Η Πρωτοβουλία «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» με την συμπλήρωση 12 μηνών συλλογής εκατοντάδων χιλιάδων υπογραφών εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Δελτίο Τύπου

Βρυξέλλες, 5 Απριλίου 2017

 

Όπως είχε προγραμματιστεί, η Πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πολιτών «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά», ολοκλήρωσε τη συλλογή υπογραφών τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 3 Απριλίου, ακριβώς ένα χρόνο μετά την έναρξη της συλλογής.

Μία από τις δύο απαιτούμενες προϋποθέσεις για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να εξετάσει μια Πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πολιτών εκπληρώθηκε πριν από αρκετούς μήνες. Στην πραγματικότητα, 12 χώρες, δηλαδή πολύ περισσότερες από τις 7 που απαιτούντο, υπερέβησαν την ελάχιστη ποσόστωση υπογραφών (το μέγεθος της ποσόστωσης ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του εθνικού πληθυσμού).

Η δεύτερη προϋπόθεση αφορά τον συνολικό αριθμό των υπογραφών που συλλέγονται στα Κράτη - Μέλη της ΕΕ. Οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν ηλεκτρονικά και χειρόγραφα, η καταμέτρηση των χειρόγραφων υπογραφών βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Οι περισσότερες από τις υπογραφές συγκεντρώθηκαν με τις έντυπες δηλώσεις συμμετοχής και οι τοπικές ομάδες χρειάζονται λίγο χρόνο προκειμένου να τις προοθήσουν στους εθνικούς διοργανωτές.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, είχαν συγκεντρωθεί περισσότερες από 650.000 υπογραφές. Τους τελευταίους δύο μήνες η συλλογή εντάθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας την υποστήριξη για το διπλό ορισμό που πρότεινε η Πρωτοβουλία «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά»: «Ο γάμος είναι μια ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και η οικογένεια βασίζεται στο γάμο και /ή στους απογόνους».

Η Πρωτοβουλία «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά»  ευχαριστεί τους εκατοντάδες  χιλιάδες πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποστήριξαν αυτή την πρωτοβουλία με την υπογραφή τους εκφράζοντας έτσι την επιθυμία τους για μια ευρωπαϊκή ενότητα αναφορικά με τον διπλό ορισμό του γάμου και της οικογένειας που ανταποκρίνεται σε κοινή βάση αποδεκτή από όλα τα Κράτη -  Μέλη της ΕΕ.

"Εξ ονόματος της Επιτροπής Πολιτών, θα ήθελα να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου από το βάθος της καρδιάς μου σε όλους εκείνους που υπέγραψαν αυτήν την πρωτοβουλία και σε εκείνους τους εθελοντές που εργάσθηκαν σκληρά και βοήθησαν στη συλλογή των υπογραφών. Αυτή η ενεργός και αφοσιωμένη κοινότητα στάθηκε στο ύψος της για να προστατεύσει το γάμο και την οικογένεια στην Ευρώπη." λέει η Edit Frivaldszky, Πρόεδρος της πρωτοβουλίας «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά».

 

ΠΗΓΗ: http://www.mumdadandkids.eu/news/mum-dad-kids-hundreds-of-thousands-of-signatures-currently-being-counted

Πρόσφατα άρθρα