ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ του Ν. Φωτόπουλου - Αντιπροέδρου ΑΣΠΕ

 

Δημοσιεύθηκε το "καινοτόμο" Σύνταγμα για την Ελλάδα, κάντε κλικ...   ΕΔΩ  ή  ΕΔΩ1  Δείτε το νέο άρθρο 18 που αντικαθιστά το 21!

Δόθηκε στην δημοσιότητα το σχέδιο ενός "καινοτόμου Συντάγματος ", που εκπόνησαν  6 "ειδικοί".

Δυστυχώς όμως από μία πρώτη ανάγνωση διαπιστώνει κανείς να παραλείπεται παντελώς το περιεχόμενο του άρθρου 3 για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας και για την επικρατούσα θρησκεία. Ομοίως δεν γίνεται καμία αναφορά , στα όσα αναφέρονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 16 που αναγράφει ότι " Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους  και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της Εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες". Επίσης απουσιάζουν σχεδόν όλα όσα αναγράφονται  στο άρθρο 21 για την προστασία της οικογένειας , για το δικαίωμα  ειδικής φροντίδας από το Κράτος των πολυτέκνων και άλλων ευπαθών ομάδων. Τέλος φαίνεται ότι οι "ειδικοί" αγνοούν την δυσάρεστη δημογραφική εξέλιξη της χώρας μας και έκριναν  σκόπιμο να απαλλάξουν την Πολιτεία από την υποχρέωση που αναγράφεται στην παράγραφο 5 του ιδίου άρθρου που επί λέξει αναφέρει: " Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής , καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους"  .

Μπορεί το νέο σχέδιο Συντάγματος να θεραπεύει αρκετές αδυναμίες του προηγουμένου όπως είναι η δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων , η κατάργηση διατάξεων του άρθρου 86 κ.α, αλλά διαπνέεται από  ιδεοληψίες, που παραγνωρίζουν την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας. Εάν πρόκειται να αναθεωρηθεί  το υφιστάμενο Σύνταγμα με τέτοιες βασικές παραλείψεις είναι προτιμότερο να παραμείνει σε ισχύ το ίδιο.

 

Η μεγαλύτερη Εθνική απειλή.... 

Διερωτάται ο σύγχρονος Έλληνας ποία άραγε είναι σήμερα  η μεγαλύτερη Εθνική μας απειλή; Μήπως είναι οι υπερφίαλες επεκτατικές διαθέσεις των γειτόνων μας; Μήπως ο μηδενιστικός αμοραλισμός  και μικρονοϊκός διεθνισμός  των Κρατούντων; Μήπως η υποβάθμιση της παιδείας μας; Μήπως η αποκοπή από τις ρίζες και τις παραδόσεις μας; Μήπως η αύξηση της εγκληματικότητας, και των φαινομένων της αναρχίας και του χουλιγκανισμού; Μήπως ο υπέρμετρος δανεισμός της πατρίδας μας και η απώλεια της Εθνικής της κυριαρχίας;  Μήπως η βαθμιαία αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού της πατρίδας μας,  με την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών; Μήπως οι κοινωνικές  αναταραχές που προκαλούνται   από την φτωχοποίηση μεγάλου ποσοστού των Ελλήνων; Μήπως ο ηθικός ξεπεσμός με την υιοθέτηση Ευρωπαϊκών προτύπων, ξένων με τα ήθη μας, όπως έγινε με την θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης των ομοφύλων; Ασφαλώς όλα αυτά  αποτελούν μεγάλες Εθνικές απειλές αλλά η μεγαλύτερη όλων είναι η συρρίκνωση του γηγενούς  πληθυσμού, αφού οι αυτόχθονες Έλληνες με ραγδαίους πλέον  ρυθμούς μειώνονται και σε λίγα χρόνια θα αποτελούν μειοψηφία στον τόπο τους.

 

 Οι μαθητικές παρελάσεις... 

