Έκθεση "καταπέλτης" για αξιολόγηση εκπαιδευτικών, επιλογή Διευθυντών Σχολείων, νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση κ.α δημοσιεύθηκε χθες... και στην οποία αναφέρεται:

... Μειώνεται ο αριθμός των γεννήσεων

Παράλληλα με την οικονομική κρίση, ο αριθμός των γεννήσεων στην Ελλάδα μειώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια: από 118 000 το 2008, μειώθηκε σε περίπου 92 000 το 2014, σημειώνοντας πτώση κατά 22 % (ΕΛΣΤΑΤ 2016). Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει επίσης εξελιχθεί σε χώρα καθαρής αποδημίας, ενώ στο πλαίσιο της πρόσφατης προσφυγικής κρίσης αποτελεί κυρίως χώρα διέλευσης των προσφύγων. Η μείωση του μαθητικού πληθυσμού είναι ήδη ορατή στην προσχολική εκπαίδευση και έχει αρχίσει να αποτυπώνεται και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα επόμενα 6 χρόνια ο μαθητικός πληθυσμός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να μειωθεί κατά 25 % περίπου.

(Παρατήρηση ΑΣΠΕ): Αλλά η Κυβέρνηση μας στην Ελλάδα, κάνει δυστυχώς ότι μπορεί για να εξαφανίσει κάθε δημογραφικό κίνητρο και τους πολύτεκνους...  Απόδειξη..: έτσι σειρά πήρε τώρα η μείωση του ποσοστού προσλήψεων πολυτέκνων στο δημόσιο στο 15 από 20%(ποσοστιαία μείωση 25%..)!   Ελλάς το μεγαλείο σου...

Δείτε εδώ ολόκληρη την έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής (Κομισιόν)

Απάντηση Υπουργείου με σχόλιο μας... και ΕΔΩ

 

 =====

 

Σχετικά: 

Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης  Ενστάσεις από κοινωνικούς φορείς στο νομοσχέδιο για την κινητικότητα... στην επιτροπή κατέθεσε τη διαφωνία της η ΑΣΠΕ, δια του Αντιπροέδρου της κ. Ν. Φωτόπουλου  Ολόκληρη η ομιλία του Ν. Φωτόπουλου στην αρμόδια επιτροπή της βουλής. ΒΙΝΤΕΟ: 1(ΑΣΠΕ - Φωτόπουλος ~ στο 86min- πρωτολογία και 201min- δευτερολογία Υπουργός 145min) - 2. Βουλευτές... ΕΔΩ  (άρθρο 25  Παρών η ΝΔ δια Γεωργαντά...) - Συνεδριάσεις επιτροπών

Με το άρθρο 25 του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στη βουλή χθες βράδυ προς ψήφιση, μειώνεται το ποσοστό προσλήψεων των πολυτέκνων(μόνο...) στο δημόσιο από 20 σε 15%!.. Αντί να αυξηθούν στις μέρες μας τα δημογραφικά κίνητρα που οι γεννήσεις συνεχώς φθίνουν, οι κυβερνώντες μας κάνουν ακριβώς τα αντίθετα... Ντροπή. Κατά τα άλλα η διαπλοκή εξαφανίστηκε... Επίσης με το άρθρο 31 η άδεια σε περίπτωση ασθένειας τέκνων  είναι έως 4 ημέρες, είτε έχεις 1 είτε 14 παιδιά!!! 

 

Η Εισηγητική Έκθεση ... Πρόσφατα στις τροποποιήσεις που έγιναν στον ν. 2643/98, είχαμε καταλήξει σε μερικά συμπεράσματα- ΔΕΙΤΕ τα.  Η δε λεγόμενη διαβούλευση έχει  εξαφανιστεί(!) από το σ/ν που υποχρεωτικά το συνοδεύει... δεν  συνέφεραν φαίνεται τα σχόλια - που όχι μόνο ζητούσαν τη διατήρηση του ποσοστού αλλά και αύξηση αυτού για τους πολύτεκνους.  Τι έγραφε το ΒΗΜΑ πριν μερικούς μήνες..

Πρόσφατα άρθρα