλλεται λοιπόν ν’ αποστέλλονται επιστολές διαμαρτυρίας στον Υπουργό Παιδείας Κων/νο Αρβανιτόπουλο στο fax 210-41.73.115, 34.42.887, 34.43.865, email: minester@minedu.gov.gr , Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι,  με το παρακάτω ή παρεμφερές περιεχόμενο:

 
Προς
Υπουργό Παιδείας
Κύριο Κων/νο Αρβανιτόπουλο
 
            Κύριε Υπουργέ.
 

            Θεωρούμε απαράδεκτο ότι αρνείσθε να ρυθμίσετε το θέμα των παιδιών των πολυτέκνων, που το προηγούμενο Ακαδημαϊκό έτος διαγράφτηκαν από τις Σχολές τους, γιατί κάποιο από τα αδέλφια τους ήταν πάνω των 23 ετών και δεν τους θεωρούσαν ότι οι οικογένειές τους είναι πολύτεκνες εντελώς παράνομα και χωρίς να αναγράφεται κάτι τέτοιο στο νόμο.         Ακόμα ούτε των παιδιών αυτών, που λόγω ορίου εισοδήματος, δεν τους έγραψαν οι Σχολές που πέτυχαν και των  οποίων όλων αυτών οι υποθέσεις εκκρεμούν στα Διοικητικά Δικαστήρια.

            Ακόμα αρνείσθε να ρυθμίσετε το θέμα των παιδιών των πολυτέκνων, που κατοικούσαν σε Περιφέρειες και παράνομα, χωρίς να προβλέπεται από το νόμο, τους απαγορεύτηκε να πάνε σε Σχολές που δεν υπήρχαν στην Περιφέρειά τους και έχουν προσφύγει και αυτά τα παιδιά στα Διοικητικά Δικαστήρια.

            Ούτε ακόμα ρυθμίζεται το θέμα των μετεγγραφών των παιδιών των πολυτέκνων, που ίσχυε για 32 χρόνια και κανένα απολύτως πρόβλημα δεν είχε δημιουργηθεί.

            Διαρρέεται στον τύπο ότι επαναφέρετε τα όρια εισοδήματος όταν εσείς τα καταργήσατε τον περασμένο Απρίλιο και μάλιστα κατά τρόπο που αδικεί τις πολύτεκνες οικογένειες.

            Δεν φανταζόμαστε ποτέ ότι θα καταντούσατε χειρότεροι από τους προηγούμενους.

 

-Ε-

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

            Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΣΠΕ, από 1ης Ιανουαρίου 2013, θα τεθεί σε κυκλοφορία νέου τύπου πιστοποιητικό πολυτεκινικής ιδιότητας.

            Πρόκειται για πιστοποιητικό που αναγράφει τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία, το χαρτί είναι καλύτερης ποιότητας και παρέχει εχέγγυα ασφαλείας.

 
 
 
                                   Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας                         Ο Διευθυντής
 

Βασίλειος Θεοτοκάτος      Εμμανουήλ Χρυσόγελος           Χαράλαμπος Παύλος

=============

 
 
 ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αρ. Πρωτ. 276                    Αθήνα, 19/12/2012
 
 
Προς
όλες  τις  Πολυτεκνικές Οργανώσεις-
Μέλη της ΑΣΠΕ
ενόψει της Γενικής Συνέλευσης
της 9ης και 10ης Φεβρουαρίου 2013
 
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΣΠΕ

 
Κατόπιν της, από 15-12-2012,  αποφάσεως του Γενικού Συμβουλίου της ΑΣΠΕ,
κ α λ ε ί σ θ ε,
σε Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει στην Αθήνα και στην αίθουσα της ΑΣΠΕ, (Πλατεία Ελευθερίας 22), στις 9 και 10  Φεβρουαρίου 2013 με θέματα ημερήσιας διάταξης:
 
Α΄ 9-2-2013, ημέρα Σάββατο και ώρα ενάρξεως 9.30 π.μ.
  1. Εκλογή Προεδρείου (Προέδρου – Αντιπροέδρου – Γραμματέα)  Γενικής Συνελεύσεως και Εφορευτικής Επιτροπής.
  1. Προϋπολογισμός 2013.
  1. Ανάγνωση εκθέσεως Εξελεγκτικής Επιτροπής.
  1. Οικονομικός και Διοικητικός απολογισμός και διεξαγωγή ψηφοφορίας για την έγκρισή τους.
 
Β΄ 10-2-2013, ημέρα Κυριακή και ώρα ενάρξεως 10.30 π.μ.
            Διεξαγωγή ψηφοφορίας για ανάδειξη νέου Γενικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΑΣΠΕ.
 
