Εκτύπωση

 

Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ16.01 ΠΕ16.02, ΠΕ17.13 ΠΕ17.14 ΤΕ16... ΕΔΩ(για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών)

 ------------

Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών. 

                                                                                                         Προσοχή ενδιαφέρει και τους πολύτεκνους…

                                                                            Η Εγκύκλιος... ΕΔΩ  

--------

Περισσότερα:  http://www.alfavita.gr/artro.php?id=38498

                        http://www.alfavita.gr/artro.php?id=38531

==================================

Υπενθύμιση: Για να πάρετε Πιστοποιητικό  πολυτεκνικής ιδιότητας  από την ΑΣΠΕ θα απευθύνεστε στους Συλλόγους σας μαζί με πρόσφατο πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης του Δήμου. Οι της επαρχίας έχουν τη δυνατότητα να περνάνε (για πιο γρήγορα) και από την ΑΣΠΕ(πρωινές ώρες) μαζί με το πιστοποιητικό του Δήμου και όχι την τελευταία στιγμή…
------------------- 

ΔΕΙΤΕ  ΠΕΡΥΣΙ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ... ΕΔΩ

========================

- Aνώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης: Προκήρυξη ΕΠΠΑΙΚ - ΠΕΣΥΠ και Αναπληρωτών 2011 - - Δείτε τις αιτήσεις και τις ειδικότητες

========================

Οδηγός για αναπληρωτές και ωρομίσθιους

 

08/07/2011

Τα κριτήρια, η μοριοδότηση και οι πίνακες κατάταξης. Από σήμερα έως τις 15 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, που αναμένεται να ξεπεράσουν τις 80.000. Τι ισχύει για τρίτεκνους και συνυπηρέτηση συζύγων

Οδηγός για αναπληρωτές και ωρομίσθιους

Τις προϋποθέσεις, τα προσόντα και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την πρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών και ωρομισθίων το νέο σχολικό έτος ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που ανακοινώθηκε χθες.

Τουλάχιστον 80.000 δάσκαλοι και καθηγητές αναμένεται να καταθέσουν αιτήσεις για ένταξη στους πίνακες των αναπληρωτών και ωρομισθίων, από τους οποίους θα προσληφθούν κατά σειρά προτεραιότητας όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Εθνους", το υπουργείο Παιδείας καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου οι προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων να ξεπεράσουν τις 15.000. Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα υποβάλουν αιτήσεις για συνταξιοδότηση και τον αριθμό των μόνιμων εκπαιδευτικών που θα διοριστούν.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στους πίνακες που θα καταρτιστούν προτάσσονται υποψήφιοι που είναι πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογένειας, υποψήφιοι που πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία και σκλήρυνση κατά πλάκας.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις από 7 έως 15 Ιουλίου σε οποιαδήποτε Διεύθυνση ή Γραφείο Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην αίτηση-δήλωση οι υποψήφιοι αναπληρωτές θα πρέπει να δηλώσουν κατά σειρά προτεραιότητας από 1 έως 30 περιοχές προτίμησης με πλήρες ή μειωμένο ωράριο για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τη Σιβιτανίδειο Σχολή, τα εκκλησιαστικά λύκεια και τα καλλιτεχνικά σχολεία.

Οδηγός για αναπληρωτές και ωρομίσθιους

Αναφορικά με τους ωρομίσθιους δηλώνονται οι περιοχές προτίμησης μόνο μίας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Ειδική μέριμνα, ωστόσο, προβλέπεται για αναπληρωτές και ωρομίσθιους οι οποίοι έχουν συζύγους που περιλαμβάνονται στους διορισθέντες. Ειδικότερα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τροποποιητική δήλωση των αρχικών τους προτιμήσεων τοποθέτησης, για να συμπεριλάβουν και την περιοχή διορισμών των συζύγων τους.

Προτεραιότητα και μεγαλύτερες πιθανότητες διορισμού αποκτούν όσοι έχουν απασχοληθεί σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες, καθώς η προϋπηρεσία τους λογίζεται στο διπλάσιο για την κατάταξη στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών. Το ίδιο ισχύει για την υπηρεσία των ωρομισθίων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί δυσπρόσιτα.

Οδηγός για αναπληρωτές και ωρομίσθιους

Αναφορικά με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που έχουν απολυθεί (λόγω κατάργησης της σχολικής μονάδας ή καταγγελίας της σύμβασης εργασίας), εφόσον έχουν συμπληρώσει στην ίδια σχολική μονάδα κατά την ημέρα απόλυσης συνεχή υπηρεσία δύο ετών, μπορούν να εγγραφούν στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων. Ωστόσο δεν θα προσμετράται στους πίνακες τυχόν προϋπηρεσία τους στη δημόσια εκπαίδευση που είχε προηγηθεί της ιδιωτικής. Επίσης διευκρινίζεται πως όσοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εγγράφονται στους πίνακες αναπληρωτών δεν μπορούν να διορισθούν σε θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών, πριν συμπληρώσουν δύο πλήρη διδακτικά έτη στα δημόσια σχολεία.

Αξίζει να επισημανθεί πως κατά τη διαδικασία πρόσληψης από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών προσλαμβάνονται από τους εγγεγραμμένους σε ποσοστό 20% κατά κλάδο και ειδικότητα εκπαιδευτικοί που έχουν τρια παιδιά.

ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ
Προσωρινοί αναπληρωτές με μειωμένο ωράριο

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, προβλέπονται για ορισμένες περιπτώσεις προσλήψεις αναπληρωτών με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας. Ειδικότερα, τονίζεται ότι αν οι προβλεπόμενες ανάγκες από το πρόγραμμα ωρών διδασκαλίας ενός σχολείου για κάποιο μάθημα, είναι περισσότερες από 4 και λιγότερες από 16 ώρες, θα προσλαμβάνονται προσωρινοί αναπληρωτές με μειωμένο ωράριο.

Ορίζεται ακόμη ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις στις οποίες αντικειμενικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την πρόσληψη προσωρινού αναπληρωτή σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσλαμβάνονται με αίτησή τους ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Εφιστάται, πάντως, η προσοχή στους εκπαιδευτικούς που θα προσληφθούν ως αναπληρωτές με μειωμένο ωράριο, καθώς είναι δυνατή κατά τη διάρκεια της χρονιάς η τροποποίηση του ωραρίου τους (5-15 ώρες την εβδομάδα) στο ίδιο ή σε άλλο σχολείο εντός των ορίων της ίδιας περιοχής πρόσληψης της ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα, όμως, εφόσον προκύψει κενή θέση για πρόσληψη αναπληρωτή με πλήρες ωράριο στην ίδια περιοχή και την έχουν δηλώσει στην αίτησή τους, θα μπορούν να καταλαμβάνουν τη θέση αυτή, στην περίπτωση που δεν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλον υποψήφιο που προηγείται στη σειρά κατάταξης. Τέλος, απαγορεύεται -όπως προβλέπει η εγκύκλιος- η ύπαρξη δύο συμβάσεων εκπαιδευτικού με την ίδια ή με άλλη διεύθυνση εκπαίδευσης στον ίδιο κλάδο (π.χ. ταυτόχρονα μία σύμβαση αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου και μία ωρομισθίου).

ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ
Πώς υπολογίζονται τα μόρια για την κατάταξη των υποψηφίων

Οι υποψήφιοι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι κατατάσσονται στους πίνακες κατά σειρά που εξαρτάται από το σύνολο των μορίων που έχουν συγκεντρώσει. Οπως ορίζεται στην εγκύκλιο, τα μόρια που αντιστοιχούν ανά περίπτωση είναι τα εξής:

Επισημαίνεται πως σε περίπτωση ισοβαθμίας λαμβάνεται υπόψη η ημεροχρονολογία κτήσης του πτυχίου. Εφόσον ο χρόνος αυτός συμπίπτει για περισσότερους υποψηφίους, λαμβάνονται υπόψη διαδοχικά ο βαθμός του πτυχίου και η βαθμολογία τους σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Αν υπάρχει σύμπτωση σε όλα τα ανωτέρω κριτήρια, η κατάταξη γίνεται τυχαία από το σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, προτάσσονται όσοι απέκτησαν πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ).

Σημειώνεται πως μετά την κατάρτιση και κύρωση των πινάκων πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομισθίων, είναι επιτρεπτή η τροποποίηση της σειράς κατάταξης μόνο σε περιπτώσεις που οι υποψήφιοι αποκτήσουν την ιδιότητα του πολύτεκνου, ή αποκτήσουν πτυχίο ή βεβαίωση τρίμηνης επιμόρφωσης της ΑΣΠΑΙΤΕ, ή προσκομίσουν πιστοποιητικά ειδικών κατηγοριών (ομόζυγη μεσογειακή αναιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας). Επίσης, μπορεί να υπάρξει τροποποίηση αν κατατεθεί πιστοποιητικό στρατολογίας τύπου Α΄, πιστοποιητικό κτήσης πτυχίου, όπως επίσης και η ιδιότητα του τρίτεκνου.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Οσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών σχολικού έτους 2010-11 ή παλαιότερου έτους, θα υποβάλουν αίτηση-δήλωση με περιοχές προτίμησης πρόσληψης. Αν, ωστόσο, έχουν μεταβληθεί προσωπικά στοιχεία, όπως ΑΦΜ, ΑΔΤ, διεύθυνση κατοικίας, αριθμός τηλεφώνου κ.λπ., αυτά θα δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση.

Εν νέου υποβολή δικαιολογητικών απαιτείται για την επιβεβαίωση της πολυτεκνικής ιδιότητας ή της ιδιότητας του τρίτεκνου (τα νέα δικαιολογητικά πρέπει να έχουν εκδοθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου) και των ειδικών κατηγοριών (αν έχει παρέλθει διετία από την έκδοση του πιστοποιητικού υγείας της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής, απαιτείται η προσκόμιση νέου).

Οσον αφορά στους υποψηφίους που υποβάλλουν αιτήσεις για πρώτη φορά, θα προσκομίσουν:

Για τους κλάδους νηπιαγωγών και δασκάλων, απαιτείται βεβαίωση φοίτησης και επιτυχούς παρακολούθησης επί τέσσερα ή δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα, κατά περίπτωση, Παιδαγωγικού Τμήματος ελληνικού ΑΕΙ ή βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης Ειδικού Προγράμματος Επανεκπαίδευσης Παιδαγωγικού Τμήματος ελληνικών ΑΕΙ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