ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

 
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_
 
                                                                                 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
 
Αρ. Πρωτ. 228                               Αθήνα, 18/10/2012
Προς
όλες  τις  Πολυτεκνικές Οργανώσεις-
Μέλη της ΑΣΠΕ
 

Εγκύκλιος αρ. 6 / 2012

 
Αγαπητοί Συνάδελφοι, με την παρούσα Εγκύκλιο σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω θέματα:
 

-Α-

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

 

α.        Όπως γνωρίζετε, με νομοθετική ρύθμιση (παρ. 1 του άρθρου 7 του Ν. 3454/2006) η ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας εορτάζεται, από τον πολυτεκνικό κόσμο της χώρας, την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

            Φέτος ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2012 που συμπίπτει να είναι η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, προς τιμή των προστατών των πολυτέκνων Αγίων ΤΕΡΕΝΤΙΟΥ και ΝΕΟΝΙΛΛΗΣ και των επτά τέκνων τους.

            Μετά τη Θεία Λειτουργία θα επακολουθήσει Αρτοκλασία.

 

β.         Στην Αττική ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στον Ι. Ναό «ΚΟΙΜΗΣΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» που βρίσκεται επί της οδού Ολυμπίας 38 στην Αργυρούπολη.

 

γ.         Η ΑΣΠΕ με την, από 216/8-10-2012, επιστολή της προς τους Συλλόγους πολυτέκνων Αττικής (ΕΠΑ-ΕΟΠΑ-ΠΕΠ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ– ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ) τους ενημέρωσε για τον εορτασμό στην Αττική, προσέτι δε τους παρότρυνε να συμμετάσχουν στον εορτασμό σύσσωμα τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων τους και να ειδοποιήσουν έγκαιρα όσο το δυνατόν περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες – μέλη τους για τη συμμετοχή τους.

 

δ.         Επειδή ενδέχεται ορισμένοι ιερείς να μη γνωρίζουν το Απολυτίκιο των προστατών των πολυτέκνων, σας το παραθέτουμε, με την επισήμανση ότι η ακολουθία των Αγίων Ενδόξων και Ομοζύγων Μαρτύρων Τερεντίου και Νεονίλλης και των τέκνων τους, εκπονήθηκε από το «Μέγα Υμνογράφο της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας» Δρα Χαράλαμπο Μπούσια, πολύτεκνο πατέρα και Αντιπρόεδρο της Ενώσεως Πολυτέκνων Αθηνών:

 

Ἀπολυτίκιον.

Ἦχος πλ. α΄

Τόν συνάναρχον Λόγον.

Νεονίλλαν πανένδοξον

καί Τερέντιον, ὡς

Πολυτέκνων μαρτύρων

Φωστῆρας θεολαμπεῖς,

καί αὐτῶν ἑπτάδα τέκνων

ἀνυμνήσωμεν, Σάρβηλον,

Φώτιον, Νιτᾶν καί

Θεόδουλον σεπτόν, Ἱέρακα,

θεία Βήλην, ἅμα γενναίαν

Εὐνίκην, αὐτῶν πρεσβείας

ἐξαιτούμενοι.

 

-Β-

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

 

         Όλοι μας υφιστάμεθα την αντισυνταγματική, αντιδημογραφική, αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή επιδρομή που δέχεται τελευταία ο πολυτεκνικός κόσμος της χώρας με τον καταιγισμό των δυσμενών μέτρων, που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, από τα οποία πλήττονται περισσότερο οι πολύτεκνες οικογένειες συνεπεία του βεβαρυμμένου οικογενειακού τους προϋπολογισμού.

 

            Η Κυβέρνηση με όλα τα δυσμενή οικονομικά μέτρα που λαμβάνει παραβιάζοντας κατάφορα το Σύνταγμα, τους νόμους και τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε. αντιμετωπίζει τους πολυτέκνους όπως ακριβώς τους ατέκνους και τους αγάμους.

           

            Με την ευκαιρία της εορτής των πολυτέκνων θα πρέπει να προβληθούν απ’ όλους τους Συλλόγους Πολυτέκνων τα παρακάτω αιτήματα, με όποιο τρόπο κάθε Σύλλογος θεωρεί πρόσφορο.     

