Η Α.Σ.Π.Ε. (Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος) ιδρύθηκε το 1931 και από τότε έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των Πολυτέκνων, τη μελέτη και την προώθηση των αιτημάτων τους, και γενικά την προαγωγή των ηθικών και υλικών συμφερόντων τους. περισσότερα εδώ

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας. 

 

  aspe90  
Νικόλας Παπαδόπουλος - Ομιλία - Συνέδριο ΠΟΠ
19/2/2011 

Η Κύπρος έχει την τρίτη μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη γεννητικότητας από όλες τις χώρες της ΕΕ την τελευταία εικοσαετία, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος σε ομιλία σε ημερίδα της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων (ΠΟΠ) για το Δημογραφικό Πρόβλημα της Κύπρου.
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το δημογραφικό είναι εθνικό πρόβλημα, προσθέτοντας ότι «έχει αλυσιδωτές, δραματικές και δυσάρεστες επιπτώσεις στον εθνικό και οικονομικό τομέα». Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην «πολιτική του εθνικού ξεκαθαρίσματος που ακολουθεί η Τουρκία, με συστηματική και συνεχή εισροή παράνομων εποίκων με στόχο την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα του νησιού μας».
Είπε επίσης ότι η έλλειψη εργατικού δυναμικού προσελκύει ένα μεγάλο αριθμό μεταναστών, νόμιμων και παράνομων, από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας και ως συνεπακόλουθο «έχουμε την αύξηση της ανεργίας για τους ντόπιους, αλλά και την αύξηση της εγκληματικότητας, τη δημιουργία γκέτο, τις ρατσιστικές εκδηλώσεις και άλλες παρενέργειες όπως είναι η εκμετάλλευση των μεταναστών και η δημιουργία αποκομμένων μειονοτήτων».
Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που προκαλεί η γήρανση του πληθυσμού στο δημοσιονομικό επίπεδο, λέγοντας ότι « η χώρα μας μέσα στα επόμενα χρόνια θα δαπανά όλο και περισσότερα χρήματα σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ωφελήματα, ενώ θα εισπράττει όλο και λιγότερα έσοδα, κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, στην κατάρρευση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού μας συστήματος και της οικονομίας ευρύτερα».
Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ για την ανάγκη εθνικής στρατηγικής για το θέμα και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας, στην παροχή οικονομικών κινήτρων, στην κρατική βοήθεια και κοινωνική μέριμνα, στη παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις που το ζευγάρι χρειάζεται ιατρική βοήθεια για να τεκνοποιήσει και στην αύξηση της χρηματικής αποζημίωσης όσον αφορά τη γονική άδεια.
Μίλησε επίσης για την ανάγκη να προωθηθεί μία σωστή και αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική έτσι ώστε να μην «πλημμυρίζει» η αγορά εργασίας με φτηνά μεταναστευτικά εργατικά χέρια και να γίνει το κράτος ιδιαίτερα αυστηρό με την παράνομη και την αδήλωτη εργασία.

Πρόσφατα άρθρα