ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΣΠΕ
02.12.16

Αρχική arrow Ενημέρωση arrow Ανακοινώσεις Α.Σ.Π.Ε. arrow Απάντηση ΑΣΠΕ στην εφημ."Βραδυνή", για τη συκοφαντική επίθεση με ανακρίβειες κατά των πολ. φοιτητών Μεγένθυση κειμένουΣμίκρυνση κειμένουΕπαναφορά στο αρχικό μέγεθος
Απάντηση ΑΣΠΕ στην εφημ."Βραδυνή", για τη συκοφαντική επίθεση με ανακρίβειες κατά των πολ. φοιτητών Εκτύπωση E-mail
06.07.12

Τι δημοσίευσε από την επιστολή μας, η "Βραδυνή" και τι απάντησε ο δημοσιογράφος... ΕΔΩ

----------------- 

ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. Πρωτ. 161                                                                                   Αθήνα, 6/7/2012
 
Αξιότιμο
Κύριο Γεώργιο Χ. Παπασωτηρίου
Δ/ντή της Εφημερίδας «Η ΒΡΑΔΥΝΗ»
 
 
            Κύριε Διευθυντά.
 

            Ο πολυτεκνικός κόσμος της χώρας, έκπληκτος και με οργή διάβασε το πρωτοσέλιδο άρθρο της εγκρίτου και ιστορικής εφημερίδας σας με τίτλο: «ΣΚΑΝΔΑΛΟ η εισαγωγή στα ΑΕΙ υποψηφίων των Ειδικών Κατηγοριών», το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος Γιάννης Αλεξίου.

            Το παραπάνω άρθρο, όσον αφορά τα παιδιά των πολυτέκνων που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες για την Εισαγωγή τους στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βρίθει από αναλήθειες, διαστρεβλώνει ισχύουσες νομικές διατάξεις που αναφέρονται στην απονομή της πολυτεκνικής ιδιότητας, αγνοεί βασικές διατάξεις του Συντάγματος και αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε. και διακρίνεται από εμπάθεια κατά των πολυτέκνων και τούτο γιατί:

            Για το προκείμενο θέμα, η Ανωτάτη Συνομοσπονδία  Πολυτέκνων Ελλάδος, τον περασμένο Σεπτέμβριο, απέστειλε προς όλα τα Μ.Μ.Ε. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, με το οποίο καθιστά σαφή και τεκμηριωμένη τη θέση της για το θεσμό των Εισαγωγικών Εξετάσεων.

            Σας παραθέτουμε το παραπάνω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ προς ενημέρωσή σας και ειδικότερα προς ενημέρωση του δημοσιογράφου σας, που αβασάνιστα με το αναφερθέν άρθρο του συκοφαντεί τους πολυτέκνους.

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η ΑΝΤΙΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΜΕ ΛΕΥΚΕΣ ΚΟΛΛΕΣ.

 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ. ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΕΥΚΕΣ ΚΟΛΛΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ 10.

 

            Η δημοσίευση των βάσεων και των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ τόσο με τη γενική σειρά, όσο και με τις ειδικές κατηγορίες (μεταξύ των οποίων και τέκνα πολυτέκνων), απέδειξε ότι η αντιπολυτεκνική και αντιδημογραφική πολιτική της Υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου, με το νέο σύστημα που εφεύρε, των δήθεν «αξιοκρατικών κριτηρίων», όπως η ίδια το διετυμπάνιζε, είχε ως αποτέλεσμα τη γελοιοποίηση του θεσμού των εισαγωγικών εξετάσεων, με την εισαγωγή υποψηφίων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με λευκές κόλλες!!!

            Μετά από αυτό το φιάσκο, αντί να εγκαλείται η Υπουργός γι’ αυτό το κατάντημα που η ίδια δημιούργησε, εξαπολύθηκε μια ενορχηστρωμένη ρατσιστική επίθεση κατά των πολυτέκνων, ότι δήθεν – ακούσατε – λόγω της πολιτικής υπέρ των πολυτέκνων, με «μπόνους» δήθεν υπέρ αυτών, ως δημογραφικών δήθεν μέτρων (!!), δημιουργήθηκε το πρωτοφανές φαινόμενο να εισαχθεί με την ειδική κατηγορία των πολυτέκνων υποψήφιος στη Φιλολογία των Αθηνών, όπου η βάση στη γενική σειρά ήταν 17.261 μόρια, με 1885 μόρια κ.λπ.!!! Ούτε καν η ίδια δεν ισχυρίσθηκε ότι το νέο της σύστημα λήφθηκε ως δημογραφικό δήθεν μέτρο υπέρ των πολυτέκνων!!

