Σε συνέχεια των ενημερώσεών μας για τις προσπάθειες της ΑΣΠΕ να επαναθεσπιθεί το ειδικό μειωμένο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος πολυτέκκνων που αντισυνταγματικά, όπως έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ, καταργήθηκε το 2018, και των συναντήσεών μας με την πολιτική ηγεσία για το θέμα αυτό, σας είχαμε γνωστοποιήσει ότι το Υπουργείο Ενέργειας ζήτησε τον Ιούνιο σχετική γνωμοδότηση από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. 
Μετά από τέσσερις (4) μήνες (!) η ΡΑΕ διαβίβασε στο Υπουργείο Ενέργειας την 01.11.2022 την υπ’ αριθμ. 12/2022 Γνώμη της για τη «Θέσπιση «Ειδικού πλαισίου για την εφαρμογή Ειδικού Τιμολογίου Οικιακής Χρήσεως για τις Πολύτεκνες Οικογένειες», οπότε η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου μαθαίνουμε ότι έχει ξεκινήσει την διαμόρφωση σχεδίου Απόφασης για τη θέσπιση ειδικού τιμολογίου οικιακής χρήσεως για τις πολύτεκνες οικογένειες, προκειμένου να το υιοθετήσει η Κυβέρνηση. 
Θυμίζουμε ότι η ΑΣΠΕ το καλοκαίρι ζήτησε τόσο με επιστολές της στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους Υπουργούς [1], [2] όσο και με άρθρα του Προέδρου κ. Β. Θεοτοκάτου στον κυριακάτικο τύπο Ιουλίου-Αυγούστου να δεσμευθεί η Κυβέρνηση δημοσίως ότι στον προϋπολογισμό του 2023 θα υπάρχει το απαραίτητο κονδύλι για να καλυφθεί προς τους παρόχους ηλ. ρεύματος η σχετική δαπάνη που θα προκύψει από το αναγκαίο τιμολόγιο. Δυστυχώς, απάντηση δεν υπήρξε. 
Σχετική ερώτηση έχει καταθέσει στην Βουλή και η Βουλευτής κα Όλγα Κεφαλογιάννη και αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση. 
Δείτε ΕΔΩ σχετική ενημέρωση του Υπουργείου σε αίτημα πολίτη.
Η αργοπορία τόσων μηνών από την πλευρά της Κυβέρνησης [από τον Φεβρουάριο 2022 που εκδόθηκε η απόφαση του ΣτΕ ως σήμερα έχουν παρέλθει άπρακτοι εννέα (9) μήνες (!) ] ελπίζουμε να μην κοστίσει στους πολύτεκνους ένα ακόμη έτος χωρίς μειωμένο τιμολόγιο ηλ. ρεύματος!! Η υπομονή των πολυτέκνων έχει εξαντληθεί. 
Η ΑΣΠΕ συνεχίζει να παρακολουθεί το θέμα και να παρεμβαίνει σε κάθε ευκαιρία μέχρις ότου επιλυθεί το χρονίζων, και πολύ πιεστικό για τις πολύτεκνες οικογένειες, ζήτημα.
 

Πρόσφατα άρθρα