Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολυτέκνων Π.Εν.Ε.Π.

 
  Αθήνα 15-5-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Ενώ η Ελλάδα,  βιώνει ημέρες κατά  της… Οικογένειας!.

     Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

     Οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί,  συνεορτάζουν τη διεθνή ημέρα της οικογένειας και ταυτόχρονα  ζουν ημέρες κατά της οικογένειας!. Το τελευταίο διάστημα, βιώνουμε μια αναπάντεχη και εντελώς άδικη επιδρομή, με τη μορφή λαίλαπας,  κατά των πολύτεκνων οικογενειών σε όλους τους  τομείς της δημόσιας ζωής.

      Μετά τον περυσινό εμπαιγμό των αδιόριστων  πολυτέκνων εκπαιδευτικών  από το Υπουργείο Παιδείας,  φέτος  ήλθε η σειρά  των  παιδιών μας. Με την κατάργηση του νόμου των Μετεγγραφών και την αντικατάσταση του, με άλλον που προβλέπει ένα ποσοστό μέχρι 20% επί των εισαγωγικών για όλες τις ειδικές κατηγορίες και με την προϋπόθεση ικανοποίησης εισοδηματικών κριτηρίων. Αλλαγές που έγιναν ξαφνικά, μόλις μία μέρα πριν την έναρξη των  Πανελληνίων εξετάσεων, αποπροσανατολίζοντας και τρομοκρατώντας τα παιδιά μας…, κατά τα άλλα πρώτα ο Μαθητής!. Ο νόμος των Μετεγγραφών, που καθιερώθηκε  ως νόμος  αποκλειστικά  για τους πολύτεκνους πριν 32 χρόνια, αφού τον ξεχείλωσαν και τον έφθασαν τελευταία οι πολύτεκνοι να αποτελούν μόλις το 30% του συνόλου των μετεγγραφόμενων φοιτητών.., τώρα η κ. Υπουργός τον κατήργησε, ως να ήταν αυτοί,  οι υπαίτιοι για την καταστρατήγηση του νόμου!!!

     Η ΠΕνΕΠ καταγγέλλει, ως ύποπτο το ξερίζωμα κάθε δημογραφικού  κινήτρου που πραγματοποιείται τους τελευταίους 18 μήνες στη χώρα μας, αλλά και τον ανηλεή διωγμό που υφίστανται οι Πολύτεκνοι από το Υπουργείο Παιδείας.

     Τιμούμε την οικογένεια, τον πατέρα και τη μητέρα που προτάσσουν την οικογένεια και τα παιδιά τους έναντι των προσωπικών τους επιδιώξεων και του ελεύθερου χρόνου τους. Σε καιρούς δύσκολους για την πατρίδα μας,  η πολύτεκνη οικογένεια συνεχίζει άοκνα και έντιμα να προσφέρει στην χώρα μας πολύτιμες αξίες και να στηρίζει τον ελληνισμό με ό,τι πιο πολύτιμο μπορεί να δώσει, τα παιδιά της.

     Είναι επιτέλους καιρός και η Πολιτεία να αντιληφθεί ότι η μόνη ασφαλής επένδυση που αποδίδει στη χώρα, στο πλαίσιο και της διαγενειακής δικαιοσύνης, είναι η οικογένεια και μάλιστα η πολύτεκνη οικογένεια.

 Ζητάμε συνέπεια, συνέχεια και αξιοπιστία από την Πολιτεία!

Από την ΠΕνΕΠ

 

Πρόσφατα άρθρα