ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίκαλα 12/12/2021

Τιμή και βράβευση στην πολύτεκνη μητέρα από Δήμο Τρικκαίων – Σύλλογο Πολυτέκνων Τρικάλων

Την πολύτεκνη μητέρα και την προσφορά της στην οικογένεια και τη χώρα, τίμησαν ο Δήμος Τρικκαίων και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Τρικάλων. Το βράδυ του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021 στο Μουσείο Τσιτσάνη η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Μαρίας Συρεγγέλα, Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Η ίδια στον σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στον θαυμασμό της για τις μητέρες πολλών τέκνων, ειδικά αυτήν την περίοδο. Επεσήμανε στοιχεία της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας και δεσμεύτηκε για συνεχή συνεργασία με την Ομοσπονδία των Πολυτέκνων.
Ευχαρίστησε, δε, τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, για την πρωτοβουλία. Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε αφ’ ενός πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, είναι το δημογραφικό, αφ’ ετέρου ότι οφείλουμε σεβασμό και θαυμασμό στις πολύτεκνες μητέρες. Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας, τονίζοντας την ανάγκη, η τρίτεκνη οικογένεια να γίνει πολύτεκνη, στηρίζοντας τις ηρωίδες μητέρες. Ο δε αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, υπενθύμισε τις ελαφρύνσεις που ήδη έχει υλοποιήσει ο Δήμος για τις πολύτεκνες οικογένειες, ενώ σημείωσε τη συνεχή επικοινωνία με τον Σύλλογο Πολυτέκνων για θέματα στήριξης των οικογενειών. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κ. Βήτας επίσης αναφέρθηκε στις πολύτεκνες μητέρες χαρακτηρίζοντάς τες ως σύγχρονες ηρωίδες, ζητώντας στήριξη από την Πολιτεία. Χάρισε, δε, στην Υφυπουργό ένα αναμνηστικό δώρο.
Ακολούθησαν οι επιδόσεις τιμητικών πλακετών στις νέες πολύτεκνες τρικαλινές μητέρες Παρασκευή Ζαρίδα, Ευαγγελή Καραγιάννη, Μαρία Μπελεμέζη, Αικατερίνη Μπιλιάλη, Φανή Μπλέτσα, Μαρίνα Μανδράκη, Ευτυχία Νανά, Μαρία Σωτηράκου.
Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων και μέλος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ, Σοφία Αλεστά, ενώ παρέστησαν ακόμη, η αντιδήμαρχος Εφη Λεβέντη και ο αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη, Μιχάλης Λάππας, καθώς και μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Πρόσφατα άρθρα