Η Υπουργική απόφαση... ΕΔΩ 

Ποιοι καταναλωτές θα πληρώνουν φθηνότερο ρεύμα έως και 20%

07/08/2010 - 08:10

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από την 1η Οκτωβρίου του 2010 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου του 2010 στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΗ κλπ., αλλά και στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή του Δικτύου ή του Διαχειριστή Μη Συνδεδεμένων Νησιών

Φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα 10% και 20% από την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα πληρώνουν οι καταναλωτές με εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι γονείς με τρία παιδιά και άτομα με αναπηρία.
Τη σχετική απόφαση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ανακοίνωσε την Παρασκευή η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και υπέγραψε ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από την 1η Οκτωβρίου του 2010 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου του 2010 στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΗ κλπ., αλλά και στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή του Δικτύου ή του Διαχειριστή Μη Συνδεδεμένων Νησιών.

Προϋπόθεση για την ένταξη στο ΚΟΤ αποτελούν:

Κατανάλωση κάτω από 1.000 kWh ανά τετράμηνο. Το μέρος της έκπτωσης αφορά τις καταναλώσεις από 0 έως 800 kWh.
Κατανάλωση για πρώτη κατοικία.
Η ένταξη ανανεώνεται αυτόματα για το επόμενος έτος, εκτός αν παύσουν να ισχύουν οι αντίστοιχες προϋποθέσεις.

Οι κατηγορίες των ατόμων με εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου και οι μακροχρόνια άνεργοι τυγχάνουν έκπτωσης 10% και οι κατηγορίες των γονιών με τρία παιδιά και ατόμων με αναπηρία 20%.

Χρ. Κολώνας -ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Πρόσφατα άρθρα