ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.                                                                                                                   Θεσσαλονίκη  03.11.2015

ΓΟΝΕΩΝ     ΝΟΜΟΥ      ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

΄΄   Ο  Ι   Α  Γ Ι  Ο  Ι    Π  Α  Ν  Τ  Ε   Σ    ΄΄

Κουντουριώτου 21- 2ος  όροφος τ.κ. 54625

Θεσσαλονίκη Τηλ.2310552-140 φαξ 552-821

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Της Κυριακής 1 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΑ 86 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ .

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 600 ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ  ΜΑΘΗΤΩΝ.

Ο εορτασμός για την ‘’ Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας ‘’  ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία στον Ιερό  Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης  παρουσία  πολυτέκνων οικογενειών,  επισήμων  και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ‘’ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ‘’.

Στη  συνέχεια στην  Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.  με ώρα έναρξης 11.30  άρχισε η εκδήλωση με την πολυβραβευμένη χορωδία του Ι. Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, με μαέστρο την κα. Μαρία -Έμμα Μελιγκοπούλου.

Στην εκδήλωση  βραβεύθηκαν περισσότεροι από 600 αριστούχοι μαθητές  Γυμνασίου-Λυκείου. Το κάθε βραβείο τους, συνοδεύεται από το ποσό των 50€. Για το ποσό φρόντισαν  ο Παναγιώτατος  Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. κ. Άνθιμος, ο Ηγούμενος  π. Εφραίμ και η Ι.Μ.Μ. Βατοπεδίου, ο π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος και η Αδελφότητα «Η Οσία Ξένη» και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

 

Ο Εκπρόσωπος της Ι.Μ.Μ. Βατοπεδίου, π. Αρσένιος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην υπογεννητικότητα και τη συρρίκνωση του Ελληνικού πληθυσμού. Πρόσθεσε ακόμη, ότι: «Η πολύτεκνη οικογένεια, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και έχει υποχρέωση η Πολιτεία να αναγνωρίσει την προσφορά της και να λάβει ιδιαίτερη μέριμνα γι’ αυτήν, όπως επιτάσσει το σύνταγμα. Όλοι εμείς πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό απέναντί της και να της δείχνουμε την ευαισθησία που της αναλογεί.»

 

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου  κ. Ερωτόκριτος  Θεοτοκάτος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής :

Το 2011-2012, 2013 και 2014, η πατρίδα μας έχασε μια πόλη 58.717 κατοίκων. Δηλαδή είναι σαν μια τέτοια πόλη να ισοπεδώθηκε και δεν επέζησε ούτε ένας. Για το 2015 προβλέπεται να χαθεί μία παρόμοια πόλη, γιατί για τους πρώτους μήνες, που έχουμε στοιχεία, έχουμε 5.000 θανάτους περισσότερους από γεννήσεις τον μήνα.

Ενώ το 2015, που χάνεται μια ολόκληρη πόλη των 50.000 κατοίκων, η πολιτεία, η κυβέρνηση και οι υπεύθυνοι όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα για να λυθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της πατρίδας μας, που είναι το δημογραφικό,
Αλλά αντίθετα φροντίζουν να κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε να μην γεννιούνται Ελληνόπουλα.


Φαίνεται ότι, η Ορθόδοξη πολύτεκνη οικογένεια είναι υπό διωγμόν.

Γιατί, τι άλλο σημαίνει , όταν η πολιτεία βάζει στο στόχαστρο το παιδί και την πολύτεκνη οικογένεια με την υπερφορολόγηση (πολύτεκνος με 14 προστατευόμενα παιδιά πληρώνει τον ίδιο φόρο με τον άγαμο που έχει το ίδιο εισόδημα, και να σκεφτείτε ότι από όλους τους πολύτεκνους με 4 έως 14 προστατευόμενα τέκνα, η πολιτεία - Εφορία εισπράττει συνολικά 40 εκατομμύρια). Την κατάργηση της πολυτεκνικής σύνταξης, την κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος και όλα όσα ίσχυαν, ακόμη και τις μετεγγραφές που δεν έχουν οικονομικό κόστος κατήργησαν. Και μάλιστα αντίθετα, στην επιταγή του Συντάγματος που προβλέπει την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας για λόγους δημοσιονομικού συμφέροντος, άρθρο 21, παρ.2.