            Ας ιδούμε ποιά είναι η αλήθεια, για όσους βέβαια θέλουν να την ακούσουν και να την πιστέψουν και όχι για τους στρατευμένους καθεστωτικούς κονδυλοφόρους της παραπληροφόρησης.

            Ιδού η αλήθεια:

1)         Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων  Ελλάδος (ΑΣΠΕ) ουδέποτε ζήτησε την εισαγωγή των παιδιών των πολυτέκνων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με λευκές κόλλες, αντιθέτως έχουμε αξιώσει τη θέσπιση της βάσεως του δέκα (10) ως ελαχίστου ορίου εισαγωγής, τουλάχιστον για τα παιδιά των πολυτέκνων, ακριβώς γιατί δεν θέλουμε τα παιδιά μας να εισάγονται ως αγράμματα. Τη βάση του 10 την κατήργησε η Υπουργός Παιδείας σε αντίθεση προς την ΑΣΠΕ, που ζητούσε να μην καταργηθεί και συνεπώς η ίδια ευθύνεται για το φετεινό κατάντημα.

 

2)         Το ζήτημα των μετεγγραφών των πολυτέκνων στην αντίστοιχη Σχολή που είναι πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας των γονέων τους ή στη Σχολή, που φοιτά ο αδελφός (ή) τους, που ίσχυε επί δεκαετίες (Ν.860/1979), ουδέποτε δημιούργησε τέτοια φαινόμενα και ουδέποτε δημιουργήθηκε οποιοδήποτε ζήτημα. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο η ΑΣΠΕ ήταν αντίθετη στην κατάργηση των μετεγγραφών των πολυτέκνων και των τέκνων τους. Συνεπώς η αλλαγή του συστήματος των μετεγγραφών και η κατάργησή τους, που οδήγησε στο γελοίο φετεινό φαινόμενο της εισαγωγής με λευκές κόλλες, είναι αποκλειστική ευθύνη της Υπουργού και όχι των πολυτέκνων.

 

3)         Η ίδια η Υπουργός διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους ότι το νέο σύστημά της θεσπίζει «αξιοκρατικά κριτήρια» και ότι –ακούσατε- «ο θεσμός των μετεγγραφών αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία» (όταν είναι γνωστό ότι στη Γερμανία και σε άλλες χώρες οι φοιτητές έχουν δικαίωμα μετεγγραφής σε οποιοδήποτε άλλο Πανεπιστήμιο και σε οποιοδήποτε έτος). Τα «αξιοκρατικά κριτήρια» της κ. Υπουργού οδήγησαν στην «παγκόσμια πρωτοτυπία» της εισαγωγής στη Φιλολογία των Αθηνών με βαθμολογία 2,04!!! Πραγματική παγκόσμια πρωτοτυπία της Υπουργού Παιδείας. Αξίζει πρόταση εγγραφής της στο βιβλίο «Γκίνες»!!!

 

4)         Δήλωσε η κ. Υπουργός ότι δεν φανταζόταν ότι θα δημιουργηθεί τέτοιο φαινόμενο. Αυτό βέβαια που δεν φανταζόταν η κ. Υπουργός, της το είχε επισημάνει η ΑΣΠΕ με επίσημο δελτίο τύπου της 10/5/2011, δηλαδή πριν την ψήφιση του άρθρου 59 του Ν. 3966/2011, όπου ζητούσε να εξαιρεθούν οι πολύτεκνοι και τα τέκνα τους από τις ρυθμίσεις και τις αλλαγές, που επεδίωκε με το εν λόγω άρθρο και αναγράφαμε κατά λέξη:

«Αξιοκρατικό κριτήριο για την κ. Διαμαντοπούλου, είναι: Να μπορεί κάποιος και με λευκές κόλλες να περνά στην Ιατρική των Αθηνών και δεν είναι το ισχύον σύστημα των μετεγγραφών, που ο πολύτεκνος φοιτητής, επιτυχών στην Ιατρική Αλεξανδρουπόλεως, των 18.500 μορίων πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη με 19.000 μόρια ή στην Αθήνα με τα 19.100 μόρια»!!!

