Εκτύπωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΕΠ.ΜΑΡΟΥΛΗ 21

28310 22430

sprethimno@gmail.com

ΡΕΘΥΜΝΟ 05/11/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2018

Οι πολύτεκνες οικογένειες «αντίδοτο» στο δημογραφικό πρόβλημα

Με την παρουσία πολύτεκνων οικογενειών, πολλών μικρών παιδιών, αρχών και φορέων του τόπου μας, πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή της Πολύτεκνης Οικογένειας, τιμήν των Αγίων Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά τέκνων τους, το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Νοεμβρίου 2018.

Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ρεθύμνης τίμησαν με την παρουσία τους την ετήσια εκδήλωση με θέμα «Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 03 Νοεμβρίου, στις 18.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, υπό την παρουσία αρχών και φορέων του τόπου μας.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι νέες πολύτεκνες οικογένειες – μέλη του Συλλόγου, που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα εντός του έτους 2018. Επίσης, βραβεύτηκε μια υπερπολύτεκνη οικογένεια, που αριθμεί δέκα παιδιά. Τις απονομές των αναμνηστικών έκαναν ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργος Μαρινάκης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Θεοδωράκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Ταταράκη.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων Ρεθύμνης, κ. Γεώργιος Συνολάκης ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, ευχήθηκε χρόνια πολλά και επεσήμανε την ανάγκη της άμεσης λήψης μέτρων ανακούφισης και ενίσχυσης των πολύτεκνων οικογενειών.

Ο Δήμαρχος κ. Μαρινάκης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην υπογεννητικότητα, σημείωσε ότι το δημογραφικό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία και επεσήμανε την σημασία των πολύτεκνων οικογενειών για τον ελληνικό πληθυσμό. Επίσης, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο Δήμος Ρεθύμνης θα σταθεί στο πλευρό των πολυτέκνων και θα συνεισφέρει στις προσπάθειες τους, με όποιο μέσο διαθέτει.

Την στήριξη του Δήμου Αγίου Βασιλείου στους πολύτεκνους και την ανάγκη παροχής κινήτρων στις νέες οικογένειες επεσήμανε στον χαιρετισμό του και ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδωράκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ρεθύμνης, σε μήνυμα του, με αφορμή την γιορτή της πολύτεκνης οικογένειας έτους 2018, αναφέρει τα εξής:

«Στο φετινό εορτασμό της Πολύτεκνης Οικογένειας επιβάλλεται να δοθεί έμφαση στο να σταματήσει η φτωχοποίηση της τάξης των πολυτέκνων, που είναι η μόνη που αντιστέκεται στον κατήφορο της υπογεννητικότητας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει άμεσα η ασκούμενη μέχρι τώρα αντιδημογραφική, αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή πολιτική και να νομοθετηθούν εκ νέου όλα τα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων οικογενειών που αποτελούν δημογραφικά κίνητρα.

H υπογεννητικότητα στην πατρίδα μας και η γήρανση του πληθυσμού έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις.

Η Ελλάδα είναι η 2η πλέον γηρασμένη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την Ιταλία, με το ποσοστό των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών να έχει φθάσει στο 21%.

Αυτό και μόνον αποδεικνύει τη σημασία των πολύτεκνων οικογενειών για τον Ελληνικό πληθυσμό.

Αναστροφή του δημογραφικού προβλήματος χωρίς αύξηση του αριθμού των νέων πολύτεκνων οικογενειών δεν μπορεί να συντελεσθεί σε καμία περίπτωση.

Η υιοθέτηση μέτρων όπως:

Ο Σύλλογος Πολύτεκνων Οικογενειών Νομού Ρεθύμνης, αναγνωρισμένο από την Α.Σ.Π.Ε πολυτεκνικό σωματείο, με περισσότερα από 2.500 ενεργά μέλη, συνεχίζει την ενεργό δράση του για την υποστήριξη  των πολυτέκνων, την προαγωγή της αξίας της οικογένειας και την ενίσχυση των μελών του.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε από τους βουλευτές του Νομού μας, την εκκλησία, τις αρχές του τόπου μας, τους τοπικούς φορείς και όλους όσοι έχουν την δυνατότητα, να στηρίξουν και να ενισχύσουν τις προσπάθειες μας.

Ως ελάχιστη κίνηση σεβασμού, αναγνώρισης και ενθάρρυνσης των συνανθρώπων μας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε φέτος να βραβεύσει τις οικογένειες που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα εντός του 2018.

Επίσης, θερμές ευχές απευθύνουμε στην υπερπολύτεκνη οικογένεια Μπαρκάτσα Νικολάου και στην σύζυγο του Αμάντα, με 10 παιδιά. Αποτελείτε παράδειγμα για όλους μας.

Σας συγχαίρουμε και σας δίνουμε την υπόσχεση ότι θα είμαστε δίπλα σε εσάς και στα παιδιά σας».

Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων

Ο φετινός εορτασμός ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής 04 Νοεμβρίου 2018, με τον καθιερωμένο εκκλησιασμό. Πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνου και αντάλλαξαν ευχές στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας γιορτής της Πολύτεκνης Οικογένειας, προς τιμήν των Αγίων Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά τέκνων τους, προστατών της Πολύτεκνης Οικογένειας.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας
ΣΥΝΟΛΑΚΗΣ ΕΥ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ                           ΛΑΖΑΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΕΡΕΑΣ

  

  Περισσότερα.. ΕΔΩ