ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

_

Αθήνα, 10/7/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΜΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Την 9η Ιουλίου 2018 ημέρα Δευτέρα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του λίαν αγαπητού Κων/νου Οικονόμου, ο οποίος διετέλεσε επί πολλά έτη Πρόεδρος της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών.

Την ΑΣΠΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος και ο Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Φωτόπουλος, ο οποίος εκ μέρους της Συνομοσπονδίας μας απηύθυνε και τον ύστατο χαιρετισμό.          

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Πανοσιολογιώτατε, Σεβαστοί πατέρες, αγαπητοί συμπροσευχόμενοι αδελφοί για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου Κωνσταντίνου.

Εκ μέρους του Προέδρου και των μελών του Γενικού Συμβουλίου της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος απευθύνω τον ύστατο χαιρετισμό στο αγαπητό μας Κωνσταντίνο Οικονόμου.

Ο εκλιπών διετέλεσε επί σειράν ετών Πρόεδρος της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Ελλάδος της δεύτερης σε αριθμό μελών Πολυτεκνικής Οργάνωσης της πατρίδας μας.

Αγωνίστηκε με συνέπεια και σθένος για την προάσπιση του θεσμού της οικογένειας και τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.

Η φιλοπατρία, που τον χαρακτήριζε, δεν τον άφησε ποτέ αδιάφορο, όταν με λύπη του διαπίστωνε τη δημογραφική κατάρρευση της πατρίδας μας. Το γεγονός αυτό τον ωθούσε πάντοτε να υποστηρίζει την ανάγκη λήψης μέτρων αναχαίτισης της δυσάρεστης αυτής εξέλιξης .

Έτσι με προτάσεις και επιχειρήματα, που επεξεργαζόταν με τη συνδρομή των άμεσων συνεργατών του προσπαθούσε με κάθε τρόπο, να συνεγείρει και να αφυπνίσει την κοινωνία μας για να καταστούν γνωστές , οι επικίνδυνες συνέπειες από τη σταδιακή συρρίκνωση του γηγενούς πληθυσμού της χώρας μας, η οποία συνιστά τη μεγαλύτερη Εθνική απειλή.

Θεωρούσε και ο ίδιος ότι είναι αδήριτη ανάγκη να ανακοπεί ο δημογραφικός κατήφορος, ο οποίος υφαίνει γοργά και σταθερά το σάβανο του γένους μας.

Ο Κων/νος Οικονόμου δεν περιορίσθηκε όμως μόνο σε αυτές τις δραστηριότητες, αφού ανέπτυξε έντονη κοινωνική δράση, ως ενεργό μέλος του τοπικού Συλλόγου των Αρκάδων.

Άξια όμως ιδιαίτερης μνείας υπήρξε η ανεκτίμητη προσφορά του για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών του εδώ καθεδρικού Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής. Είναι γεγονός ότι ως επίτροπος και ως μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου εργάστηκε πάντοτε ανιδιοτελώς με προθυμία και απαράμιλλο ζήλο.

Ο Θεός τον αξίωσε να αποκτήσει μαζί με την ενάρετη σύζυγο του Όλγα 8 τέκνα από τα οποία χάρηκε να κρατήσει στην αγκαλιά του 26 εγγόνια.

Ο Κύριος μας τον κάλεσε κοντά του , για να ανταμείψει τους κόπους του, τις καλές του πράξεις και την ευσέβειά του.

Πιστεύουμε ότι από την προνομιακή θέση που θα βρίσκεται εφεξής, κοντά στον Θρόνο του τριαδικού Θεού θα δέεται και θα πρεσβεύει για τους ιερείς μας, τους οικείους του, τους ενορίτες της Αγίας Παρασκευής και για όλες τις πολύτεκνες οικογένειες της Ελλάδος.

Ευχή μας είναι η θλίψη, η οδύνη και τα δάκρυα των συγγενών και φίλων του να μεταβληθούν σε δέηση προς τον Ζωοδότη και Φωτοδότη Κύριο, για να αναδειχθούν πολλές ευλογημένες οικογένειες, παρόμοιες με αυτή που δημιούργησε με την χάρη του πανάγαθου Θεού, ο εκλιπών , κάτι που έχει μεγάλη ανάγκη η σημερινή παραπαίουσα κοινωνία μας.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

Πρόσφατα άρθρα