ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

 
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_
Αρ. πρωτ. 141                                                                                Αθήνα, 13/6/2012
 
Προς
όλες  τις  Πολυτεκνικές Οργανώσεις-
Μέλη της ΑΣΠΕ
 

Εγκύκλιος αρ. 4 / 2012

 
            Αγαπητοί Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε με την παρούσα για τα παρακάτω θέματα και παρακαλούμε για την άμεση υλοποίησή τους.
 

 

-Α-

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 
            Καθημερινά αρκετοί Σύλλογοι Πολυτέκνων επικοινωνούν με την ΑΣΠΕ και ζητούν πληροφορίες για θέματα που απασχολούν τους πολυτέκνους, πολλά από τα οποία είναι βασικά και ισχύουν για πολλά χρόνια.
            Ως γνωστό έχει εκδοθεί από την Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών βιβλίο με τίτλο «ΟΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ». Πρόκειται για βιβλίο που απαρτίζεται από 805 σελίδες και περιλαμβάνει όλα τα θεσμοθετημένα δικαιώματα των πολυτέκνων και των τριτέκνων, καθώς επίσης αποφάσεις του Σ.τ.Ε, Α.Π, Διοικητικών Δικαστηρίων, Γνωμοδοτήσεις Ν.Σ.Κ., Εισαγγελέως του Α.Π. κ.ά που άπτονται πολυτεκνικών θεμάτων.
            Η χρήση του βιβλίου αυτού, απ’ όλους τους Συλλόγους Πολυτέκνων, θα τους διευκόλυνε τα μέγιστα στο να γνωρίζουν την ισχύουσα νομοθεσία για όλα ανεξαιρέτως τα θέματα που απασχολούν τους πολύτεκνους και να ενημερώνουν, σε κάθε δεδομένη στιγμή, τα μέλη τους, στις περιπτώσεις εκείνες που αυτά απευθύνονται στους Συλλόγους τους προς ενημέρωση για θέματα που τους απασχολούν.
            Η τιμή του βιβλίου (20 ευρώ το τεμάχιο ή 15 ευρώ πάνω από 10 βιβλία) κρίνεται συμβολική, εάν λάβει κανείς υπόψη τα περιεχόμενα και τη χρησιμότητα του όλου έργου.           
Πέραν τούτου, οι Σύλλογοι πολυτέκνων, επιβάλλεται να επισκέπτονται τακτικά την ηλεκτρονική διεύθυνση της ΑΣΠΕ www.aspe.gr γιατί είναι πλήρως ενημερωμένη για όλα ανεξαιρέτως τα θέματα που απασχολούν τους πολυτέκνους και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες προς τους πολυτέκνους για την αντιμετώπισή τους, ενώ στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ υπάρχει και κατηγορία με Νόμους – Αποφάσεις –Γνωμοδοτήσεις του Ν.Σ.Κ. κ.ά που αφορούν πολυτεκνικά θέματα.
 
 

-Β-

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΣΠΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

 
            Με την υπ’ αριθμ. 3/9-5-2012 Εγκύκλιό μας, σας γνωστοποιήσαμε πως η ΑΣΠΕ προσανατολίζεται όπως όλη η αλληλογραφία με τους Συλλόγους – μέλη της, διενεργείται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μόνο, γιατί με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η έγκαιρη, έγκυρη και εν πολλοίς ανέξοδη αμφίδρομη ενημέρωση ΑΣΠΕ – Συλλόγων και αντιστρόφως.
            Εξυπακούεται ότι για την έκδοση των πιστοποιητικών πολυτεκνικής ιδιότητας ισχύουν τα όσα διαλαμβάνονται στην υπ’ αριθ. 2/17-10-2008 Εγκύκλιο της ΑΣΠΕ προς όλους του Συλλόγους Πολυτέκνων.
            Για την υλοποίηση της επιδιώξεως αυτής, παρακαλέσαμε όπως μέχρι τέλος Μαϊου τ. έτους όλοι  οι Σύλλογοι Πολυτέκνων ν’ αποστείλουν στην ΑΣΠΕ την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, πλην  όμως ένας μικρός αριθμός Συλλόγων ανταποκρίθηκε.
            Επιβάλλεται να κατανοήσουμε όλοι, πως η τεχνολογία διευκολύνει τα μέγιστα να βελτιωθεί η επικοινωνία της ΑΣΠΕ με τους Συλλόγους Πολυτέκνων και αντιστρόφως, μέσω ηλεκτρονικής Διεύθυνσης και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει όλοι οι Σύλλογοι να ανταποκριθούν άμεσα στην τεχνολογική αυτή απαίτηση και να εξασφαλίσουν ηλεκτρονική διεύθυνση επ’ ονόματι του Συλλόγου τους.
            Προς διευκόλυνσή σας επισυνάπτουμε στην παρούσα έντυπο που αναφέρεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση και ιστοσελίδα του Συλλόγου σας και παρακαλούμε για τη συμπλήρωσή του και αποστολή στην ΑΣΠΕ μέχρι 15 Ιουλίου 2012.
 
 
 

 

-Γ-

ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

 
            Στους υπηρεσιακούς φακέλους των Συλλόγων που τηρούνται στην ΑΣΠΕ υπάρχουν καταστατικά Συλλόγων που έχουν τροποποιηθεί με νεότερα.
            Πέραν τούτου, σε πολλές περιπτώσεις, είναι ασαφής η ακριβής επωνυμία των Συλλόγων γι’ αυτό σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε το προσηρτημένο έντυπο που αναφέρεται στην ακριβή επωνυμία του Συλλόγου σας με βάση το ισχύον καταστατικό.
            Το παραπάνω έντυπο, μαζί με το ισχύον καταστατικό του Συλλόγου σας, το οποίο θα είναι σφραγισμένο ευκρινώς και θεωρημένο από τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου, ν’ αποσταλούν στην ΑΣΠΕ εντός της παραπάνω ημερομηνίας (15/7/2012).
 

 

-Δ-

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ

           
            Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΣΠΕ, στη Συνεδρίασή του στις 26 Μαϊου 2012, μεταξύ των άλλων θεμάτων της ημερησίας διατάξεως, ασχολήθηκε και με την αλλαγή του εντύπου του πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας και αποφάσισε ομόφωνα την αντικατάστασή του.
            Η χρήση του νέου πιστοποιητικού από την ΑΣΠΕ εκτιμάται ότι θ’ αρχίσει εντός του Οκτωβρίου τ. έτους, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες τεχνικές λεπτομέρειες.
            Προς ενημέρωσή σας, επισυνάπτεται στην παρούσα υπόδειγμα νέου τύπου πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας
 
Σχετικά: 3
 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

        Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας                         Ο Διευθυντής

 

 

 

Βασίλειος Θεοτοκάτος      Εμμανουήλ Χρυσόγελος           Χαρ.  Παύλος

Πρόσφατα άρθρα