ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο  προς διαβούλευση, το ν/σ  του Υπουργείου Υγείας «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» στη θέση:

 

http://www.opengov.gr/yyka/?p=87

 

Όπου μέσω αυτού γίνεται: ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ  ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

 
 

Ειδικότερα:

 

            Επί του άρθρου 42 «Οικογένειες με τρία τέκνα». 

 

1)      Με την παράγραφο 1 θέτει ως προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος του τρίτου τέκνου, ηλικίας έως έξι (6) ετών, όπως το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ μεικτά δηλ. καθαρά περίπου 30.000 ευρώ.

2)     Με την παράγραφο 2 στην μητέρα που έχει τρία τέκνα και με την προϋπόθεση του ίδιου παραπάνω ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος των 40.000 ευρώ καταργεί τη χορήγηση επιδόματος, εφ΄ όσον έχει τέκνο ηλικίας μέχρι 6 ετών, των 44 ευρώ μηνιαίως, που ελάμβανε για κάθε ένα από τα άλλα δύο τέκνα της.  

 
Επίσης, στην περίπτωση που τα τέκνα της είναι άνω των 6 ετών η μητέρα θα λαμβάνει για κάθε τέκνο, ηλικίας μέχρι 23 ετών, μηνιαίως 44 ευρώ (δηλ. 3 Χ 44). Όταν το τέκνο θα συμπληρώσει το 23ο έτος το επίδομα θα μειώνεται για τα δύο τέκνα σε 88 ευρώ μηνιαίως και με το ένα τέκνο κάτω των 23 ετών σε 44 ευρώ μηνιαίως!!! Ενώ μέχρι σήμερα το επίδομα αυτό δεν μπορούσε, σε κάθε περίπτωση, να είναι μικρότερο των 178 ευρώ και ήταν αφορολόγητο (άρθρο 6 παρ. 1 Ν.3631/2008), ενώ τώρα με τη νέα διάταξη καταργείται το αφορολόγητο.
3)     Με την παράγραφο 6, αφού το άρθρο 4 του Ν.3454/2006 αναφέρεται στις παροχές της παρ. 2 του άρθρου 1 του ιδίου νόμου θεσπίζεται το ίδιο παραπάνω όριο ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος των 40.000 ευρώ για τη χορήγηση της εφ΄ άπαξ παροχής των 2.000 ευρώ για τη γέννηση του τρίτου και κάθε τέκνου μετά το τρίτο.
 

         Επί του άρθρου 43 «Πολύτεκνες οικογένειες».

 

 1)   Με την παράγραφο 1 το μηνιαίο επίδομα που εχορηγείτο στην πολύτεκνη μητέρα, που είχε  τέκνα κάτω των 23 ετών ήταν 44,68 ευρώ  μηνιαίως για κάθε τέκνο της και σε ουδεμία περίπτωση κάτω των 102 ευρώ (όσο δηλ. το ποσό της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης  μητέρας), με τη  νέα ρύθμιση το ποσό αυτό περιορίζεται και στους  πολυτέκνους «καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα ποσού σαράντα  τεσσάρων (44) ευρώ υπό την προϋπόθεση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων να μην υπερβαίνει το ποσό των σαράντα    χιλιάδων (40.000) ευρώ»!!!
2)     Με την παράγραφο 2 εφ΄ όσον οι παραπάνω πολύτεκνες δεν θα λαμβάνουν το επίδομα δεν θα δικαιούνται της ισόβιας σύνταξης.
 

3)     Με την παράγραφο 3 καταργείται η καταβολή του παραπάνω πολυτεκνικού επιδόματος των 44 ευρώ μηνιαίως, εφ΄ όσον η πολύτεκνη μητέρα έχει τρίτο τέκνο και λαμβάνει το επίδομα τρίτου τέκνου.

 

4)     Με την παράγραφο 4 δίδεται η χαριστική βολή κατά των πολυτέκνων και το άκρον άωτο της βαρβαρότητας κατ΄ αυτών αφού ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΤΗΣΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 40.000 ΕΥΡΩ ΜΕΙΚΤΑ ΔΗΛ. ΚΑΘΑΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 30.000!!!

Αυτό δεν έχει προηγούμενο, να καθορίζεται δηλ. η πολυτεκνική ιδιότητα βάσει του παραπάνω ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος και όχι του άριθμού των τέκνων!!!   

Συνάδελφοι, παρακαλείσθε να μπείτε  στην ανωτέρω διεύθυνση και στα άρθρα 42 και 43   να γράψετε τις παρατηρήσεις σας, τις προτάσεις σας... για  τα ανωτέρω  άρθρα του ν/σ  ντροπής!

 

                     Η διαβούλευση θα διαρκέσει από 18/12/2010 έως 1/1/2011.

Πρόσφατα άρθρα