Παραθέτουμε το κείμενο της ερώτησης του Βουλευτή Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών κ. Ιωάννη Καλλιάνου αναφορικά με πολύτεκνους εκπαιδευτικούς:

 

25/9/2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:

την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

 

Θέμα: «Ανάγκη τροποποίησης των άρθρων 57 & 58 του Ν. 4589/2019 (Α’ 13) αναφορικά με τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, με επαναφορά όσων σχετικών διατάξεων ίσχυαν πριν τη ψήφισή τους»

 

Με τα άρθρα 57 & 58 του Ν. 4589/2019 (Α’ 13) που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε λήφθηκε καμιά πρόνοια για πολύτεκνους εκπαιδευτικούς. Αντίθετα, καταργήθηκε η εύλογη και δικαιολογημένη πρόνοια για πολύτεκνους εκπαιδευτικούς που είχε διαμορφωθεί από το 2004 όταν η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, νομοθέτησε με την παράγραφο 3 του άρθρου 6 στον Ν.3255/2004 (Α’ 138) τη σύσταση οργανικών θέσεων που καλύπτονταν από ειδικό πίνακα διορισμών όπου εγγράφονταν μόνο πολύτεκνοι γονείς.

Αποτέλεσμα της, χωρίς μελέτη των επιπτώσεων, νομοθετικής παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το γεγονός ότι πλέον ανέρχονται σε εκατοντάδες οι άνεργοι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί, οι ίδιοι εκπαιδευτικοί που τα προηγούμενα του Ν. 4589/2019 σχολικά έτη εργάζονταν απρόσκοπτα.

 

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η κυρία Υπουργός:

 

Προτίθεται να επιλύσει το υπαρκτό και οξύ πρόβλημα επιβίωσης που δημιούργησε στους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με τι χρονοδιάγραμμα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Καλλιάνος

 


 

Δείτε παρακάτω τις προσπάθειες της ΑΣΠΕ να μην καταργηθούν με το ν. 4589/2019 τα εύλογα και δικαιολογημένα ευεργετήματα για τους πολυτέκνους εκπαιδευτικούς: 

 

«

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ! 

Πολύτεκνοι, εκπαιδευτικοί ή όχι, στείλτε τη διαμαρτυρία σας, με κόσμιο αλλά σαφή τρόπο, μέσω e-mail ή τηλεφωνικά στο γραφείο του Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Παιδείας και στους Αρχηγούς των Κομμάτων στη Βουλή ζητώντας να παρέμβουν τώρα, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία για τους πολύτεκνους.

Με την τελευταία τροποποίηση επιχειρήθηκε μια πρώτη μικρή βελτίωση με την αύξηση των μορίων για κάθε παιδί από δύο σε τρία αλλά είναι άνευ ουσίας σε σχέση με τη δίκαιη αντιμετώπιση των πολυτέκνων.

Δείτε πιο κάτω σχετικές ενέργειες και πληροφόρηση: 

1) Επιστολές στον Πρωθυπουργό κο Αλέξη Τσίπρα, στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κο Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κα Φώφη Γεννηματά, στον ΓΓ του ΣΥΡΙΖΑ κο Πάνο Σκουρλέτη ΕΔΩ  

2) Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας και στους Βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που συζητείται το σχέδιο νόμου ΕΔΩ 

3) Δελτίο Τύπου ΕΔΩ

4) Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας του Συντονιστικού Οργάνου Αδιόριστων Πολύτεκνων Εκπαιδευτικών ΕΔΩ

Ο Αντιπρόεδρος του Συντονιστικού κ. Βλάχος μίλησε για το θέμα στην Επιστροπή Μορφωτικών Υποθέσεων  ΕΔΩ (στις 2:11:34) 
5) Άρθρο του Προέδρου στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 5/1/2019 ΕΔΩ
 

6) Σχετική πληροφόρηση και σχόλια για το θέμα ΕΔΩ 

»

Πρόσφατα άρθρα