Και νεότερο... ΕΔΩ 

ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

 
Αρ. Πρωτ. 12                             Αθήνα, 18/1/2013
 
Κύριο
Φίλιππο Λέντζα
Πρόεδρο Δ.Σ. / Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
Αχαρνών 417 και Κοκκινάκη,
111 43 Αθήνα
 
Κύριε Πρόεδρε.
 

Με έκπληξη παρατηρήσαμε, στην πρόσφατη προκήρυξη πρόσληψης εκπαιδευτών  ΙΕΚ, ότι τα μέλη των πολύτεκνων οικογενειών μοριοδοτούνται το ίδιο ή ακόμη και λιγότερο από άλλες κοινωνικές ομάδες που δεν προστατεύονται συνταγματικώς!.

            Σας γνωρίζουμε ότι: 

α)        Με το νόμο Ν.3848/2010, καταργήθηκε μεν  η πρόνοια του Ν. 3255/2004 για το διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση, εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ ( νόμου ως γνωστό, που είχε κάνει η Ν.Δ και που διαφώνησε με την κατάργηση του…), αλλά αφετέρου ο νόμος αυτός προβλέπει,  ότι η ύπαρξη περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν μοριοδοτούνται με δέκα (10) μονάδες, ενώ η ύπαρξη περισσότερων των δύο τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν πέντε (5) μονάδες)..

β)         Στη μοριοδότηση σε προκηρύξεις πρόσληψης εκπ/των στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, στην Απόφαση με θέμα : «Κριτήρια και Μοριοδότηση για την επιλογή Εκπαιδευτών με σύμβαση μίσθωσης έργου στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (2012)», τα ποσοστά που παίρνουν οι παραπάνω είναι:

  • Μέλη μονογονεϊκών οικογενειών (γονέας & τέκνα)             10%
  • Μέλη Πολύτεκνων Οικογενειών (γονείς & τέκνα)                 20% 
 

Σας γνωρίζουμε επίσης τα 2 έγγραφά μας, που είχαμε στείλει παλαιότερα στα ΙΕΚ  του Υπουργείου Παιδείας και Εργασίας, με τα οποία  τους επισημαίναμε το ισχύον  τότε νομοθετικό πλαίσιο και τους ζητούσαμε γιατί δεν υπήρχαν καθόλου κριτήρια μοριοδότησης...

 

Κύριε Πρόεδρε, εάν δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους, το οποίο πρέπει να διορθωθεί άμεσα, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε το συντομότερο:  το Νόμο ή  την Υπουργική απόφαση ή  το Π.Δ   που προβλέπονται  αυτά τα κριτήρια που αναφέρονται στην προκήρυξη.

 

Με εκτίμηση

 

       Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Βασίλειος Θεοτοκάτος                                              Εμμανουήλ Χρυσόγελος

 
Συνημμένα τα έγγραφα μας

===

Απάντηση...  ΕΔΩ

Είτε 3 παιδιά έχεις ή 13 το ίδιο είναι..., δυστυχώς η ισοπέδωση από το 2006 ξεκίνησε με τα λάθη της Πετραλιά, αυτά πληρώνουμε!...

Οι πολύτεκνοι έλεγαν πάντα για δημογραφικά κίνητρα, που πρέπει να δίνονται ΑΝΑΛΟΓΑ με το πλήθος των παιδιών...

ΔΕΙΤΕ  τι αναφέρει:

Ν. 3454/2006 - Άρθρο 2. Παρ. 4.β … γ.

Στο άρθρο 9 του ν. 3369/2005(Ινστιτούτα Δια βίου Εκπαίδευσης) προστίθεται παράγραφος 4 ως εξής:
‘’Άρθρο 9…………………….
4.α) Εκπαιδευτές γονείς τριών τέκνων και άνω, κατά τη μοριοδότησή τους με τα κριτήρια που ισχύουν εκάστοτε για όλους, λαμβάνουν προσαύξηση δέκα τοις εκατό (10%) επί του συνόλου των μορίων που έχουν συγκεντρώσει.
β) Εκπαιδευόμενοι γονείς τριών τέκνων και άνω, μετά τη σχετική αξιολόγηση επάρκειας στα "Τμήματα Μάθησης", εντάσσονται, μαζί με τους ανέργους, κατά προτεραιότητα."

http://www.gsee.gr/userfiles/file/NOMOTHESIA/ERGASIAKOI_NOMOI/N_3454_2006.pdf

 

Πρόσφατα άρθρα