                                                          Για την ΑΣΠΕ,
        Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας                  Ο Διευθυντής
 
 
 

                Βασίλειος Θεοτοκάτος            Εμμανουήλ Χρυσόγελος     Χαράλαμπος Παύλος

============ 

ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ
 

  Υπόδειγμα Νο  1

 

Π Λ Η Ρ Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Ο

 
ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ..........................................................................................................................................
 

ΠΡΟΣ

 
Τον κ.
..........................................................................................................................................
 
Σας ανακοινώνουμε ότι από τη Γενική Συνέλευση που έγινε στις ............................................, εκλεχθήκατε αντιπρόσωπος της  Οργάνωσής μας για την  Γενική Συνέλευση της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), που θα γίνει στις 9-10 Φεβρουαρίου 2013 και σας
 

Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Ο Δ Ο Τ Ο Υ Μ Ε

 
να αντιπροσωπεύσετε την Οργάνωσή μας στην παραπάνω Γενική Συνέλευση της ΑΣΠΕ και με εντολή εν λευκώ, να ασκήσετε όλα τα δικαιώματα της Οργάνωσής μας, σύμφωνα με το Νόμο και το καταστατικό της ΑΣΠΕ.
 
                                                                                                                        ............................................. 20…
 
 
 
  Ο Πρόεδρος                          (ΣΦΡΑΓΙΔΑ)                                   Ο Γ. Γραμματέας
  (υπογραφή)                                                                                          (υπογραφή)
 
 
 
 
 
 
 
ΣΗΜ.: Ο τύπος αυτού του πληρεξουσίου θα χρησιμοποιηθεί για τις περιπτώσεις που ο αντιπρόσωπος για τη Συνέλευση εκλέχθηκε απ’ ευθείας από τη Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης.
 =========
                                                                                                           
ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ
 
 

Υπόδειγμα Νο 3

 
                                                                                 Προς
         Ανωτάτη Συνομοσπονδία
         Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ)
        
 
 
 
ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ                                   Με την παρούσα αίτησή μου
                                                                                    επιθυμώ να είμαι υποψήφιος
ΕΠΩΝΥΜΟ:………………………                          στη  Γενική  Συνέλευση  της
                                                                                    ΑΣΠΕ στις  9 και 10/2/2013
ΟΝΟΜΑ:………………………….                           για  την ανάδειξή  μου ως *
 
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:…………………..                           ___________________________
                                                                                    ___________________________
ΚΑΤΟΙΚΟΣ:………………………                          ___________________________
 
ΟΔΟΣ:…………………………….                           Ημερομηνία ………….................
 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:…………………….                                   Ο/Η Αιτών / ούσα
 
ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:…………..
 
ΑΜ ΑΣΠΕ:……………………….
 
ΑΜ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:………………..
 
 
 
 
 
* Συμπληρώνεται υποψηφιότητα π.χ.
1. Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας του Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης
2. Μέλος Εφορευτικής Επιτροπής
 
 
                                                                                                                                               
 

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ                                                                          

                                                                                                                                                                                                                                        Υπόδειγμα Νο 2
 

Π Λ Η Ρ Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Ο

 
ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ..........................................................................................................................................
 
ΠΡΟΣ
 
Τον κ.
.........................................................................................................................................
.........................................................................................................................................
 
            Σας ανακοινώνουμε ότι μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις .......................................... και με την οποία δόθηκε αρμοδιότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσής μας να ορίσει τον αντιπρόσωπό της στην  Γενική Συνέλευση της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος που θα γίνει στις  9-10 Φεβρουαρίου 2013, το Διοικητικό Συμβούλιο με απόφασή που πάρθηκε στην Συνεδρίασή του στις ......................................, σας διόρισε αντιπρόσωπό της Οργάνωσής μας για την παραπάνω Συνέλευση και σας
 

Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Ο Δ Ο Τ Ο Υ Μ Ε

 
να αντιπροσωπεύσετε την Οργάνωσή μας στην παραπάνω Γενική Συνέλευση  και να ασκήσετε όλα τα δικαιώματα της Οργάνωσής μας, με εντολή εν λευκώ, σύμφωνα με το Νόμο και το καταστατικό της ΑΣΠΕ.
 
 
……............................................ 20….
 
 
  Ο Πρόεδρος                         (ΣΦΡΑΓΙΔΑ)                                     Ο Γ. Γραμματέας
  (υπογραφή)                                                                                           (υπογραφή)
 
 
 
 
ΣΗΜ.: Ο τύπος αυτού του πληρεξουσίου θα χρησιμοποιηθεί για τις περιπτώσεις που η Γενική συνέλευση της οργάνωσης ανέθεσε στο Διοικητικό  Συμβούλιο την εκλογή του αντιπροσώπου της στη Συνέλευση.

Πρόσφατα άρθρα