Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει  να υποβάλουν αίτηση από την Τρίτη 2 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 5 Αυγούστου.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ για την  υποβολή αιτήσεων εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών για ένταξη και κατάταξη σε πίνακες διορισμών σχολικού έτους 2011-2012, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 10 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α΄):

α) γονέων περισσότερωντων τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν,

 β) εκπαιδευτικών με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού,

 γ) εκπαιδευτικών γονέων τέκνων με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού

και δ) ιδιωτικών εκπαιδευτικών που εμπίπτουν στην παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν. 3194/2003

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ...  ΕΔΩ

- Παράρτημα Εγκυκλίου

- Έντυπο αίτησης

========================

         - Υπ.Παιδείας: Διευκρινίσεις για την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων εκπαιδευτικών ειδικών   κατηγοριών για ένταξη και κατάταξη σε πίνακες διορισμών σχολ. έτους 2011-12

----------------------------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΠΕ

Καλό θα είναι, να επιδιωχθεί η κατάθεση αίτησης(να πάρετε αρ. πρωτοκόλλου)  για ένταξη και κατάταξη σε πίνακες διορισμών σχολικού έτους 2011-2012, από όλους τους συναδέλφους και όχι μόνο των 4 ΠΕ που καλεί το υπουργείο(αν δεν τις κάνουν δεκτές οι Δ/νσεις, στο Πρωτόκολλο του υπουργείου)..

Έτσι ώστε μετά που θα κάνετε Αγωγή, να φαίνεται ότι υπήρχε ενδιαφέρον για διορισμό σας…

===============

Οι λιγότεροι διορισμοί εκπαιδευτικών μετά το 1950

Του Αιρετού (ΚΥΣΠΕ) Β. Παληγιάννη

Σοκ προκάλεσε στην εκπαιδευτική κοινότητα η εξαγγελία της Υπουργού Παιδείας για 600 μόνιμους διορισμούς στη Δημόσια Εκπαίδευση και για μισές προσλήψεις αναπληρωτών σε σχέση με πέρυσι, όταν η ίδια εκτίμησε πως θα συνταξιοδοτηθούν φέτος γύρω στις 10.000 εκπαιδευτικοί.

 

Προκαλεί δε έντονο προβληματισμό η εκτίμηση των υπηρεσιών του Υπουργείου ότι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα διοριστούν 200 περίπου εκπαιδευτικοί. Σημειώνω πως οι διορισμοί της τελευταίας δεκαετίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είχαν ως εξής:

Έτος

Διορισμοί

 

Έτος

Διορισμοί

 

Έτος

Διορισμοί

2001

3.885

 

2006

2.933

 

2011

Περίπου 200

2002

4.341

 

2007

3.665

 

 

 

2003

2.698

 

2008

3.515

 

 

 

2004

2.939

 

2009

2.770

 

 

 

2005

2.954

 

2010

1.400

 

 

 

 

Οι φετινοί διορισμοί δεν θα είναι απλά οι λιγότεροι μετά το 1950 αλλά σηματοδοτούν και την πρόθεση της Κυβέρνησης για υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Η Κυβέρνηση θυσιάζει στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων το Δημόσιο Σχολείο.

Αλήθεια πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία; Πιστεύει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας πως τα μέτρα που πήρε, όπως η κατάργηση ή η συγχώνευση σχολείων, η μη λειτουργία εκατοντάδων ολοήμερων τμημάτων, η κατάργηση της Μετεκπαίδευσης, η μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, η ακύρωση αντισταθμιστικών δράσεων, η μη απόσπαση εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, θα καλύψουν τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία μας;

Αναμφισβήτητα, με τους 200 διορισμούς και με τις μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών δεν καλύπτονται τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Εάν η κυβέρνηση δεν αναθεωρήσει την απόφασή της για μειωμένους διορισμούς, είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε στη λήψη νέων αντιεκπαιδευτικών μέτρων που δεν θα πλήξουν μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Ως εκ τούτου, το πρόβλημα της υποβάθμισης της εκπαίδευσης μέσω των ελάχιστων διορισμών είναι υποχρέωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος να το αναδείξει στις πραγματικές του διαστάσεις και να αγωνιστεί ώστε και κάλυψη όλων των πραγματικών κενών εκπαιδευτικών να γίνει με μόνιμους διορισμούς και, επιτέλους, να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα διορισμού και στους συναδέλφους μας ειδικής αγωγής που παραμένουν όμηροι επί σειρά ετών.

Η υποβάθμιση της εκπαίδευσης δε δημιουργεί ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο της πατρίδας μας που είναι ζητούμενο ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία.

 

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΣΠΕ:

Ντροπή και αίσχος, καλούν πτυχιούχους μόνο 4 ειδικοτήτων να κάνουν αιτήσεις

Πέρυσι στις 22/7/2010, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Β. Κουλαϊδής μας διαβεβαίωνε σε συνάντηση που είχαμε, ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι πολύτεκνοι, καθότι: «… ο Πίνακας των πολυτέκνων εκπαιδευτικών θα εξαντληθεί φέτος και του χρόνου, αφού θα απορροφηθούν οι μισοί φέτος και οι υπόλοιποι του χρόνου …».  

Του ζητήσαμε τότε έγγραφη δέσμευση… και μας απήντησε: σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικώς...  στην τιμή μου, αρκεί να είμαι  μέχρι τότε Γ. Γραμματέας.

Τώρα τι να πούμε κ. Υπουργέ και κ. Γενικέ;;;

-----------------

Ανακοίνωση ΠΕνΕΠ Θεσσαλίας... ΕΔΩ

Πρόσφατα άρθρα