- Ι -

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ.

 

        Ο κ. Πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι θα επαναφέρει άμεσα τα πολυτεκνικά επιδόματα στο ύψος που ήσαν το 2009, θεωρώντας ότι: « η Ελλάδα δεν γεννάει, αλλά γερνάει και ότι η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου».

         Αντί γι΄ αυτό το επίδομα και η σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας θα χορηγούνται με τέτοια εισοδηματικά κριτήρια, που ουσιαστικώς καταργούνται (ολόκληρο δηλαδή 40 ευρώ(!), σε όσες έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 5.000 ή 10.000 ευρώ!!! - δηλ. σε όσες κατοικούν στα θυμαράκια!! αν είναι δυνατόν, - τα 2/3 δηλ. 26,66 ευρώ μηνιαίως για κάθε παιδί ηλικίας έως 23 ετών, σε όσες έχουν εισόδημα 10.000 έως 20.000 ευρώ και το 1/3, δηλ. 13,33 ευρώ μηνιαίως σε όσες έχουν εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ!!). Γίνεται δε αυτό παρά την πληθώρα των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έχει κρίνει ότι η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων, για την χορήγηση τους, είναι αντισυνταγματική.

         Δεν μπορεί να υπάρξει θέσπιση εισοδημάτων κριτηρίων για την χορήγηση τους, όταν μάλιστα με τον υπάρχοντα νόμο έχει ήδη τεθεί όριο εισοδήματος τα 45.000 ευρώ (άρθρο 27 παρ. 22 του Ν. 40522012).

 

- ΙΙ -

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

 

       Καταργείται κάθε ποσό αφορολογήτου για τα παιδιά και σε όσους δεν είναι μισθωτοί, αυτοί θα φορολογούνται με συντελεστή 35οο από το πρώτο ευρώ, δηλαδή θα φορολογείται ο πολύτεκνος με 4,5,6,7 κ.λπ. παιδιά το ίδιο με τον άγαμο!!! Δηλ. για 20.000 ευρώ εισόδημα ο πολύτεκνος θα πληρώνει 7.000 ευρώ φόρο και το ίδιο ποσό θα πληρώνει και ο άγαμος για το ίδιο εισόδημα!! Έτσι υλοποιεί η Κυβέρνηση την διάταξη του άρθρου 4 του Συντάγματος, που ορίζει ότι: « Οι  Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους» και του άρθρου 21 παρ. 2 που ορίζει: « Πολύτεκνες οικογένειες…έχουν δικαίωμα  ειδικής φροντίδας από το Κράτος».

        Αυτά γίνονται όταν η Ελληνική Στατιστική Αρχή διαπιστώνει ότι :

« Το 20,1% του πληθυσμού της χώρας απειλείται από την φτώχεια, ενώ το χρηματικό όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 7.178 ευρώ ανά άτομο και σε 15.073 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά », δηλ. με βάση αυτά το όριο, για μια πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα, το όριο της φτώχειας ανέρχεται σε 21.337 ευρώ ετησίως και γι΄ αυτό θα καλείται να καταβάλει φόρο 7.467 ευρώ!. Το 2011 ο πολύτεκνος με 4 προστατευόμενα τέκνα για εισόδημα 26.000 ευρώ πλήρωσε φόρο 130 ευρώ και εφέτος πλήρωσε 20,5 φορές περισσότερο, δηλ. 2.680 ευρώ, πλέον 520 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης και άλλα 500 ευρώ για τέλος επιτηδεύματος εάν ήταν ελεύθερος επαγγελματίας, εκτός από το Χαράτσι της ΔΕΗ και όλη την λοιπή εξοντωτική φορολόγησή του.

 

     Επίσης καταργείται το επίδομα Γάμου στον ιδιωτικό τομέα, μετά την αντίστοιχη περυσινή κατάργησή του και από τον δημόσιο τομέα(όπου μειώθηκαν και τα επιδόματα παιδιών μετά το 4ο)!.

 

   Τέτοιου είδους αντιοικογενειακή, αντιδημογραφική και άκρως αντιπολυτεκνική πολιτική δεν έχει προηγούμενο.