Οι μαθητικές παρελάσεις δεν θα πρέπει με την ανοχή της Πολιτείας, των εκπαιδευτικών και των τοπικών κοινωνιών να μεταβληθούν σε πασαρέλες , αλλά ούτε και να παρουσιάζουν εικόνες καρναβαλικές. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μία ομοιόμορφη Ελληνοπρεπή εμφάνιση, σύμφωνη με τα Ελληνικά ιδεώδη και την παράδοση της φυλής μας. Έχουμε χρέος να εμφυσήσουμε και να διδάξουμε στους μαθητές ότι οι παρελάσεις γίνονται για να τιμήσουμε τους  Έλληνες αγωνιστές που πολέμησαν για την τιμή και δόξα της πατρίδας μας από τους εκάστοτε επίβουλους της.  Η συντριπτική πλειοψηφία των Συμπατριωτών μας δεν επικρότησε την παρουσία μαθήτριας με μαντήλα,  κατά την μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Εάν αυτή η ενέργεια  επιβραβευθεί είναι βέβαιο ότι αύριο θα δούμε Ινδούς μαθητές να παρελαύνουν με σαρίκι, άλλους με σκούφιες με φτερά,  Σκωτσέζους με την παραδοσιακή τους φούστα και μαθήτριες με κολάν, μεταβάλλοντας την παρέλαση σε πολύχρωμη καρναβαλική εκδήλωση. Οι Έλληνες σέβονται απόλυτα τις παραδόσεις και τα πιστεύω των άλλων λαών και δεν πάσχουν από ξενοφοβία και ρατσισμό,  ωστόσο απαιτούν να υπάρξει από πλευράς της Πολιτείας  λίγη λογική και σοβαρότητα,  γιατί τις πολλές, συχνές και επιπόλαιες επιλογές της , τις πληρώνει σήμερα πολύ ακριβά ο Ελληνικός λαός.    

 

 Άστοχες Κυβερνητικές ιδέες για το δημογραφικό πρόβλημα...

 Όλο και περισσότεροι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν πλέον απροκάλυπτα για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας με την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών. Προξένησε αλγεινή  εντύπωση η ευκολία με την οποία διατύπωσε μία τέτοια άποψη  βουλευτίνα του κυβερνώντος κόμματος  σε τηλεοπτική εκπομπή. Φαίνεται ότι τα πρόσωπα αυτά αγνοώντας την Ελληνική ιστορία, την δυσάρεστη εξέλιξη, στο  Κοσσυφοπέδιο όπου από κοιτίδα του Σερβικού πολιτισμού μεταβλήθηκε σε Αλβανόφωνη περιοχή, αλλά και τα όσα είχε υποστηρίξει ο Τούρκος Πρόεδρος ΟΖΑΛ: ".... τα προβλήματα του Αιγαίου δεν θα λυθούν με πόλεμο με την Ελλάδα, αλλά με τις πληθυσμιακές εξελίξεις των δύο λαών...".

Μήπως οι θιασώτες μιάς τέτοιας αντίληψης  πιστεύουν , ότι σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με κάποια γειτονική χώρα  θα πολεμήσουν με το πλευρό της Ελλάδος  οι Ιρακινοί, οι Σομαλοί, οι Πακιστανοί, οι Αφγανοί και οι Μαραοκινοί  ή θα το βάλουν στα πόδια αναζητώντας φιλοξενία σε άλλη χώρα;

Η Τουρκία ήταν και παραμένει ένα αναξιόπιστο κράτος με επεκτατικές διαθέσεις. Σήμερα υλοποιεί σε βάρος της χώρας μας το σχέδιο της ισλαμοποίησής της, κάτι που δυσκολεύονται να κατανοήσουν οι ντόπιοι πολιτικοί μας, οι οποίοι όλες τις αρνητικές επιλογές τους, μας τις παρουσιάζουν ως  Εθνικές επιτυχίες, προσπαθώντας να μας ταΐσουν κυριολεκτικά με "κουτόχορτο".

Μόνο με την αύξηση του γηγενούς πληθυσμού και όχι με την ραγδαία συρρίκνωσή του, που έχει ενταθεί  τα  τελευταία μνημονιακά χρόνια  θα διαφυλάξουμε τις παραδόσεις μας και τον πολιτισμό μας και μπορεί να ελπίζουμε σε ανάπτυξη..

 

Ειδικό ένθετο στην Καθημερινή το καινοτόμο Σύνταγμα...   http://www.f-1.gr/epaper/Syntagma/syntagma.html#p=60

Πρόσφατα άρθρα