Έτσι τα νέα ζευγάρια αποφεύγουν να κάνουν παιδιά και έχουμε τα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Γιατί γίνονται όλα αυτά?

Όταν επιπλέον έχουμε τον Εποικισμό της Ελλάδας και την αδιαφορία των Κυβερνώντων για όλα αυτά.

 

Και εδώ θέλουμε να αναφέρουμε δύο-τρία πράγματα σχετικά:


1)Το άρθρο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου στις 30.9.2015 με επικεφαλίδα «Πρόσφυγες ή Εισβολείς». Σας μεταφέρω ένα μικρό μέρος του άρθρου:

Ρίχνοντας  μια ματιά στις φωτογραφίες και στα βίντεο από τα συμβαίνοντα στα ελληνικά νησιά και στους σταθμούς της Βουδαπέστης, της Βιέννης και του Μονάχου  αλλά και στα σύνορα Ουγγαρίας - Σερβίας και Γερμανίας - Δανίας διαπιστώνουμε (παρά τις προσπάθειες των ΜΜΕ να επικεντρώνουν τις κάμερες στα ελάχιστα γυναικόπαιδα)  πως 8 στους 10 εικονιζόμενους είναι νέοι άνδρες ηλικίας γύρω στα είκοσι και πάνω. Ανάμεσα στις τόσες χιλιάδες 'πρόσφυγες', που είναι οι πολλές γυναίκες, τα μικρά παιδιά, οι άρρωστοι και οι ηλικιωμένοι; Αυτοί δεν κινδυνεύουν από τους εμφύλιους και τις αγριότητες των τζιχαντιστών του Χαλιφάτου; Κάτι δεν στέκει καλά σε όλα αυτά. Είναι περίεργο πως δεν γίνεται σχεδόν καθόλου κουβέντα για το ζήτημα αυτό.

Είναι επίσης ακατανόητο πως όσοι διαφεύγουν από τη Συρία κυρίως στρέφονται προς την Δύση, και όχι προς πολύ κοντύτερα ευρισκόμενες χώρες που είναι πλούσιες αλλά και μουσουλμανικές. Σε χώρες όπως το Κουβέιτ, το Κατάρ , τα Εμιράτα και  η Σαουδική Αραβία δεν έχει μέχρι σήμερα μεταφερθεί ούτε ένας (!) μετανάστης. Ενώ σε άλλες γειτονικές χώρες, με σοβαρά όμως οικονομικά προβλήματα οι περισσότερες , και που δεν μπορούν να τους κρατήσουν για πολύ, έχουν γίνει δεκτοί πάρα πολλοί (Τουρκία 1,8 εκ., Λίβανος 1,2 εκ., Ιορδανία 628.000, Αίγυπτος 133.000). Κι αυτοί όμως, λόγω άθλιων οικονομικών συνθηκών, πασχίζουν να φύγουν για Ελλάδα και Ευρώπη.

Μήπως λοιπόν στόχος είναι η νέα 'φυγή' (hijrah) προς την Δύση; Πριν από μήνες το Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Συρία και στο Ιράκ είχε απειλήσει την Δύση με 500.000 χιλιάδες ισλαμιστές 'πρόσφυγες'. Που σύμφωνα με το παράδειγμα του Προφήτη θα διέβρωναν τις κοινωνίες αυτές από μέσα, διαδίδοντας την φανατισμό τους, με τελικό στόχο την επιβολή της Σαρία.

 

2)Από το άρθρο του Βασίλη Ταλαμάγκα, στην εφημερίδα «ΑΞΙΑ», στις 17.10.2015, όπου γράφει για τη συνάντηση που έγινε υπό άκρα μυστικότητα, όπως ανέφερε η Τουρκική εφημερίδα «Taraf», ενώ σε αυτήν συμμετείχαν εκπρόσωποι 72 ισλαμιστικών εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Όπως αναφέρθηκε, ανάμεσά τους βρίσκονταν 52 επώνυμοι αρχηγοί Τζιχαντιστών που έχουν διακριθεί σε εκτελέσεις και σφαγές αμάχων και ανυπεράσπιστων πολιτών. Όλοι τους υπέγραψαν κείμενο με το οποίο ορκίζονταν την ανατροπή του Μ. Άσαντ.