            Αναγράψαμε τότε μία από τις σπουδαιότερες Σχολές την Ιατρική και το ίδιο ίσχυε και για τις άλλες Σχολές.

            Αυτό βέβαια που δεν το φανταζόταν η κ. Υπουργός το γνώριζε άριστα και το επεσήμανε η ΑΣΠΕ σε ώτα, όμως, μη ακουόντων. Και ευθύνονται δήθεν οι πολύτεκνοι για το απαράδεκτο φετεινό φαινόμενο και όχι η Υπουργός κατά τους έχοντες αναλάβει εργολαβικώς την επίθεση κατά των πολυτέκνων.

            Ουδείς, περιέργως, αναρωτήθηκε το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος (που ίσχυε το αποτελούν «παγκόσμια πρωτοτυπία» σύστημα των μετεγγραφών κατά την κ. Υπουργό) τι έγινε με τη Φιλολογία των Αθηνών και με ποιο αριθμό μορίων μετεγγράφετο το τέκνο πολύτεκνης οικογένειας σ’ αυτή από την αντίστοιχη Σχολή που είχε επιτύχει.

           

Δείτε, λοιπόν, την αποκαλυπτική αλήθεια:

            Το προηγούμενο έτος (2010-2011) το τέκνο της πολύτεκνης οικογένειας για να επετύγχανε τη μετεγγραφή του στη Φιλολογία των Αθηνών έπρεπε να συγκεντρώνει τουλάχιστον 15.670 μόρια (που ήταν η μικρότερη βάση στη Φιλολογία Δημοκρ. Παν. Θράκης από όλες τις Σχολές Φιλολογίας της χώρας), ενώ με τα νέα δήθεν «αξιοκρατικά κριτήρια» της κ. Υπουργού αρκούσαν 1.885 μόρια!!! Και έμεινε και μια θέση κενή!!! Απίστευτη επιτυχία Υπουργού Παιδείας σε παγκόσμιο επίπεδο!!

            Ακόμη το προηγούμενο έτος το τέκνο πολύτεκνης οικογένειας για να εισαχθεί:

            α)        Στο Μαθηματικό Αθηνών έπρεπε να συγκεντρώσει 15.067 μόρια (βάση μαθηματικού Αιγαίου-Μυτιλήνης), ενώ εφέτος με τα νέα «αξιοκρατικά κριτήρια» αρκούν 2.664!!

           

β)         Στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ έπρεπε να συγκεντρώνει 21.449 μόρια (Αρχιτεκτόνων Πανεπ. Θεσσαλίας), ενώ εφέτος με τα νέα «αξιοκρατικά κριτήρια» αρκούν 7.258 μόρια!!

           

γ)        Στο Γεωπονικό Θεσσαλονίκης έπρεπε να συγκεντρώνει 13.015 μόρια, ενώ εφέτος με τα νέα «αξιοκρατικά κριτήρια» αρκούν 2.608 μόρια!!

           

δ)         Στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ έπρεπε να συγκεντρώνει 18.583 (Τμήμα Πολ. Μηχ. Πανεπιστ. Θεσσαλίας) μόρια, ενώ εφέτος με τα νέα «αξιοκρατικά κριτήρια» αρκούν 11.020 μόρια!!

            ε)         Στους Χημικούς Μηχανικούς ΕΜΠ έπρεπε να συγκεντρώνει 17.865 μόρια (Χημικών Μηχανικών Πατρών), ενώ εφέτος με τα νέα «αξιοκρατικά κριτήρια» αρκούν 9.014 μόρια!!

            Το ίδιο ισχύει βεβαίως και σε άλλα τμήματα, όμως αναφερθήκαμε σε αυτά που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να πλήξει τους πολυτέκνους, χωρίς βεβαίως ν’ αναφέρει τις άλλες ειδικές κατηγορίες (μουσουλμάνοι κ.λπ.) με ποιο αριθμό μορίων εισήλθαν.            Ποιος λοιπόν ευθύνεται για αυτή τη γελοιοποίηση; Οι πολύτεκνοι, που ζητούσαν να παραμείνει για τους πολυτέκνους και τα τέκνα τους, όπως έχει το καθεστώς των μετεγγραφών, οπότε δεν θα είχε υπάρξει αυτός ο εξευτελισμός ή η κ. Υπουργός Παιδείας με τα δήθεν «αξιοκρατικά κριτήριά» της;

