3/7/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Η ΑΣΠΕ χαιρετίζει την επιλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λέϊεν ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 

Με βάση την τρέχουσα επικαιρότητα, η Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λέϊεν προτείνεται για τη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η κα φον ντερ Λέϊεν είναι μητέρα επτά (7) παιδιών. Διετέλεσε μεταξύ άλλων Υπουργός στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Προστασίας της Οικογένειας, των Νέων, των Γυναικών και των Ηλικιωμένων το διάστημα 2005-2009. Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Προεδρίας της ΕΕ προώθησε τον διάλογο για την προστασία της οικογένειας σε διαδοχικές Συνόδους Υπουργών, ενώ με δική της πρωτοβουλία συστάθηκε το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Οικογένεια, το οποίο τελικά ενσωματώθηκε στον Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας (Eurofound).

Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΣΠΕ σταθερά υποστηρίζει και προτείνει την ίδρυση Υπουργείου Οικογένειας και στην Ελλάδα, που θααποτελέσει τον κύριο διοικητικό μηχανισμό διαγενεακής και ενδογενεακής αλληλεγγύης της Ελληνικής κοινωνίας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της δημογραφικής γήρανσης.

Ζητούμε από όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της υποψηφιότητάς της Ούρσουλα φον ντερ Λέϊεν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ευχόμαστε η νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου να προχωρήσει στην ίδρυση του Υπουργείου Οικογένειας και στην υιοθέτηση ενός Νόμου - Πλαίσιο για την Οικογενειακή Πολιτική, που θα περιλαμβάνει και διατάξεις για την Συνταγματικά κατοχυρωμένη προστασία των πολύτεκνων οικογενειών.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

 

Πρόσφατα άρθρα