Νόμος  4415/2016(άρθρο 59)

Απάντηση Υπουργείου(έλεος πια!.. ή στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα!)  Αποτέλεσμα εικόνας για στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα

 ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αρ. Πρωτ. 1035

Αθήνα, 31/8/2016

                                                                                               

Αξιότιμο  

Κύριο Νίκο Φίλη                                                                           

Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι

  

ΘΕΜΑ: Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις»

 

         Κύριε Υπουργέ. 

               Στο Σ/Ν  του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής και ψηφίζεται σήμερα, εισήχθη χθες το βράδυ τροπολογία από εσάς,  όπου προστίθενται νέες κατηγορίες φοιτητών στις προβλεπόμενες  του άρθρο 21 του ν.4332/2015, εξαιρέσεις  από τους περιορισμούς που ισχύουν  ως προς τον αριθμό των μετεγγραφόμενων φοιτητών.

                  Κύριε Υπουργέ, σάς παρακαλούμε όπως για λόγους δικαιοσύνης και υλοποιήσεως της Συνταγματικής επιταγής της παρ. 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος, με βάση την οποία οι πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται της ειδικής φροντίδας του κράτους, για τους πολύτεκνους φοιτητές,  να προστεθεί στην παρούσα τροπολογία και η περίπτωση των πολυτέκνων φοιτητών σε νέα παράγραφο, ώστε στην παρ. 8 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015, μετά το τέλος της περ. β’ να προστεθεί η παρακάτω περίπτωση με την αρίθμηση γ’ (ή ε΄, με την προτεινόμενη τροπολογία σας):

                «Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, που επέτυχαν ή φοιτούν σε Σχολές ή Τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, μετεγγράφονται στην αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που είναι πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί όπου φοιτά ο (η) αδελφός (η) τους και στο αντίστοιχο έτος, ενώ καταργείται η παρ. 7 περ. ε του ιδίου άρθρου». 

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

     Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας 

Βασίλειος Θεοτοκάτος                                                    Εμμανουήλ Χρυσόγελος 

Ψηφίστηκε χθες βράδυ η περίφημη τροπολογία(άρθρο 59) , που ούτε λέξη διαμαρτυρίας δεν ακούστηκε από κανένα βουλευτή, για την αδικία σε βάρος των πολυτέκνων!.. Έτσι,  ενώ πριν 2 χρόνια καταργήθηκαν οι Μετεγγραφές των Μουσουλμάνων, καθώς εισάγονται αυτοί με ειδικό ποσοστό και σε ποσοστό θέσεων καθ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, τώρα τις επανέφεραν και μάλιστα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, χωρίς ποσόστωση, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια... τη στιγμή που από τον πολύτεκνο των 8 παιδιών βάζουνε πλήθος κριτηρίων και εισοδηματικών (δίνοντας μόλις 2 μόρια..) και που μπορεί στο τέλος  να μην πάρει αυτός μετεγγραφή!  Άραγε το ΣτΕ συμφωνεί με όλα αυτά;... αυτά είναι τα περίφημα ακαδημαϊκά κριτήρια που έλεγε πέρυσι και έγινε η αφορμή για να μας πάρουν τις Μετεγγραφές;;; Έλεος πια με το ρατσισμό τους!

Που είναι και οι περίφημοι δημοσιογράφοι που έγραφαν για το χάος των μονάδων που επικρατεί στα αντίστοιχα τμήματα και έριχναν ευθύνες στους πολυτέκνους;... τώρα ούτε λέξη!

 

===========   

Ιστορικό υπόθεσης(30/8):

Σήμερα το πρωί έβγαζε ανακοίνωση το υπουργείο , ότι δεν θα γίνουν αλλαγές φέτος στις Μετεγγραφές και το βράδυ στέλνει επειγόντως στη βουλή τροπολογία... όπου δίνουν ελεύθερη μετεγγραφή χωρίς μοριοδότηση σε κρατούμενους φοιτητές(άρα και εσύ νέε κάνε καμιά μικροκλοπή, αν θες σίγουρα να πάρεις μετεγγραφή...) και σε Μουσουλμάνους φοιτητές!!!

Το θέμα ήταν δυστυχώς...  να τις πάρουμε από τους πολύτεκνους τις μετεγγραφές, το κατόρθωσαν- με τη βοήθεια του ΣτΕ,  τώρα τις δίνουν όπου να είναι...  ΝΤΡΟΠΗ.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:  http://www.esos.gr/arthra/45811/mini-shedio-nomoy-gia-ta-aei-simera-sti-voyli  και ΕΔΩ.. (σχόλια)

 -----

Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας  Ν. Φίλης,  ψηφίζεται σήμερα Τετάρτη (πρωί) και θεσμοθετούνται οι ελεύθερες μετεγγραφές για τους: 

Α. Φοιτητές κρατούμενους σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας

Β. Οι κυπριακής καταγωγής φοιτητές και οι Ελληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης  που εισήχθησαν σε ποσοστό θέσεων καθ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων.

 Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΠΗΓΗ: esos (σχόλιο)

=========

Σχετικά:  Επιστολή ΑΣΠΕ προς τον Υπ. Παιδείας για το Μηχανογραφικό και τις Μετεγγραφές των υποψηφίων φοιτητών

Πρόσφατα άρθρα