            Ούτε, βεβαίως, σχολιάσθηκε το γεγονός ότι από τα 194 συνολικά τμήματα των ΤΕΙ στα 96 από αυτά η βάση ήταν κάτω του δέκα (10) με μόρια που έφθαναν μόλις στα 3.668!!! Όπως επίσης δεν σχολιάσθηκε και το γεγονός ότι σε συνολικά 18 Πανεπιστημιακά τμήματα και στρατιωτικές Σχολές η βάση ήταν επίσης κάτω του 10, που έφθασαν μέχρι 5.546!!! Αυτές οι περιπτώσεις αφορούσαν τη γενική σειρά και όχι τους πολυτέκνους και ακριβώς γι’ αυτό δεν σχολιάσθηκε αυτό το γεγονός. Ο στόχος ήταν να πληγεί η εικόνα των πολυτέκνων και μόνον. Εξέλειπε από τους κατευθυνόμενους κάθε ίχνος εντροπής.

 

5)         Επί του προκειμένου συμφωνούμε με τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Πανάρετος στις 31/8/2011 στον ΑΘΗΝΑ 984, σύμφωνα με τις οποίες:

«Πρέπει να σας πω το εξής: Εδώ και δεκαπέντε χρόνια υπάρχει ειδική μεταχείριση παρόμοιας μορφής με τους μουσουλμάνους της Θράκης. Και αν έχετε δει ποτέ τις βαθμολογίες των φοιτητών αυτών ή των υποψηφίων αυτών, οι οποίοι μπαίνουν στην Ιατρική ή στα Πολυτεχνεία, θα δείτε ότι οι διαφορές είναι αντίστοιχες.

Όμως, θέλω να κάνω δύο παρατηρήσεις ακόμη που είναι σημαντικές.

Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι αυτές οι περιπτώσεις που είναι ακραίες και δημιουργούν εντυπώσεις δεν υπερβαίνουν κατά την γνώμη μου τις 15-20 συνολικά...»

 

Πράγματι εάν ρίξει κανείς  μια ματιά στα φετεινά αποτελέσματα  των Μουσουλμάνων (στους οποίους  να σημειωθεί - δεν ισχύει ο περιορισμός του ορίου εισοδήματος) κατηγορία  90% - επί 450 θέσεων  περίπου που δόθηκαν, μόλις καμιά 30αριά υποψήφιοι  ξεπέρασαν  τη βάση του 10!

Για τα 20 άτομα των πολυτέκνων  γίνεται τόσος θόρυβος (που όπως είπαμε δεν φταίνε αυτοί…) και για τους Μουσουλμάνους ουδεμία κουβέντα ακούστηκε!! Οποίος Ρατσισμός!!!

 

6)         Η φετεινή γελοιοποίηση του θεσμού των εισαγωγικών έγινε γιατί ακόμη η Υπουργός διέπραξε ακόμη και τ΄ ακόλουθα απαράδεκτα:

           

α)        Εντελώς παρανόμως, με την Υπουργική απόφαση που εξέδωσε, στέρησε από τα παιδιά των πολυτέκνων, που κατοικούσαν στην Περιφέρεια, το δικαίωμα να δηλώσουν εκτός της Περιφερείας τους θέσεις στην ειδική κατηγορία των πολυτέκνων, με το αιτιολογικό ότι μόνο στην Περιφέρειά τους (χωρίς αυτό να προβλέπεται από το νόμο) είχαν δικαίωμα να δηλώσουν Σχολές στην ειδική κατηγορία των πολυτέκνων!!

            Έτσι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας από τη Χίο, που η αδελφή του φοιτούσε στην Αθήνα, ενώ συγκέντρωσε 17.067 μόρια πέρασε με τη γενική σειρά στο Φιλολογικό Πατρών, γιατί δεν είχε το δικαίωμα, κατά την παράνομη Υπουργική απόφαση της Υπουργού Παιδείας, να δηλώσει στην ειδική κατηγορία των πολυτέκνων Σχολές εκτός της Περιφερείας του. Έτσι πέρασε ο άλλος με τα 1.885 μόρια στη Φιλολογία Αθηνών, βάσει των «αξιοκρατικών κριτηρίων» της κ. Υπουργού και όχι το τέκνο της πολύτεκνης οικογένειας από τη Χίο με τα 17.067 μόρια!!! Αυτό ήταν το μέτρο υπέρ των πολυτέκνων, που λήφθηκε ως μέριμνα για το δημογραφικό, κατά τους στρατευμένους κονδυλοφόρους!! Η πολύτεκνη οικογένεια πρέπει να διατηρεί δύο (ουσιαστικώς τρία στην αναφερομένη περίπτωση) σπίτια, για να σπουδάσει δύο παιδιά της!! Και τα όμοια με την παραπάνω περίπτωση παραδείγματα αφθονούν.