                                               

 

- ΙΙΙ -

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ  ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

 

    Ακόμη και στο επίδομα θέρμανσης τιμωρούνται οι πολύτεκνοι, δεδομένου ότι  όσοι έχουν από 4 παιδιά και άνω εξομοιώνονται με όσους έχουν τρία. Δηλαδή ένας πολύτεκνος με 7 παιδιά έχει το ίδιο εισοδηματικό όριο, για τη χορήγηση του παραπάνω επιδόματος, με αυτόν που έχει τρία!!!

.

- IV -

ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟ

ΑΠΟ Τ΄ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 23 ΕΤΩΝ!!

 

      Σ΄ αυτή την εποχή της δεινής οικονομικής κρίσεως οι πολύτεκνοι αδυνατούν να έχουν δύο και τρία σπίτια για να σπουδάσουν τα παιδιά τους και πρέπει για λόγους στοιχειώδους δικαιοσύνης να υπάρξει αποκατάσταση των αδικιών, που έγιναν φέτος αλλά και  κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 στις ειδικές κατηγορίες (πολυτέκνων κ.λπ.) με διάταξη, η οποία ν΄ αποκαθιστά τις αδικίες που έγιναν σε βάρος των τέκνων πολυτέκνων, λόγω της θεσπίσεως των ορίων εισοδήματος, της αυθαίρετης ερμηνείας ότι δήθεν έπρεπε όλα τα τέκνα των πολυτέκνων να είναι κάτω των 23 ετών, με την εκτός νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως διάταξη ότι μόνον για τις Σχολές της Περιφερείας του τόπου κατοικίας των γονέων τους εδικαιούντο να δηλώσουν ότι ανήκουν στην ειδική κατηγορία. Αποτέλεσμα αυτής της καταστάσεως είναι ότι τα παιδιά έχουν προσφύγει στα Διοικητικά Εφετεία, τα οποία άλλα μεν έχουν εκδώσει αποφάσεις (Ιωαννίνων, Κομοτηνής) και άλλα όχι, ενώ άλλα έχουν χορηγήσει αναστολές εκτελέσεως των αποφάσεων των Σχολών που δεν ενέγραψαν ή διέγραψαν τους επιτυχόντες (Πειραιώς, Πατρών, Λαρίσης, Ιωαννίνων) και άλλα όχι (Αθηνών). Ακόμη άλλες Σχολές ή Τμήματά τους ενέγραψαν και άλλες όχι. Aιτήσεις  τους δε ακυρώσεως εκκρεμούν ακόμη στα Διοικητικά Εφετεία, τα οποία δεν τις έχουν συζητήσει ακόμη.

     Πρέπει άμεσα με διάταξη νόμου ν΄ αρθούν οι αδικίες και περαιτέρω να επανέλθει το καθεστώς των μετεγγραφών, όπως ίσχυε επί 32 συνεχή έτη, για τους πολυτέκνους και τα τέκνα τους. Η ΑΣΠΕ έχει υποβάλλει αναλυτική πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας για τη ρύθμιση του θέματος αυτού.

Η λήψη του παραπάνω μέτρου δεν είναι μέτρο που απαιτεί την έγκριση της Τρόικα, ούτε έχουν σχέση με την Τρόικα και ούτε έχει  κανένα οικονομικό κόστος στον Προϋπολογισμό.

     Οι Σύλλογοι Πολυτέκνων θα πρέπει να αποστέλλουν συνεχώς επιστολές διαμαρτυρίας ή να τηλεφωνούν στα Υπουργεία και να εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στα κατάπτυστα αυτά μέτρα με όποιο άλλο τρόπο μπορούν (τοπικά δημοσιογραφικά και τηλεοπτικά μέσα, ηλεκτρονικά μέσα,  πολιτικούς και άλλους φορείς της Περιοχής σας κ.ά).

 

-V-

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

 

     Θα πρέπει επιτέλους, να γίνει ρύθμιση στα πάσης φύσεως  ειδικά πρόστιμα διατήρησης που προβλέπονται στο νόμο 4014/2011, ώστε αυτά να  είναι μειωμένα κατά 60%, όταν πρόκειται για κατασκευές που ανήκουν σε πολυτέκνους  και  κατά 90%, όταν αυτά ανήκουν σε υπερπολύτεκνους με έξι (6) παιδιά και άνω.

