Αριθ.Πρωτ 26

Αγρίνιο  29/5/2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ                                                    
Π.ΣΟΥΛΟΥ 16-ΑΓΡΙΝΙΟ                                                          
30100-ΑΓΡΙΝΙΟ
Εmail info@sylpolagriniou.gr
ΠΡΟΣ
Αξιότιμη κυρία Νίκη Κεραμέως
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΑΘΗΝΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
       1)Αξιότιμο κύριο Πρωθυπουργό Ελλάδος
       2)Αξιότιμους κ.κ. Βουλευτές Ν.Αιτ/νιας
       3)Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης
           Ελλλάδος κ.κ.  ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ
       4)Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ιεράς Μητροπόλεως
           Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κ.κ. ΚΟΣΜΑΝ
       5)Α.Σ.Π.Ε
       6)Μ.Μ.Ε

 ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 ---------------------------------

                  Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

      Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργείας του κ. Γιαβρόγλου στο καθ΄ υμάς Υπουργείο, καταργήθηκε  το μάθημα των θρησκευτικών και αντικαταστάθηκε , με τους φακέλους μαθήματος που εξισώνει ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ με το Βούδα , τον Μωάμεθ και τους άλλους <<αρχηγούς>> θρησκειών.

   Για το λόγο αυτό ο Σύλλογός μας διαμαρτυρήθηκε εντόνως και κατ επανάληψη, καταγγείλαμε την πράξη αυτή ως αντισυνταγματική, καθότι το ισχύον σύνταγμα της χώρας μας ορίζει σαφέστατα ότι επικρατούσα θρησκεία στην πατρίδα μας είναι η ορθόδοξη εκκλησία και κατά συνέπεια δικαιούνται οι συντριπτικά περισσότεροι ΄Ελληνες που είμαστε Χριστιανοί ορθόδοξοι να διδάσκονται τα παιδιά μας , το μάθημα των θρησκευτικών με ομολογιακό χαρακτήρα της μόνης και αληθινής πίστεως μας.

     Εμείς δεν αρνούμαστε οι άθεοι, οι  ετερόδοξοι και οι αλλόθρησκοι, να απαλλάσσονται αυτού του μαθήματος για λόγους θρησκευτικής συνείδησης. Δικαιούμαστε όμως και εμείς για τους ίδιους ακριβώς λόγους να γαλουχούνται τα παιδιά μας με την ορθόδοξη διδασκαλία για την οποία καθ΄ ομολογίαν των προγόνων μας και αγωνιστών της ελευθερίας του Έθνους μας και της πατρίδος μας (όρα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Ιωάννης Μακρυγιάννης, Μάρκος Μπότσαρης, Οδυσσέας Ανδρούτσος, Αθανάσιος Διάκος, Παπαφλέσσας και όλοι οι άλλοι αγωνιστές του 1821) έχυσαν το αίμα τους για του ΧΡΙΣΤΟΥ την πίστη την Αγία και της ΠΑΤΡΙΔΟΣ την ελευθερία.

     Παρ΄ ότι εσείς προσωπικά στη συνέντευξη σας στις 15 Ιουλίου 2019, είχατε δηλώσει ότι θα εφαρμόσετε τις αποφάσεις της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας (1749 και 1752 του 2019) οι οποίες έκριναν το μέχρι τότε πρόγραμμα σπουδών σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών ως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, ωστόσο δεν το κάνατε και επομένως είστε ανακόλουθη των δηλώσεων σας.

    Και   παρ΄ότι επίσης πολλά επώνυμα στελέχη της παράταξης σας, συντάχθηκαν τότε με τις απόψεις μας, μέχρι σήμερα που είστε κυβέρνηση, δεν διορθώσατε αυτή την απαράδεκτη κατ΄ εμάς πολιτική απόφαση , παρόλο που πέρασε ένας χρόνος απ’ όταν αναλάβατε την εξουσία.

        Εμείς ως Σύλλογος διαμαρτυρηθήκαμε προς εσάς προσωπικά αποστέλλοντάς σας δύο έγγραφα και ένα ψήφισμα της από 2 Φεβρουαρίου 2020  Γενικής μας Συνέλευσης , για επαναφορά του μαθήματος των θρησκευτικών . Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανένα αποτέλεσμα.

        Σας καλούμε για τελευταία φορά ενόψει της έναρξης της νέας Σχολικής περιόδου να εισακούσετε το αίτημά μας , που είναι αίτημα όπως προαναφέραμε της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού και δικαιωμένο με τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ,να επαναφέρετε το μάθημα των θρησκευτικών και να μην μειώσετε τις διδακτικές ώρες όπως εισηγείσθε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

        Και σαν να μην έφτανε αυτό, πληροφορηθήκαμε με το υπ΄αριθ πρωτ 326/12/5/2020 έγγραφο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος ότι προτίθεσθε να ψηφίσετε νόμο για να διδάσκονται στα νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά τα αθώα μικρά αγγελούδια το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης,  λες και το γενετήσιο  ένστικτο δεν λειτουργεί όταν έρχεται το πλήρωμα του  χρόνου.

       Για τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου θα πρέπει, εφόσον εισαχθεί να είναι προαιρετικό το μάθημα , με απαραίτητη τη γονική συναίνεση.

       Ειλικρινά όμως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι μπορεί να διδαχθεί και να ωφεληθεί γι΄ αυτό το θέμα ένα νήπιο τριών  ή τεσσάρων ετών ?

        Σκεφθήκατε μήπως δηλητηριάζετε μ΄ αυτό τον τρόπο τις αθώες ψυχούλες τους που δεν είναι καθόλου έτοιμες σ’ αυτή την υπερευαίσθητη ηλικία να διαχειριστούν τέτοια θέματα και που η ανέμελη παιδική τους αθωότητα ‘όχι μόνο δεν θα κατανοήσει, αλλά το πιθανότερο είναι να παρερμηνεύσει και να έχουμε περίεργες και μη επιθυμητές για την ηλικία τους συμπεριφορές.

        Αντί όμως κυρία Υπουργέ να έχετε τέτοιες διαθέσεις , θα ήταν χρησιμότερο να  ασχοληθείτε  περισσότερο με την υπογεννητικότητα που παρατηρείται στην πατρίδα μας εδώ και δεκαετίες και να θεσπίσετε κίνητρα  υπέρ του θεσμού της οικογένειας και ιδιαίτερης της πολύτεκνης, καθότι το Δημογραφικό πρόβλημα είναι ο σύγχρονος εφιάλτης της πατρίδος μας και μας απειλεί με αφανισμό.

        Σας εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσής μας για τις προθέσεις σας αυτές και σας καλούμε με περισσότερη σκέψη να επανεξετάσετε αυτό το θέμα.

       Γνωρίζουμε καλά ότι όλες οι Κυβερνήσεις δέχεστε  πιέσεις από Ευρωπαιική ΄Ενωση και άλλα κέντρα να αλλάξετε την ισχύουσα νομοθεσία σ΄ αυτά τα θέματα, πρέπει όμως να θυμάστε καλά ότι η εξουσία σας δόθηκε από τον Ελληνικό Λαό του οποίου η συντριπτική πλειοψηφία είμαστε Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι και επομένως ανάλογα πρέπει να πολιτεύεστε.

Διατελώ μετά πάσης τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος   Ντάουλας

Πρόσφατα άρθρα