 

β)         Απέκλεισαν παρανόμως και χωρίς να προβλέπεται από το νόμο τη μεγάλη πλειοψηφία των τέκνων πολυτέκνων να κάνει χρήση του δικαιώματος της ειδικής κατηγορίας των πολυτέκνων και των τέκνων τους, όταν κάποιο από τα τέκνα της πολύτεκνης οικογένειας είχε υπερβεί το 23ο έτος της ηλικίας του!!!

Κάτι τέτοιο ούτε προβλέπεται από το νόμο και ουδέποτε ίσχυσε!!!

 

γ)        Απέκλεισε από τα τέκνα των πολυτέκνων να μπορούν να κάνουν δήλωση και για τις δύο ειδικές κατηγορίες (των τέκνων πολυτέκνων και του αδελφού (ης) φοιτητή).

 

δ)         Καθιέρωσε όρια εισοδήματος για τους πολυτέκνους και τα τέκνα τους, παρά το γεγονός ότι η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής απεφάνθη ότι η θέσπιση ορίων εισοδήματος είναι αντισυνταγματική.

Όταν, λοιπόν, η κ. Υπουργός Παιδείας διέπραξε όλα τα ανωτέρω οι πολύτεκνοι ευθύνονται, ή αποκλειστικώς και μόνο η ίδια για την γελοιοποίηση της ίδιας της Παιδείας, εξ αιτίας της πολιτικής της, που ως μαθητευόμενη μάγος πειραματίζεται, για να πλήξει μόνον και μόνον τους πολυτέκνους.

Το μόνον, το οποίο έχει να πράξει η κ. Υπουργός, μετά από αυτή την γελοιοποίηση, εξ αιτίας της, του θεσμού των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, είναι να εισέλθει στο γηροκομείο της πολιτικής και εάν δεν το πράξει η ίδια, έχει χρέος να το πράξει ο λαός στις επερχόμενες εκλογές.

Οι πολύτεκνοι ένα μόνον ζητούν: επάνοδο στο καθεστώς των μετεγγραφών, όπως ίσχυε μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 και θέσπιση της βάσεως του δέκα (10) για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ειδικώς για τους πολυτέκνους και τα τέκνα πολυτέκνων.

 

Από το Γραφείο Τύπου

της ΑΣΠΕ

----

            Πέραν τούτου και πάντα για το ίδιο θέμα σας επισημαίνουμε:

α.         Και φέτος,  προ διμήνου διαμαρτυρηθήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας, μόλις ανακοινώθηκε ο πίνακας των θέσεων Ειδικών Κατηγοριών 2012-2013. Η ΑΣΠΕ  διαμαρτυρήθηκε για την δραματική  μείωση του αριθμού των θέσεων που δίνονται στους πολύτεκνους φοιτητές των κεντρικών ΑΕΙ – ΤΕΙ των μεγάλων πόλεων.

Συγκεκριμένα:

-           Η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών  του ΕΜΠ,  πέρυσι είχε 29 θέσεις πολυτέκνων, φέτος 19.

 

-           Η Σχολή Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ, πέρυσι είχε 20 θέσεις, φέτος 11.

 

-           Το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, πέρυσι είχε 30 θέσεις, φέτος 22.

 

-           Η Ιατρική του ΕΚΠΑ πέρυσι είχε 19 θέσεις, φέτος 15.

 

-           Η Σχολή Δασολογίας του ΑΠΘ,  πέρυσι είχε 15 θέσεις πολυτέκνων, φέτος 7, ενώ αντίστοιχη μείωση παρατηρείται και σε άλλες Σχολές.

 

          Όπως καταλαβαίνετε κ. Διευθυντά, αδυνατούν οικονομικά οι πολύτεκνοι να έχουν ταυτόχρονα 2 και 3 σπίτια στην Επαρχία και να καταστρατηγείται στην πράξη η συνταγματική προστασία αυτών.

