Βαθμός Ασφαλείας:

Να διατηρηθεί μέχρι:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ-----
  
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣΑ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α’ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ

----

 

Μαρούσι,  2-9-2011

Αρ. Πρωτ.      Βαθμός Προτερ.  99064/Δ2

Ταχ. Δ/νση: Αν. Παπανδρέου 37Τ.Κ. – Πόλη: 151 80 ΜαρούσιΙστοσελίδα: www.minedu.gov.gremail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Πληροφορίες: Αθανασοπούλου Ε.                            Διακοπούλου Φ.. Τηλέφωνα: 210 3442260/-3084FAX: 210 3442867           ΠΡΟΣ:                                    Συντονιστική Επιτροπή Αδιορίστων Πολυτέκνων Εκπαιδευτικών e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΘΕΜΑ : Απάντηση σε Αίτημα

Σχετ. :     το υπ’αριθμ.πρωτ. Γραφ. Υπουργού 7163/22-7-2011 έγγραφό σας
 

Απαντώντας στην από 21-7-2011 επιστολή σας, που μας διαβιβάστηκε από το Γραφείο Υπουργού με τον ως άνω αριθμό πρωτοκόλλου, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Α) Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 8 του ν.3194/2003 (ΦΕΚ 267/20.11.2003 τ.Α΄) σε συνδυασμό με το άρθρο 16, παρ. 2 του ν.3149/2003 και το άρθρο 17 του ν.3402/2005 (ΦΕΚ 258/17.10.2005 τ. Α΄), που αναφέρονται στην 75266/Δ2/6-7-2011 εγκύκλιο υποψηφίων αναπληρωτών-ωρομισθίων του ΥΠΠΔΒΜΘ (ΜΕΡΟΣ Α΄, ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ), οι εκπαιδευτικοί που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας προτάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών αμέσως μετά τους υποψηφίους που είναι πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογενείας και τους υποψήφιους που πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία και δρεπανο-μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία.

Β) Επισημαίνεται ότι οι πίνακες υποψηφίων αναπληρωτών-ωρομισθίων, όπως αυτοί ισχύουν κατά τη διάρκεια του μεταβατικού σταδίου διορισμών,  κατά τις διατάξεις των παρ. 2 και 3 του άρθρου 9 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/τ.Α΄/19-5-2010), συντάσσονται σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται στην παρ. 5 του άρθρου 6 του Ν.3255/2004 (ΦΕΚ 138/τ.Α΄/22-7-04) και αναφέρονται επίσης στην ανωτέρω εγκύκλιο αναπληρωτών-ωρομισθίων :

α. Από την έναρξη του σχολικού έτους 2005-2006 η πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γίνεται από ενιαίο πίνακα που συντάσσεται για κάθε έτος και στον οποίο κατατάσσονται, με αίτησή τους, οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί κατά σειρά που εξαρτάται από το σύνολο των μορίων τους ως ακολούθως : αα) σε όσους έχουν προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού, ένα μόριο για κάθε μήνα της προϋπηρεσίας τους, ββ) σε όσους έλαβαν τη βαθμολογική βάση κατά τον τελευταίο προ της συντάξεως του ως άνω πίνακα διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π., ένα μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα πάνω από τη βαθμολογική βάση, γγ) σε όσους έλαβαν τη βαθμολογική βάση κατά τον αντίστοιχο προτελευταίο διαγωνισμό μισό μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα πάνω από τη βαθμολογική βάση. Όσοι υπάγονται σε περισσότερες της μιας από τις ανωτέρω περιπτώσεις λαμβάνουν αθροιστικά τα μόρια αυτών.β. Από την έναρξη του σχολικού έτους 2005-2006 η πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γίνεται από ενιαίο πίνακα ωρομισθίων, που συντάσσεται κατά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης κάθε έτος σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στην περίπτωση α΄. Κάθε υποψήφιος ωρομίσθιος εκπαιδευτικός εγγράφεται στον πίνακα μόνο μιας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Γ) Επισημαίνεται ότι ως προϋπηρεσία για τους ανωτέρω πίνακες λαμβάνεται υπόψη η προσφερθείσα μέχρι τις 30-6-2010, δεδομένου ότι σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 του προαναφερθέντος ν.3848/10, «οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων που προβλέπονται στο άρθρο 3», δηλαδή των τελικών πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών οι οποίοι θα καταρτιστούν μετά τη διενέργεια του νέου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Δ) Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.4 του ίδιου άρθρου του ίδιου νόμου, «στην εξαιρετική περίπτωση της εξάντλησης ενός ή περισσοτέρων πινάκων της παραγράφου 2 συντάσσονται αντιστοίχως πίνακες με σειρά κατάταξης βάσει του χρόνου κτήσης πτυχίου και, εφόσον ο χρόνος αυτός συμπίπτει για περισσότερους υποψηφίους, λαμβάνονται υπόψη διαδοχικά ό βαθμός πτυχίου και η βαθμολογία τους σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π.»