 

            Πέραν των παραπάνω (I, II, III, IV και V) με τον ίδιο τρόπο να προβληθούν και τα αιτήματα των πολυτέκνων που αναφέρονται στο ψήφισμα που ακολουθεί.

 

-Γ-

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

 

      Εν όψει της διαφαινομένης προθέσεως της Κυβερνήσεως να περικόψει τα πολυτεκνικά επιδόματα και την ισόβια σύνταξη το Γ.Σ. της ΑΣΠΕ, στη Συνεδρίασή του στις 15/9/2012, μεταξύ των άλλων αποφάσισε να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ημέρα που η Γ.Σ.Ε.Ε. και η ΑΔΕΔΥ  είχαν κηρύξει γενική απεργία στις 26/9/2012.

    Πραγματοποιήθηκε Πανελλήνιο Συλλαλητήριο πολυτέκνων με τη συμμετοχή πολυτεκνικών Συλλόγων της Χώρας.

      Η συγκέντρωση έλαβε χώρα μπροστά στο χώρο του Ζαππείου στις 10 π.μ. και επακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου από αντιπροσωπεία του Προεδρείου της ΑΣΠΕ και Προέδρων Συλλόγων Πολυτέκνων επεδόθη στο Προεδρείο της Βουλής το παρακάτω ψήφισμα:

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

 

Στην Αθήνα σήμερα στις 26 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 10.30 π.μ. οι πολύτεκνοι, που συγκεντρωθήκαμε στο χώρο του Ζαππείου, κατόπιν προσκλήσεως της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Αττικής και των πολυτεκνικών Συλλόγων, αφού ακούσαμε τους ομιλητές.

 

Δ Ι Α Π Ι Σ Τ Ω Ν Ο Υ Μ Ε

1) Ότι η Ελλάς έχει πλέον εισέλθει σε τροχιά δημογραφικής κατάρρευσης, αφού είναι πλέον  η 3η  πιο γηρασμένη χώρα του κόσμου, το δε ποσοστό των ηλικιωμένων (άνω των 65 ετών) αποτελεί  το 20% του πληθυσμού (2.200.000 σε στρογγυλούς αριθμούς), ενώ το 1971 ήταν 11% (960.000) και  τα παιδιά (ηλικίας μέχρι 14 ετών) αποτελούν μόλις το 14% (1.650.000), από 26% το 1971 (2.250.000). Έτσι ενώ το 1971 τα παιδιά υπερτερούσαν των ηλικιωμένων κατά 1.290.000, σήμερα οι ηλικιωμένοι υπερτερούν κατά 550.000!!! 

 2) Ότι τα παραπάνω στοιχεία και η συντελούμενη, με ταχυτάτους ρυθμούς, πληθυσμιακή αλλοίωση της χώρας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την πατρίδα μας σε λίγα χρόνια να καταντήσει μία χώρα γερόντων και αυτών εξαθλιωμένων και τους Έλληνες ν΄ αποτελούν μία μειοψηφία.

3) Ότι η Κυβέρνηση μπροστά σ΄ αυτό τον ορατό κίνδυνο του αφανισμού του Έθνους αντί να σημάνει συναγερμό για την ανατροπή της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητος, έχει επιδοθεί σε μία επιδρομή κατά των Ελλήνων πολυτέκνων, που δεν έχει προηγούμενο, τους οποίους πλήττει ανελέητα καταργώντας κάθε μέτρο(ακόμη και αυτών που δεν είχαν κανένα οικονομικό κόστος), που αποτελούσαν δημογραφικά κίνητρα και οδηγούσαν στην απόκτηση της πολυτεκνικής ιδιότητος με την απόκτηση παιδιών από τους νέους και τις νέες Ελληνίδες.