 

β.         Η ΑΣΠΕ, εξ αρχής ζητούσε το αυτονόητο, να ισχύει δηλαδή ότι ίσχυε μέχρι τον περασμένο και αλήστου μνήμης Μάιο του 2011. Δηλαδή να εγγράφονται-μεταγράφονται σε αντίστοιχη Σχολή του τόπου κατοικίας τους, όσοι πολύτεκνοι είχαν προηγουμένως επιτύχει στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Με τον τρόπο αυτό αφενός οι πολύτεκνοι θα εισάγονται με τα ίδια κριτήρια με τους λοιπούς υποψηφίους, αφού προηγουμένως θα έχουν επιτύχει στις Πανελλήνιες εξετάσεις και αφετέρου οι Επαρχιακές Σχολές δεν θα υπολειτουργούν, αφού οι όποιες κενές λόγω των μεταγραφών θέσεις θα καλύπτονται άμεσα από τους επιλαχόντες. 

Σημειωτέον ότι ο προϊσχύσας νόμος για τις μετεγγραφές λειτούργησε επί 32 συνεχόμενα χρόνια, χωρίς να δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των Σχολών. Όμως δυστυχώς η συνταγματική προστασία των πολυτέκνων (παρ. 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος) ευτελίζεται σε αντίθεση με άλλες κοινωνικές ομάδες για ανεξήγητους λόγους.

Το εξοργιστικό είναι ότι αυτή η μείωση των θέσεων των πολυτέκνων στις Σχολές των μεγάλων πόλεων, σερβιρίστηκε  από το Υπουργείο ως αύξηση(!), ενώ η αλήθεια είναι ότι η όποια αύξηση δίνεται σε Σχολές της Επαρχίας.., με αποτέλεσμα να καταστρατηγείται το πνεύμα της συνταγματικής προστασίας για τους πολύτεκνους.

           

γ.         Πού ανακάλυψε ο συντάκτης του άρθρου την δήθεν ανισότητα των πολυτέκνων έναντι των άλλων; Φαίνεται πως αγνοεί.

·         Την παρ. 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος που επιτάσσει πως:

«Οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος»

·         Τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε. με τις οποίες αποφάνθηκε πως:

«Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικοτέρου δημοσίου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Χώρα. (Σ.τ.Ε 2216/1975 – 4062/1990 – 4069/1990 – 2773/1991 κ.ά).

 

δ.         Τα ψευδή δικαιολογητικά, που ισχυρίζεται ο συντάκτης του άρθρου αυτού, πως προσκομίζουν πολλοί υποψήφιοι για να ενταχθούν στις προαναφερθείσες προνομιούχες κατηγορίες υποψηφίων, να τα αναζητήσει σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία, εκτός της κατηγορίας των πολυτέκνων και τούτο γιατί για την ΑΣΠΕ, από της ιδρύσεώς της το έτος 1931, μέχρι σήμερα,  ουδέποτε έγινε και ο παραμικρός υπαινιγμός για παράτυπη έκδοση πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας.

            Αλήθεια ο δημοσιογράφος σας – εισαγγελέας, πόσες περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών ενετόπισε και πόσες κατάγγειλε στη δικαιοσύνη;

 

ε.         Είναι σοβαρός ο δημοσιογράφος που ισχυρίζεται πως «αν κάποιος για παράδειγμα έχει χαρτί αναπηρίας από τους γονείς του πάνω από 67% και ταυτόχρονα είναι και τρίτεκνος εντάσσεται απευθείας στους πολυτέκνους, που έχουν μεγαλύτερα ποσοστά εισαγωγής από τους τριτέκνους»;

            Παραπέμπουμε τον πολυμαθή δημοσιογράφο σας στις διατάξεις του Ν. 3454/2006 για να πληροφορηθεί κάτω από ποιες αυστηρές προϋποθέσεις απονέμεται η πολυτεκνική ιδιότητα.

στ .      Αλήθεια, γιατί ο δημοσιογράφος σας δεν έκαμε καμία απολύτως αναφορά για τους Μουσουλμάνους, τους αποδεδειγμένα αναπήρους «μαϊμού» κ.ά; Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα με τους πολυτέκνους ή μήπως τον ενοχλούν τα παιδιά των πολυτέκνων; Ρωτάμε μήπως;

 

            Ύστερα απ’ όλα τα παραπάνω, σας παρακαλούμε, Κύριε Διευθυντά, για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ανασκευή του απαράδεκτου άρθρου του δημοσιογράφου σας Γιάννη Αλεξίου που δυσφημεί τους πολυτέκνους, με τη δημοσίευση της παρούσας μας στην εφημερίδα σας.

