Διαμαρτυρία πολυτέκνων της Πιερίας


ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

* ΛΟΓΩ ΣΕΙΡΑΣ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑΣ
* ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πολυτέκνων οικογενειών της Πιερίας, με πορεία από τα γραφεία του συλλόγου πολυτέκνων προς την πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια με συνάντηση του διοικητικού τους συμβουλίου με τους τέσσερις βουλευτές του νομού, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 25 Ιουνίου 2011.
ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Η συγκέντρωση των πολυτέκνων θα γίνει στις 11.00 το πρωί μπροστά στα γραφεία του συλλόγου πολυτέκνων Πιερίας, επί της οδού Α’ παρόδου Κασσάνδρου 3, στην Κατερίνη. Από εκεί θα ξεκινήσει η πορεία προς την πλατεία και προς τα γραφεία των βουλευτών του Νομού.
Η οργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας αποτελεί απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου πολυτέκνων Νομού Πιερίας και η αφορμή αυτής της απόφασης σχετίζεται με μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σε βάρος των πολυτέκνων.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους οι πολύτεκνοι υποστηρίζουν ότι τα μέτρα αυτά έχουν ως εξής:
1. Μείωση έως και κατάργηση πολυτεκνικών επιδομάτων.
2. Κατάργηση της ισόβιας σύνταξης πολυτέκνων μητέρων.
3. Κατάργηση μετεγγραφών φοιτητών πολυτέκνων οικογενειών.
Επίσης, ο σύλλογος πολυτέκνων καταγγέλλει την κυβέρνηση, επειδή, όπως αναφέρει, κατά τη διαμορφωθείσα ελληνική νομοθεσία, ένας αλλοδαπός από την Ε.Ε. χρειάζεται πέντε χρόνια παραμονής στη χώρα για να δικαιούται πολυτεκνικό επίδομα.
Αντίθετα, ο Έλληνας μετανάστης, εφόσον επαναπατριστεί, χρειάζεται 10 έτη παραμονής στη χώρα του για να δικαιούται το πολυτεκνικό επίδομα.
Η διοίκηση του συλλόγου πολυτέκνων Πιερίας θα καταθέσει υπόμνημα προς τους τέσσερις βουλευτές του Νομού με στόχο, αφενός μεν να κρατηθούν όλα τα κεκτημένα των πολυτέκνων, αφετέρου δε να προωθηθούν περαιτέρω μέτρα υπέρ της πολύτεκνης οικογένειας.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
Η πρόεδρος των πολυτέκνων Πιερίας, κ. Ασημίνα Πούλιου, με δηλώσεις της εκφράζει τη διαμαρτυρία όλων των πολυτέκνων για «τα παράνομα και αντισυνταγματικά μέτρα, καθώς και για τον πόλεμο που δέχεται η οικογένεια και η πατρίδα μας από την κυβέρνηση».
Απευθύνει δε ανοιχτή πρόσκληση όχι μόνο προς τους πολυτέκνους αλλά και προς τους τριτέκνους να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση και στην πορεία διαμαρτυρίας προς την κεντρική πλατεία της Κατερίνης.
Όπως λέει η πρόεδρος του συλλόγου, μια δυναμική διαμαρτυρία θα αποτελεί σοβαρό δείγμα στο να πειστούν οι βουλευτές ότι θα πρέπει να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των πολυτέκνων, δηλαδή να αποτραπεί οποιοδήποτε μέτρο κινείται εναντίον τους και να εφαρμοστούν περαιτέρω ευεργετικά μέτρα υπέρ της πολυτεκνίας.
«Η πολύτεκνη οικογένεια δεν αποτελεί βάρος για τη χώρα, αντίθετα είναι ανάπτυξη για κάθε χώρα και για τη χώρα μας ιδιαίτερα, και μάλιστα σε κάθε τομέα, αποτελεί σοβαρό αντίβαρο ενάντια στην πληθυσμιακή μείωση και γήρανση της Ελλάδας.

Πρόσφατα άρθρα