Εφέτος ο πολύτεκνος φορολογείται 20 φορές περισσότερο από το προηγούμενο έτος, αφού το 2011 για ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ πλήρωνε 130 ευρώ και εφέτος πληρώνει 2.680 ευρώ και επί πλέον 520 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης και άλλα 500 ευρώ για τέλος επιτηδεύματος εάν είναι ελεύθερος επαγγελματίας, χωρίς να αναφέρουμε το Χαράτσι της ΔΕΗ(που οι περισσότεροι το πληρώνουν, αφού ισχύει εισοδηματικό όριο, ίδιο για αυτόν που έχει 4 παιδιά, με αυτόν που έχει 14 παιδιά!).

 

Α Ξ Ι Ω Ν Ο Υ Μ Ε   Α Π Ο   Τ Η Ν   Κ Υ Β Ε Ρ Ν Η Σ Η

 

1)         Ουδεμία περικοπή να υπάρξει των πολυτεκνικών επιδομάτων, αφού η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων, για τη χορήγησή τους, είναι αντισυνταγματική, δεδομένου ότι αυτά έχουν το χαρακτήρα κινήτρου προς τους νέους γονείς για τη δημιουργία πολύτεκνων οικογενειών, με στόχο την αντιμετώπιση του οξέως δημογραφικού προβλήματος της χώρας και ο συνταγματικός νομοθέτης, θεσπίζοντας την, υπέρ αυτών, ειδική κρατική φροντίδα με το άρθρο 21 παρ. 2, δεν απέβλεψε στην ενίσχυση αυτών ως κατηγορίας οικονομικώς αδυνάτων ή αναξιοπαθούντων προσώπων, όπως έχει αποφανθεί κατ΄ επανάληψη το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ήταν ρητές οι δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού που έγιναν πρόσφατα, ότι θα επαναφέρει άμεσα, από τον πρώτο κιόλας Προϋπολογισμό της χώρας, τα πολυτεκνικά επιδόματα στο ύψος που ήταν το 2009, θεωρώντας ότι «η Ελλάδα δεν γεννάει γερνάει και ότι η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου». 

 2)        Να επανέλθει το αφορολόγητο όριο για τους πολυτέκνους με τέσσερα προστατευόμενα μέλη στο ποσό των 25.500 ευρώ, που είχε θεσπισθεί με τον Ν. 384223-4-2010 και σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον στο ποσό των 23.000 ευρώ, που θεσπίσθηκε με τον ν. 39861-7-2011 και να παύσει η εξοντωτική αυτή φορολογική επιδρομή κατά των πολυτέκνων.   

3)         Να επανέλθει το καθεστώς των μετεγγραφών από εφέτος για τα παιδιά των πολυτέκνων, όπως ίσχυε επί 32 χρόνια και κανένα πρόβλημα δεν δημιούργησε, δεδομένου ότι με τις νέες ρυθμίσεις οι πολύτεκνοι με τους παράνομους περιορισμούς του προηγουμένου έτους και την δεινή οικονομική κρίση αδυνατούν να σπουδάσουν τα τέκνα τους, αφού δεν μπορούν να διατηρούν δύο και τρία σπίτια και να ρυθμισθεί αμέσως το θέμα της εγγραφής των τέκνων των πολυτέκνων στις σχολές που είχαν επιτύχει και οι σχολές τους διέγραψαν παρανόμως, γιατί κάποιο από τ΄ αδέλφια τους υπερέβαινε το 23ο έτος της ηλικίας του (!!), ζητήματα που δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος.

4)         Να επανέλθει το καθεστώς διορισμού των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, μέτρου δημογραφικού, που απέδωσε στην πράξη και χωρίς πάλι οικονομικό κόστος.

5)         Να παύσει η Κυβέρνηση να θέτει στην ίδια κατηγορία τους πολυτέκνους με τους αγάμους, αφού σε όλα τα μέτρα, που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, ο πολύτεκνος έχει την ίδια μεταχείριση με τους αγάμους (περικοπές μισθών, δώρων, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, νομιμοποίηση αυθαιρέτων, χαράτσια κ.λπ.).

 

 
 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

        Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας                   Ο Διευθυντής

 

 

 

Βασίλειος Θεοτοκάτος      Εμμανουήλ Χρυσόγελος        Χαράλαμπος Παύλος

Πρόσφατα άρθρα