 

Επομένως, η πρόταξη υποψηφίων πολυτέκνων εκπαιδευτικών χωρίς μόρια προϋπηρεσίας ή επιτυχίας σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στον πίνακα αναπληρωτών που συντάσσεται με τα κριτήρια αυτά, όπως ορίζονται στην παρ.5 του άρθρου 6 του ν.3255/2004, θα αποτελούσε παράβαση των κριτηρίων σύνταξης του συγκεκριμένου πίνακα.

  

Με βάση τα ανωτέρω, το αίτημά σας δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

                                                                                            Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ                                                                                                           

                                                                                                  ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥΛΙΑ  

 Εσωτερική ΔιανομήΓραφείο Υπουργού (σχετ.αριθμ. πρωτ. 7163/22-7-2011, ΦΕΣ 7163/1-8-2011)Δ/νση Προσ/κού Δ/θμιας Εκπ/σης - Τμήμα Α΄ (2)

===============

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

                                    21 Ιουλίου 2011
   
                                 Προς:
  

Αξιότιμες

Κύρια  Αννα Διαμαντοπούλου(  Υπουργό Παιδείας και δια Βίου Μάθησης)

 Κύρια  Ευη Χριστοφιλοπούλου(  Υφυπουργό Παιδείας και δια Βίου Μάθησης)

 Κύρια Φώφη Γεννηματά(Αναπληρώτρια  Υπουργό Παιδείας και δια Βίου Μάθησης)

 

                   Αξιότιμη  Κυρια Υπουργέ, 

           Η Συντονιστική Επιτροπή Αδιόριστων Πολύτεκνων Εκπαιδευτικών, με αφορμή την έναρξη των αιτήσεων για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς , σας παρακαλεί θερμά και σας υπενθυμίζει  να μεριμνήσετε ώστε να αρθεί   η περσινή αδικία - που αναγνωρίσατε και εσείς  -  σε βάρος μας ώστε να προτασσόμεθα στους πίνακες των αναπληρωτών ανεξαρτήτου προϋπηρεσίας -  δεδομένου όπως και εσείς γνωρίζετε  – τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε ποτέ πολύτεκνος αναπληρωτής αφού όλοι διοριζόταν ως μόνιμοι , και κατά συνέπεια λόγω του παραπάνω γεγονότος η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων δεν έχει προϋπηρεσία με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουδεμία περίπτωση απορρόφησης τους από τον οικείο πίνακα μηδενικής  προϋπηρεσίας.

Με εκτίμηση ,

Αναμένοντας την απάντηση το συντομότερο δυνατόν και με δεδομένο ότι θα πράξετε δικαίως.

Η συντονιστική επιτροπή

Δεβλέτογλου  Ιωάννης

Θεοδωράκης  Γεώργιος

Κουμπής  Γεώργιος

Πάσχος  Δημήτριος

 

Πρόσφατα άρθρα