 

Με εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

      Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Βασίλειος Θεοτοκάτος                                                 Εμμανουήλ Χρυσόγελος

------------

Προσπαθούν να στρέψουν την κοινωνία κατά των Πολυτέκνων

Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας
Γ.Αλεξοπούλου κ' Χριστιανουπόλεως
Κυπαρισσία ΤΚ 250 00
τηλ.: 6984068144, 6945555270
www.polyteknoi.org.gr
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε


ΜΟΝΟ εμπάθεια μπορεί να περιέχει μίσος κατά των πολύτεκνων οικογενειών και των υπολοίπων ευπαθών ομάδων της Ελληνικής κοινωνίας, τέτοιου είδους άρθρα. Η αναφορά μας σε άρθρο που είδε την δημοσιότητα στην εφ. Βραδυνή 06/Ιουλ/2012.  ΣΗΜΕΡΑ κάποιοι ανακάλυψαν όσα επί εδώ και ενα χρόνο οι πολύτεκνοι κραυγάζουν για νομοθετήματα εκτρώματα. Όχι μόνο τα ανακάλυψαν σήμερα, αλλά επαίρονται κιόλας για το... "Μέγα σκάνδαλο" που "ξεσκέπασαν". Είναι "απορίας άξιον" όμως το γιατί; Όχι το γιατί το "ανακάλυψαν" τώρα, αλλά γιατί επέλεξαν την συγκεκριμένη στιγμή, όπως επίσης και το ήφος του δημοσιεύματος, (λες και οι πολύτεκνοι επέβαλαν και νομοθετήθηκε αυτό το έκτρωμα) που διαβάλλει ό,τι πιό υγειές έχει μιά κοινωνία - ειδικά η Ελληνική κοινωνία - την πολύτεκνη οικογένεια.
Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία για ανάλογες περιπτώσεις. Για περιπτώσεις που "θάφτηκαν" με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Με την επί δεκαετίες κατασπατάληση του εθνικού πλούτου. Τον πλούτο όμως, που προέρχεται από τα παιδιά για το μέλλον αυτού του τόπου, προσπαθούν να τον διαβάλουν με τον χειρότερο τρόπο. Παρουσιάζονται στο δημοσίευμα - εμβόλημα - περιστατικά, που πιθανόν να είναι αξιόποινα, ώστε να "στηριχθεί λογικά" η επιχειρηματολογία του άρθρου, ενώ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το άρθρο αποφεύγει να αναφερθεί στην νομική και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ προστασία των πολυτέκνων. Λέμε συνειδητά, γιατί δεν νοείται δημοσιογράφος σε έγκριτη και σοβαρή εφημερίδα δεν γνωρίζει. Κι άν δεν γνώριζε θα μπορούσε να ρωτήσει και να μάθει.

Βεβαίως δόθηκε τεκμηριωμένη απάντηση από την Α.Σ.Π.Ε. (Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας) αλλά η αγανάκτηση δεν μπορεί να συγκρατηθεί. Η οργή για τη σπίλωση των πολύτεκνων οικογενειών έχει υπερβεί τα όρια. Το 'χουμε ξαναπεί: εκτός από το νόμιμο, υπάρχει και το ήθικο, και τα ηθικά όρια κάποιοι τα έχουν ξεπεράσει αρκετά.


Σχετικό link:

http://www.polyteknoi.org.gr/themata-poluteknon/apopseis/prospathoun-na-strepsoun-ten-koinonia-kata-ton-poluteknon.html

----------------

Ένα πολύ ωραίο και περιεκτικό σχόλιο που διαβάσαμε στο διαδίκτυο

  «…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΑΥΤΟ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ.

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΧΥΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.

ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ,, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ.

 ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ  ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ  ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ., ΩΣΤΕΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΑΛΛΑ, ΦΥΣΙΚΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

ΟΠΩΣ Η ΙΑΠΩΝΙΑ...»

http://edu4u.gr/Comments.aspx?qId=15228

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 07.07.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Επιστροφή στην αρχή

© 2008 - 2016 ΑΣΠΕ