Ο εορτασμός της Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας, λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, δεν κατέστη εφικτός να πραγματοποιηθεί με τις εκδηλώσεις που εγένοντο τα προηγούμενα χρόνια.

Με την ευκαιρία του εορτασμού Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας , την περασμένη Κυριακή 7/11/2021, κατόπιν προσκλήσεως, επεσκέφθησαν την ΑΣΠΕ στην έδρα της οι Υπουργοί κ.κ. Βορίδης Μάκης Υπ. Εσωτερικών, Τσιάρας Κώστας Υπ. Δικαιοσύνης και Συρεγγέλα Μαρία Υφ. Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας.

Διεξήχθη εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ της ηγεσίας της ΑΣΠΕ και των κ.κ. Υπουργών, ετέθησαν υπόψη τους εκ νέου τα προβλήματα των πολυτέκνων οικογενειών και από την πλευρά τους οι Υπουργοί υπεσχέθησαν ότι σταδιακά θα ικανοποιήσουν τα προβλήματα που τους ετέθησαν.

 

  20211107aspe  

 

 

Η Υφ. κα Μαρία Συρεγγέλα σε ανακοίνωση τύπου έγραψε:

Μ. Συρεγγέλα: Είμαστε στο πλευρό των πολυτέκνων και τους στηρίζουμε

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα συναντήθηκε χτες, Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, με εκπροσώπους της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, με αφορμή την ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Συρεγγέλα άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις θέσεις των μελών των πολυτέκνων οικογενειών και δήλωσε ότι «με τα μέτρα που λαμβάνουμε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θωρακίζουμε τον θεσμό της οικογένειας. Στηρίζουμε τις πολύτεκνες οικογένειες και είμαστε στο πλευρό τους με μέτρα που ξεκινούν από τη δημογραφική πολιτική, προωθούν τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων».

Συγκεκριμένα, η κα Συρεγγέλα αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη στήριξη των οικογενειών, όπως η χορήγηση επιδόματος γέννησης 2.000 ευρώ, με απλοποιημένη διαδικασία χορήγησης σε ευρύ κύκλο δικαιούχων, η αύξηση αφορολογήτου ορίου στα 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και η μείωση ΦΠΑ για βρεφικά είδη από 24% σε 13%.

Επίσης, όπως ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έχει καταργηθεί για τους πολύτεκνους ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για εξαθέσιο και άνω επιβατικό Ι.Χ. και πρόσφατα άνοιξε ο δρόμος για την πρόσληψη μελών πολύτεκνων οικογενειών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σημαντική βοήθεια στις οικογένειες δίνουν ακόμη οι νέες άδειες που θεσπίστηκαν με τον εργασιακό νόμο (άδεια πατρότητας, γονική άδεια, άδεια φροντιστή, προστασία του πατέρα από απόλυση για 6 μήνες από τη γέννηση του τέκνου κ.ά.), καθώς και το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», η πιλοτική εφαρμογή του οποίου αναμένεται στις αρχές του νέου χρόνου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσφατα άρθρα