Επίσης τις ίδιες ημέρες η συνδρομητική υπηρεσία έγκυρου παγκόσμιου πρακτορείου δημοσιοποίησε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες 150 αρχηγοί ισλαμιστικών οργανώσεων που βρίσκονταν στη Χάμα, στο Ιντλιμπ και στο Χαλέπι κατάφεραν να διαφύγουν από τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς μέσω ενός διαδρόμου που άνοιξε η μυστική υπηρεσία της Τουρκίας (ΜΙΤ) για να περάσουν στη χώρα.

 

3)Σε σχετικό δημοσίευμα της Εφημερίδας «ΠΑΡΟΝ» στις 11.1.2015, μεταξύ άλλων αναφέρει για τον Αιγύπτιο Πρόεδρο.

«Αποδεικνύεται ότι ο Πρόεδρος Ελ Σίσι, έχει πολύ θάρρος για να προσπαθεί να παίξει η φτωχή χώρα του, έναν ισχυρό ρόλο στην περιοχή, κάτι ανάλογο με αυτόν του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, με περισσότερη όμως ευθύτητα και ειλικρίνεια από τον ψευτοδημοκράτη ομόλογό του.

Εξάλλου, ο Αιγύπτιος πρόεδρος, παίρνοντας μεγάλο ρίσκο, κατάπληξε τους πάντες όταν μιλώντας δημόσια σε ιερωμένους του Ιδρύματος Αζχαρ, του μεγαλύτερου Σιιτικού θρησκευτικού κέντρου ερμηνείας του Κορανίου στον ισλαμικό κόσμο, δήλωσε ότι  «Είναι εγκληματικό 1,6 δις. Μουσουλμάνοι στον κόσμο, να θέλουν να δολοφονήσουν 5,8 δις. πιστούς άλλων θρησκειών».

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Ελ Σίσι, είχε τον ανδρισμό να πει την αλήθεια.
Στην πατρίδα μας θα υπάρξει άνδρας να σταματήσει τον δημογραφικό κατήφορο, τον εποικισμό και την μουσουλμανοποίησή της ????

 

Τελειώνοντας, ο κ. Θεοτοκάτος υπογράμμισε: «Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα, ότι με τη βοήθεια του Θεού, όσοι διώκουν την Πολύτεκνη οικογένεια και επιδιώκουν το ξεπούλημα της Ελλάδος μας, δεν θα τα καταφέρουν κι ο Ελληνισμός θα επιβιώσει .

Χρόνια πολλά στις οικογένειές  μας .

Συγχαρητήρια στους αριστούχους. Είναι τα παιδιά αυτά που αποτελούν το Μέλλον της Πατρίδας μας και την Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!»

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης κκ. Καράογλου Θεόδωρος,  Γκιουλέκας Κώστας,    Καλαφάτης Σταύρος

Ο πρ. Υπουργός κ. Ορφανός Γεώργιος, ο πρ. Γεν. Γραμ. Υποδομών κ. Σιμόπουλος Στράτος

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Παπάς (πολύτεκνος και μέλος του Συλλόγου μας)

Ο πρ. Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Καρακωστάνογλου Βενιαμίν

Ο Αντιδήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Κουσενίδης Αλέξανδρος και ο Γεν. Γραμ. του Εμπορ. & Βιομ. Επιμ. των Ελληνορωσικών σχέσεων κ. Τιμαμόπουλος Θωμάς.

 

Οι  Πρόεδροι των  Συλλόγων Πολυτέκνων : Χαλκιδικής κα. Ιφιγένεια Κυριάκου,  Καβάλας κ. Βοϊδης Ιωάννης, , Μαγνησίας κα. Σουλτάνα Πράππα, Γιαννιτσών κ. Κώστας Μπεκρής, Έδεσσας κ. Αποστολίδης Αθανάσιος και Καρδίτσας κα. Ουρανία Σούφλα.

καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

 

 ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΧΟΡΩΔΙΑΑΙΘΟΥΣΑΠΡΟΕΔΡΟΣΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ

 

 ΠΗΓΗ: https://agioipantes.wordpress.com/  

 

Πρόσφατα άρθρα