Ηλεία: Έκοψαν το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια με άρρωστο μωρό!

Ο πατέρας της οικογένειας αδυνατούσε να πληρώσει το χαράτσι και η οικογένεια βρέθηκε χωρίς ρεύμα...

Ασπίδα προστασίας για πολύτεκνη οικογένεια και μωρό 11 μηνών που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, αποτέλεσε η δράση του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Ο πατέρας της οικογένειας αδυνατούσε να πληρώσει το χαράτσι – παρά μόνο το λογαριασμός ρεύματος – ζήτησε από τη ΔΕΗ χθες (15-02-2012) να κάνει διακανονισμό.
Σύμφωνα με το ilialive.gr, οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ του το αρνήθηκαν και υπήρξε διακοπή της παροχής. Παρενέβη δυναμικά το κίνημα «Δεν Πληρώνω» και έτσι αποκαταστάθηκε η παροχή.

Το μόνο που ζήτησε ο κ. Χαϊκάλης συνταξιούχος φαροφύλακας ήταν μια παράταση δέκα ημερών για να εξοφλήσει το λογαριασμό μόλις λάβει τη σύνταξή του. Ο ίδιος και τα τέσσερα παιδιά του, μα πολύ περισσότερο το έντεκα μηνών εγγονάκι του, δεν μπορούσαν να μείνουν στο κρύο.
Ιδιαίτερα όταν το μωράκι αντιμετωπίσει καρδιολογικά προβλήματα, αλλά και μια δερματική πάθηση, όπου για να μην επιδεινωθεί η κατάστασή του θα πρέπει να βρίσκεται σε ζεστό περιβάλλον και όχι στο κρύο.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μπίστας μέλος του κινήματος, πριν λίγες ημέρες έγινε άλλη μια παρέμβαση επανασύνδεσης από το «Δεν Πληρώνω» σε ηλικιωμένο ανάπηρο στην περιοχή.

http://gr.news.yahoo.com/-094300517.html

--------

                            Χαράτσι ή σκοτάδι η επιλογή για τους καταναλωτές 

                                                                 ----------

Όταν:

         1. Δικαστική απόφαση "μπλοκάρει" τη διακοπή ρεύματος σε 1.165 κατοίκους

           2. Α. Ζερβός: Σύμφωνη με το νόμο η αμοιβή του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Κ. Θέου

  Σύμφωνη με το νόμο η αμοιβή του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Κ. Θέου, δηλώνει ο πρόεδρος της επιχείρησης Α. Ζερβός.

 Για την αμοιβή του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Κωνσταντίνου Θέου, εφαρμόστηκαν όσα ορίζει ο νόμος και πάντως η αμοιβή αυτή υπολείπεται των αμοιβών αντίστοιχων ανωτάτων στελεχών εισηγμένων εταιρειών ανάλογου μεγέθους, απαντά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης της ανεξάρτητης βουλευτού Ελίζας Βόζενμπεργκ. Η βουλευτής είχε καταθέσει ερώτηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην οποία ανέφερε ότι «ο σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τοποθετήθηκε στη ΔΕΗ με υπέρογκες αμοιβές που προκάλεσαν εύλογα μεγάλη έκπληξη και δικαιολογημένη αγανάκτηση στην κοινή γνώμη».

Προς απάντηση της ερώτησης, ο πρόεδρος και διεύθυνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, ενημερώνει εγγράφως ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας της ΔΕΗ ΑΕ, οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι δύνανται να προέρχονται από τα μέλη του ΔΣ της Εταιρείας και ο κ. Κωνσταντίνος Θέος, όντας μέλος του ΔΣ της Επιχείρησης και αντιπρόεδρος αυτού, ορίστηκε με απόφαση του ΔΣ αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

Όπως, εξάλλου, αναφέρει ο κ. Ζερβός, οι όροι της σύμβασης του εν λόγω στελέχους είναι αυτοί που παγίως συνομολογούνται με όλα τα στελέχη της Ανώτατης Διοίκησης. Ειδικότερα, η διάρκεια της σύμβασης η οποία υπογράφεται με τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους της Επιχείρησης προβλέπεται από το καταστατικό της ΔΕΗ ΑΕ και από τον Κανονισμό Λειτουργίας αυτής να είναι τριετής, η δε αμοιβή τους διαμορφώνεται πλέον βάσει των οριζομένων στις διατάξεις του Ν. 3833/10. Συγκεκριμένα-όπως ενημερώνει ο πρόεδρος της ΔΕΗ- αυτή περιορίζεται στο ανώτατο όριο αποδοχών και δεν υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ (καθαρές αποδοχές), ενώ είναι μειωμένη κατά 50% από την αντίστοιχη αμοιβή που καταβαλλόταν στο παρελθόν και έως το έτος 2009.

«Τα παραπάνω αναφερόμενα περί αμοιβών εφαρμόστηκαν και στον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Θέο» ενημερώνει ο πρόεδρος της ΔΕΗ και προσθέτει ότι «οι αμοιβές αυτές υπολείπονται των αμοιβών αντίστοιχων ανωτάτων στελεχών εισηγμένων εταιρειών ανάλογου μεγέθους ή ευρωπαϊκών εταιρειών κοινής ωφέλειας». Επισημαίνει, επίσης, ότι «το εν λόγω στέλεχος έχει την ευθύνη μεγάλων Επιχειρησιακών Μονάδων της Εταιρείας που είναι εκτεθειμένες στον ανταγωνισμό και συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής, της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων και της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας» για να προσθέτει ότι «οι Γενικές Διευθύνσεις Παραγωγής και Ορυχείων έχουν πάγια με αξία που υπερβαίνει τα 5 δισ. και 1,5 δισ. αντίστοιχα, ενώ αυτή της Εμπορίας, που προμηθεύει ρεύμα σε 7,5 εκατομμύρια πελάτες, έχει κύκλο εργασιών 5,8 δισ».

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/02/2012_427931

                                 Μισθός 11.000 ευρώ για τον "πιστό στρατιώτη"

                                                                 ------

        Με πορτρέτα σκύλων το ημερολόγιο 2012 του υπουργείου Παιδείας!

-------

Πολ Τόμσεν: Ο δολοφόνος της Ελλάδας κυκλοφορεί ελεύθερος!

Ως πότε; 

Πρόσφατα άρθρα