Η Α.Σ.Π.Ε. (Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος) ιδρύθηκε το 1931 και από τότε έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των Πολυτέκνων, τη μελέτη και την προώθηση των αιτημάτων τους, και γενικά την προαγωγή των ηθικών και υλικών συμφερόντων τους. περισσότερα εδώ

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας. 

 

  aspe90  

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ:Αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη και υπό προϋποθέσεις θα αφορά η ρύθμιση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Η ρύθμιση που πρόκειται να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα προς ψήφιση ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος την ερχόμενη εβδομάδα προς ψήφιση στη Βουλή θα κινείται στη δήλωση που έκανε προχθές στο κοινοβούλιο, δηλαδή θα αφορά μόνο αδέρφια που

σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη, προκειμένου σ αυτούς τους δύσκολους καιρούς να δοθεί οικονομική ανάσα στους γονείς που αναγκάζονται να συντηρούν τρία σπίτια.
Τη διευκρίνιση αυτή έκανε στο esos ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, το οποίο τόνισε πως θα υπάρξουν προϋποθέσεις, οικονομικές κυρίως.
Για να οριστικοποιηθεί η τελική μορφή της ρύθμισης θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τα άλλα δύο κόμματα που συγκυβερνούν.

 

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως παρότι υπάρχουν πιέσεις , από Βουλευτές όλων των κομμάτων, για μετεγγραφές και άλλων κατηγοριών , στις προθέσεις του υπουργού Παιδείας δεν είναι να επαναφέρει το παλαιό καθεστώς των μετεγγραφών , αλλά μόνο να δώσει οικονομική ¨ανάσα» στους γονείς που σ αυτούς τους δύσκολους καιρούς αναγκάζονται για να σπουδάσουν δύο παιδιά, να συντηρούν τρία σπίτια .

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας , χωρίς να πει για το περιεχ'όμενο της ρύθμισης , ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή τα εξής:
«Θα πρέπει να εξάρω το έργο αρκετών πρυτανικών αρχών, που, πέρα από τη χορήγηση της πολιτείας, προσπαθούν να βρουν και άλλους τρόπους, ούτως ώστε και από τις τοπικές κοινωνίες και από την αυτοδιοίκηση να ενισχυθούν σε αυτούς τους κρίσιμους τομείς. Διότι είναι οι τομείς πράγματι κρίσιμοι, είναι δύσκολες οι ώρες. Όταν υπάρχουν οικογένειες οι οποίες αναγκάζονται να συντηρούν ένα και δύο νοικοκυριά, διότι έχουν ένα και δύο παιδιά που σπουδάζουν, τα πράγματα είναι δύσκολα. Γι' αυτό θα πρέπει να δούμε και αυτό το ζήτημα και θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα, οικογενειών που έχουν δύο και τρεις φοιτητές την ίδια στιγμή που είναι σε άλλες πόλεις. Αυτά θα τα δούμε και θα τα συζητήσουμε την άλλη εβδομάδα σε ένα νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσουμε».

 -----

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΕ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ: 

 Η επιστολή ΑΣΠΕ στον Υπουργό Παιδείας για τις Μετεγγραφές..

Η προτεινόμενη ρύθμιση για να είναι συνταγματική, θα πρέπει να περιλαμβάνει κατά βάση τους πολύτεκνους και μετά, αν μπορούν ας την επεκτείνουν και σε άλλες κατηγορίες...

Πρόσφατα άρθρα